Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 20.7.2012 10:58:51
SailorMoon
Mogu samo reci ljepo je ciniti dobro starima i obici bolesne ali ne po cjenu mog zdravlja ili mog djeteta. Ni po sto nisi trebala ici nije to dzabe Sanatorium. ALi sad je kasno, idi Dr. daj krv i mokracu da znas.
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 20.7.2012 18:36:49
ljubicica5
Ma vjeruj mi kajem se, ni sama ne znam sta mi bi da udem unutra... ne mogu iscekati ponedjeljak... ali se nadam da je sve uredu, jer ne osjecam nikakve promjene na sebi...
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 20.7.2012 21:58:06
selebriti
IZVORNA PORUKA: ljubicica5
Ja sam prije tri dana isla u sanatorij, u posjetu mm djedu i sad se jako, jako bojim da nisam pokupila kakvu bakteriju. Otisla sam zbog mm, njemu je to bilo jako vazno, a rekli nam da je dedo sam u sobi i da ima neke bakterije u mokraci te da zbog toga lezi u bolnici. I hajd ja reko nece mi nista biti, dedo nije puno bolestan, a nema niko s njim u sobi. I tako odem, kad u sobi s dedom lezi jos neki stari covjek, na samrti, cijelo vrijeme je kasljao, ima neku plucnu bolest i jos svasta nesto, a sad saznam i da je dedo puno bolestan, ali nam nisu rekli tacno sta je, rak ili tuberkuloza. Tako da se sad uzasno bojim... kako da znam jesam li pokupila neku bolescuru? Proslo je vec 3 dana, a sa mnom je sve ok. Zakazala sam pregled kod ginekologa u ponedjeljak, aBd. ljuta sam na sebe, ali kasno... ne znam sta da radim...
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 20.7.2012 22:40:26
lost
Draga ljubičice opusti se malo... Prvo karcinom nije prelazan, a TBC isto je jako mala vjeroovatnoća da se zaraziš za tako kratko vrijeme koje si provela u toj posjeti, jedino ako si se sa dedom ljubila, bila baš blizu da te može zarazit kapljicama... A iako ima TBC dedo je vjerovatno na terapiji tuberkulostaticima tako da ne brini da ne lupam više džaba nije to ništa napeto... Ne misli o tome i u buduće znaj da trudnici nije mjesto u bolnici kao posjetiocu
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 21.7.2012 8:56:53
Mirkica
IZVORNA PORUKA: selebriti
IZVORNA PORUKA: Lady26
Nemoj Sele tako
Jah
nista ovdje nije cudno trudnice bi i trebale da zaobilaze ovakva mjesta. Ja nebih otisla iz sveg duznog potovanja nikome .
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 21.7.2012 10:13:05
milenium
nisam išla u posjetu al me sad zanima sljedeće,osoba koja je imala salmonelu je izišla kući nakon 2-3 dana i sad kao bi bio red da je mi obiđemo?je li to sigurno?nekako mi se čini prebrz period da se to izlječilo a opet ako je izišla valjda to znači da se izlječila?! što sad da radim?
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 21.7.2012 10:42:40
hatepsut
Osobama koje ima dijagnozu TBC ne mozes uci u posjetu ni pod razno.sve dok ne dodje uredan nalaz takve osobe su u izolaciji.to po 1. pod 2. doktori nebi dozvolili trudnici da ulaze ako postoji rizik da se zaraze.
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 21.7.2012 11:35:38
minja_
ja ne bih otisla dok mu novi bris ne pokaze da nije kliconosa, da u stolici nema vise salmonele. pitaj kad im je preporucen novi bris, pa se ravnaj po tome.
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 21.7.2012 12:08:39
Marija13
E pa ne bih otisla ni mami svojoj ako to moze da ugrozi bebu..vidi, malo googlaj kako se prenosi salmonela sa covjeka na covjeka..mozda i nije opasno.
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 21.7.2012 12:45:08
selebriti
IZVORNA PORUKA: milenium
nisam išla u posjetu al me sad zanima sljedeće,osoba koja je imala salmonelu je izišla kući nakon 2-3 dana i sad kao bi bio red da je mi obiđemo?je li to sigurno?nekako mi se čini prebrz period da se to izlječilo a opet ako je izišla valjda to znači da se izlječila?! što sad da radim?
Posalji Animagical PP, čini mi se da je ona to bolovala I kao da je rekla da se ne prenosi s čovjeka na čovjeka. Ali i proguglaj malo.
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 21.7.2012 16:11:59
minja_
Salmonela se moze prenijeti i s covjeka na covjeka i preko predmeta, ne samo preko zarazene hrane. Kod vecine bi kultura stolice nakon tri sedmice od bolesti trebala biti uredna.
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 21.7.2012 16:21:21
milenium
što više čitam sve sam zbunjenija.negdje piše da se ne prenosi slinom a negdje piše da se i slinom može prenijeti što je meni i logično. pa čime će onda ako slinom neće,ta neće čarolijom
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 21.7.2012 16:27:27
minja_
Da budem eksplicitna, sa straznjice na sjedalo wc skoljke, na ruke, s ruku na sve zivo po kupatilu- bocicu za sapun, cvrsti sapun, peskir. S ruku u nos i usta, pa je eto i u slini. Ovo za slinu je samo teoretski, treba biti bas jaka infekcija.
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 23.7.2012 19:46:07
bebacha
snimat nesmijes ni slucajno a ja sam zub vadila pod anestezijom u 8-om mjesecu trudnoce najbolje ce ti stomatolog reci dali smijes sad al bolje i izvadit nego piti lijekove i trpit bolove mislim da smijes
RE: Molim za savjet - zabrinuta trudnica! 26.7.2012 22:25:25
mali_leptiric
Od slikanja kao sto su ti i rekle nema nista.. Ja sam 4 zuba popravila u periodu 17-20 sedmice stomatolog zna koju anesteziju treba da koristi ali moras mu naglasiti da si trudnica ukoliko nije vidno :))