hanabanana -> RE: kad je vaša beba počela da stoji (13.1.2009 16:56:31)
|
IZVORNA PORUKA: ElmaB Ma, ne daj mi Boze da je kakv sindrom! Nadam se da ce sve biti ok i da je on samo lijen! Ma kakav crni sindrom....ko da to do sada pedijatrica ne bi vidjela. Pusti to. Možda se jednostavno motorika sporije razvija nego kod Lane. To nije ništa ni čudno ni neobično. Moja malena je mladja od tvojih blizanaca 8 dana. Ona nije htjela sjediti do početka decembra. Ustvari, sjedila je u hranilici dok jede, u kolicima, znači sjedila je tamo gdje je imala podupiranje sa starna ili iza ledja. Ja sam se isto bila zabrinula, već je bilo osam punih mjesec, ja je stavim da sjedne na pod, nakon minute ona na stranu ili naprijed, s tim što bi se naprijed dočekala rukama. I onda samo jedan dan se digla iz ležećeg položaja u sjedeći, dok sam joj pelenu stavljala, od tada više nikada nije pala na stranu i super sjedi. Nakon deset dana je počela puzati, a tri dana nakon što je tek propuzala počela se dizati na noge. Starija nije bila takva, ona je išla fazu po fazu. Puno prije je sjedila nego ona, ali je kasnije se digla na noge, prvo je puzala unazad, ali zato nikada nije pala. A ova bi sada i obje ruke pustila i samo naravno pada a mi pokušavamo amoritzovati padove. Ne znam da li ga stavljaš na dekicu pa na pod?? ako koristiš hodalicu, izbaci je.
|
|
|
|