MRVA2 -> RE: D3 kapi (21.4.2012 16:29:46)
|
od pocetka.... je li cije dijete imalo alergiju na D3 kapi? ja sam svojoj F. davala po 4 kapi odd 15. dana. nakon sto je napunila 1 mjesec po cijelom licu i vratu su joj se pojavile crvene fleke, na tim mjestima koza joj je suha i gruba. patronazna nam je spomenula da bi taj osip mogao biti od d3 kapi i rekla nam da postoje neka djeca koja su alergicna ili da u organizmu jednostavno imaju dovoljnu kolicinu ovog vitamina i da se osip javlja zbog viska vitamina D????? vec nekoliko dana joj ne dajem kapi i osip se gotovo povukao....znam koliko je ovaj vitamin vazan pa me intersuje ima li neka alternativa ? bez veze mi da djetetu ne dajem nikako ovaj vitamin ili je sto vise izlagati suncu... zanima me vase misljenje o tome. nadovezala bih se na ovu poruku. mi smo imali problema sa d3 plivit kapima tzv vodena otopina. [sm=duda.gif] ima osim po licu i tijelu i još dodatno tako joj pojačaju grčeve da je to za izluditi. dijete plače po 3 sata, pocrveni od plača, te kapi mogu dovesti i do zatvora pa beba nema stolicu po nekoliko dana, zna biti zelena i tvrda. ja sam pravila test, 7 dana nisam bebi dala kapi bilo sunčano pa sam mogla, beba super bila. čim joj dam te plivit d3 ludnica u kući, osip i grčevi se pojačaju do ludila a inače se sa zgrči par puta. u HR se prošle godine digla dobra prašina oko tih njihovih kapi. nisam za to da se ne daju ali ja sam uzela druge kapi oleovit austrijske d3 samo su uljne. posavjetovala sam se sa pedijatrom, rekao mi je da je njegovo mišljenje prema uljnim isto kao i prema vodenim, samo eto oni daju preporuku za vodene jer ako bi se beba ne daj Bože zagrcnula ( bebe do 3. mj) bolje da u pluća ode voda nego ulje. ja sam se odlučila za te uljne, jer da su loše ne bi ih u austriji, njemačkoj i cijeloj EU davali bebama. na drugim forumima vidim da su mame po HR i SRB više za taj oleovit iako su uljne. svakako ih stavljam u flašicu jer smo na Bebimilu a i plivit je baš gorak[sm=smiley29.gif] još treba paziti za one ko je na adaptiranim formulama koliko u njima ima d ili d3 vitamina i onda se posavjetovati sa pedijatrom koliko kapi da beba uzima da ne bi došlo do predoziranja i prijevremenog zatvaranja fontanela. recimo u aptamilu ima više nego u bebimilu i sl. od sutra počinjemo koristiti te druge kapi pa javim iskustva.
|
|
|
|