Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 6.2.2010 23:26:04
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl
Eh meni kazu posto puno povracam sigurno ce biti musko.... Po meni samo neka je zivo i zdravo i da ga donesem na ovaj svijet, a musko ili znesko sasvim svejedno. Kaze meni jetrva posto je ona rodil dvije curice ni sa jednom nije imala mucnine, niti je povracala, tako isto mi i mama kaze kada je on bila trudna i jos jedna prijateljica koja je rodila zensko. A opet od strine snahe kazu da su imale jake mucnine i puno povracale i rodile su obe musku djecu. Sve to one meni same pricaju po mom stanju, kao musko je.. e sad koliko je istina, a koliko su babske price ja ne znam?
To nema nikakve veze, ni jedna trudnoća nije ista, ista žena može imati dvije sasvim različite trudnoće.I spol djeteta nema veze sa mučninama.
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 6.2.2010 23:26:09
Anoniman
E da ti Dzeni ja kazem da sam obje trudnoce povracala od 8 do 16 sedmice..grozno...po nekoliko puta dnevno, a nema apetita...sve me tjeralo na povracanje...A rodila djevojcicu i evo cekam i drugu. Tako da...ne oslajaj se na to.
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 6.2.2010 23:30:29
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah
E da ti Dzeni ja kazem da sam obje trudnoce povracala od 8 do 16 sedmice..grozno...po nekoliko puta dnevno, a nema apetita...sve me tjeralo na povracanje...A rodila djevojcicu i evo cekam i drugu. Tako da...ne oslajaj se na to.
isto mi je ovako kao kod tebe, ma ne oslanjam se ja na to, samo mi nekako smijesno kada one mi podju o tome. samo neka je zivo i zdravo to mi je najbitnije, a tako i mm.
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 6.2.2010 23:31:56
lilix
ja prvu trudnoću sam imala na početku blage mučnine al nijednom nisam povratila, rodila malog pišonju; ovaj put sam se ispovraćala dovoljno za dvije trudnoće a na uz kažu da je curica ma u tim bapskim pričama je uvjek neko u pravu , il je muško il je žensko ; ma nek su nama žive i zdrave
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 6.2.2010 23:54:55
MELLI
Ja sam imala dvije identične trudnoće,ni jednom mi ,čak, ni muka nije bilo,a rodila i sina i kćerku.Doduše za sina su mi na UZ sve do poroda govorili da je djevojčica, kao i prva Ove priče dženi moja su samo bapske gatke.Neka je tebi sretna trudnoća i da aBd rodiš živo i zdravo DIJETE
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 7.2.2010 0:01:58
Anoniman
Kad sam nosila kćerku povraćala sam od 1 do zadnjeg dana , ujutro se ispovraćala i otišla na porod.... A sada, kada sam nosila sina - ne znam da sam i jednom povratila (osim kad sam odjednom pojela 1 kg narandži ). Ma nema to veze - pol i povraćanje
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 7.2.2010 0:11:18
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Hanady
moja dženi samo nek je živo i zdravo...
ja sam sa obe trudnoće povraćala do bola...u prvoj svako jutro u pola devet kad sam se porodila to mi nedostajalo, a obe curice. doduše oba puta mi je ultrazvuk rekoa da je dječak...
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 7.2.2010 0:13:18
Hanady RR
sve najbolji doktori...garant...sa prvom trudnoćom imam sliku ćune od 4 mm...kad izleti curica...a sa drugom koja je sjedila u pupi poslije carskog doktor kaže...ja se iznenadio niđe bega...a sve do tad govorio mi čekajući porod hoće li se beba okrenut beg sjedi kako sjedi
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 7.2.2010 0:21:41
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Hanady
sve najbolji doktori...garant...sa prvom trudnoćom imam sliku ćune od 4 mm...kad izleti curica...a sa drugom koja je sjedila u pupi poslije carskog doktor kaže...ja se iznenadio niđe bega...a sve do tad govorio mi čekajući porod hoće li se beba okrenut beg sjedi kako sjedi
Koma stvarno, kako je tm reagirao na nestanak cunica
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 7.2.2010 0:25:41
Hanady RR
moj mm je bio presretan kad se prva cura rodila...on je i želio curicu prvo...a as drugom nije mu vala ni bilo ništa od toga bitno...prekomlikovana je trudnoća bila samo Boga molio da preživim ja...pa onda i beba.
Moja enisa...meni je prvu on vodio do kraja i tek u 9. mjesecu kaže rekli smo curica jel ??? ja i mm izašli iz ordinacije zbunjeni...a druga prvo on pa Mašić, Gutićka, Puzić, Beširagić ma svi me gledali jer sam u bolnici ležala i kažu dječak....al ona sjedila i pupčana joj dole između nogu bila imam i taj snimak UZ...kad se ja porodih kaže mašić ja rijetko griješim...ma ja nakon narkoze...ša me gabri jedva čekala da je izljubim...a sve sam allaha molila da mi hanadi ima seku i tako i bi.
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 7.2.2010 0:30:06
teacher75
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl
Eh meni kazu posto puno povracam sigurno ce biti musko.... Po meni samo neka je zivo i zdravo i da ga donesem na ovaj svijet, a musko ili znesko sasvim svejedno. Kaze meni jetrva posto je ona rodil dvije curice ni sa jednom nije imala mucnine, niti je povracala, tako isto mi i mama kaze kada je on bila trudna i jos jedna prijateljica koja je rodila zensko. A opet od strine snahe kazu da su imale jake mucnine i puno povracale i rodile su obe musku djecu. Sve to one meni same pricaju po mom stanju, kao musko je.. e sad koliko je istina, a koliko su babske price ja ne znam?
ja sam puna tri mjeseca povracala i dan i noc, zavrsila u bolnici 7 dana na infuziji, smrsala bila 7 kg, nista nisam mogla jesti, sve mi se gadilo, osusila se sva, pa rodila curicu. a svi mi govoril da ce garant biti musko, po mom izgledu itd... jer se kao nista nisam bila promijenila, pa mi zagledali stomak, oblik i te gluposti...
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 7.2.2010 0:31:43
Hanady RR
mene nešto varali pa mi makaze i nož pod guzicu stavljale kone i vazda ja kako sjedem one kažu...vidiš muško joj jesam ih izradila
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 21.2.2010 22:12:16
D_K
Sto se tice povracanja i nepovracanja to nema nikakve veze sa polom. Ovo je dokazano eksperimentalno :)). Prva i druga trudnoca kao zemlja i nebo - u toku druge sam po dva tri puta dnevno povracala, prva 3 mjeseca maltene od vode povracala, osjecaji potpuno drugaciji itd. itd. a oba puta sam nosila curice.
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 21.2.2010 22:18:41
de_de
Hej mene su solili po glavi ( tek mi kasnije rekli ). I kazu ako se poceses po glavi musko je, a ako se poceses po ledjima zensko . Ma to je meni smijesno
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 21.2.2010 22:42:22
Mirkica
ja u prvoj nisam povracala i bilo je musko sada sam vala nekoliko puta povratila pa cu vidjeti sta ce biti amam nek je zivo i zdravo :)) mada ja nemogu nikako da se okanem misli da ce biti mala manekenka :)
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 1.5.2010 15:57:52
Anoniman
Ja ne vjerujem uopšte u te priče; ako imaš mučnine muško,ako ne žensko,ako se proljepšaš žensko kada sam bila trudna pa kad bi koja žena počela s tim pričama kosa mi se je dizala na glavi!!!Imala sam dvije identične trudnoće,bez mučnina,i rodila sam dvije ,mada opet mislim da to niš ne znači. S drugom su mi žene često govorile "e sad će biti muško" te raširila si se u kukovima,te lice ti je ne znam ni ja više kakvo sve,a ja se samo smijala,jer mi je dr rekao da je curica. A srećom pa mi nije niko namještao nikakve makaze,niti su me "posipali" sa soli,jer ne znam kako bih reagovala
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 1.5.2010 16:06:22
Anoniman
meni nije niko gato hb ja sam odpocetka trudnoce imala osjecaj da ce biti neznam zasto al stvarno jakii osjecaj taj.Mada sam u sebi znala da ce biti musko ja sam trazila zensko ime opet i sve konatala ma mozda se varam sigurno je Kad sam otisla na uzv u 4tom.mjes odma mi rekla da je mm sav ponosan pun,sebe eto kaze vidis prvo pa musko Ma jok,ba reko znala sam ja prije tebe imala sam taj neopisiv osjecaj I hb.neka je ziv i zdrav i da je bila curica nebi nam bilo krivo voli se i iiii ..... Mozda za 10god.abd budem imala drugi osjecaj da ce biti
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 1.5.2010 16:13:23
rose 87
joj felix a meni sve nekako glupo i reci to da sam imala osjecaj da ce biti ,nisam mogla vjerovati kad mi je dr rekao da sam u pravu...mada naravno da je to svejedno samo nek su nam zivi i zdravi i i
RE: vjerovanja nasih starih nani(baki) 1.5.2010 16:22:49
jasmin
IZVORNA PORUKA: de_de
Hej mene su solili po glavi ( tek mi kasnije rekli ). I kazu ako se poceses po glavi musko je, a ako se poceses po ledjima zensko . Ma to je meni smijesno
p.s. ja se pocesala po glavi
Ovo soljenje je toliko besmisleno za nepovjerovati,pa sasvim je logicno ako te posoli po glavi da ce te glava zagolicati i da ces se pocesati po glavi.Opcenito ta nagadjanja me nerviraju.