niki83
|
IZVORNA PORUKA: Miracle*3 Draga moja, ja ocekujem svoje neplanirano trece dijete. Meni abortus nije nikad bio opcija, a jednom sam prezivila spontani i molim Boga da ga niko ne dozivi, ni tu psihicku ni fizicku bol. Kad sam uradila test plakala sam, nisam vjerovala, poceo Ramazan, ja na iftar zapalim, sama sebi govorila, ma nije moguce, ja nisam trudna. Posto se to desilo malo posle mog diplomskog, ode zena trazi posao, pisem cv, a stomak vec u prvom mjesecu odskocio, jer je trece i valjda da bas brze raste. Napravim neki dogovor za posao, svi se cude kako ces, moj odgovor je bio da cu traziti samo 15 dana da mi daju dok se oporavim od CR. Da se razumijemo, svima nama bi pored jedne plate dobro dosla jos jedna. Posto imam jako teske trudnoce desi se ono sto je i bilo za ocekivati, hospitalizacija, strogo mirovanje i da ti ne duzim. Ponekad me bude strah tog osjecaja koji sam imala u pocetku, da me Bog kaznjava pa sam jednom pala niz stepenice, imala udes....da bi mi juce pala grijalica na stomak...ne moram ti reci koliko sam se uplasila, ne za sebe, nego za to malo bice, to je moje dijete. Eh posto sam jako zelila raditi nesto, odlucila sam ono sto s djecom vec znam radit, pa sam odlucila nastaviti studirati, upisala sam master i tako sam sretna zbog toga. I jedna vazna napomena, nikog nemam da mi pomogne. Ovdje ce se mozda poznati neka, kada sam morala u po noci u hitnu nisam kome djecu imala ostaviti, pa sam zvala ko bi mogao u ta doba doci, ostaviti svoju djecu i biti sa mojom. Ni roditelji mi nisu ovdje , ni svekar ni svekrva, za sve sto sam morala otic na predavanja, ispit, ili na posao kad sam radila na nekim projektima, sve sam morala platiti. I sad kad me mjesec dana dijeli od rodjenja moje bebe, jedva cekam da se rodi. Ja ne zelim da kazem ni da sam neka super zena, ni super mama, samo stvarno vjerujem u nafaku, jer to je ono sto nikog ne moze zaobic, smrt i nafaka. Svaku odluku koju doneses, ti ces se s njom nosit, e ne neka od nas. I opet cu ponovit, ja sam samo prvu sedmicu posle testa negirala trudnocu, nisam prihvatala, pa sam se ponasala kao da nisam trudna i sad osjecam grizu savjesti zbog toga, vjeruj mi. Miracle Sve najbolje vam zelim u zivotu! A za ovo boldirano si upravu isto. Ja sam dva dana prije poroda dobila ugovor na neodredjeno, i uvijek kazem to je samo moje N nafaka, hvala Bogu.