Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:20:25
vojčica
Da, leona i ja tako nekako osjećam dvoje da ali troje... Nisam sigurna da ja to mogu i fiziički i psihički... No daću si vremena i sabrati pluseve i minuse... I probat
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:20:42
leona81
IZVORNA PORUKA: vojčica
IZVORNA PORUKA: leona81
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
a da ne spominjem prekinuti snošaj - to je još najnepouzdanija metoda)
ne diraj mi ovo
nevjerovatno ali mm i ja koristimo samo ovu metodu i nema nezeljene trudnoce...
To je bila i naša metoda ali...
mi smo ze zabavljali i koristili tu metodu, i nista...i kad smo htjeli bebaca, dovoljno je bilo jednom i...dosla je M...a sad evo vise od 2 godine ista metoda i nista...
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:20:54
hatepsut
Draga Vocice...uglavnom sve zene imaju iste strahove,pisem uglavnom.Ja recimo cekam drugo djete i imam milion briga sta i kako,mada smo planirali cak se i trudili neko vrijeme,ali strah opet postoji.Prvenstveno velika mi je razlika stariji djecak ima 10g. gotovo svaki dan razmisljam sta cu i kako cu.Kako se navici na pelene,na nespavanje,na temperaturu i sl.U biti u zivotu radim ono sto mislim da je nabolje za mene,kao vecina ljudi .a tako i ti.Ne dozvoli da te bilo cije misljenje sputava,posebno onih koji nisu bili u tvojoj kozi.
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:25:50
Bebica11
vojcice vidim da si neodlucna i trazis nase misljenje pa evo da budem toliko slobodna da kazem i svoje.
cim si neodlucna i nisi posegla odmah za "kratkim i lahkim rjesenjem" tj abortusom ne bi ga vjerovatno lahko podnijela a broj zena koje ce ti ga ovom temom odobriti i ohrabriti da to uradis nece umanjiti griznju savjesti ili mozda kajanja koje bi se moglo javiti
za mene je vojcice abortus jedno grozno i stravicno iskustvo(posto je i to dio pitanja kako sam razumjela) doduse bilo je u drugim okolnostima jer je moja bebica umrla u stomaku,osjecala sam veliku tugu i prazninu na najteze od svega je bilo sto mi je abortus ostavio posljedice na sposbnost zatrudnjivanja i iznosenje trudnoce, trebale su GODINE da zatrudnim poslije a cijelu trudnocu sam prelezala, prva 3mj krvarila pa bolnice i sl. a jos sam u dvadesetim godinama tj poprilicno mlada i zdrava,da ne duljim...
posto si rekla da zelis nekad trece dijete moze se desiti da abortus ostavi posljedice kao kod mene ne daj Boze
nego posto sam i ja vjernik covjek ja cu ti reci to dijete je Bozija volja i primi ga kao dar od Boga
(eto ocekujem rafal forumasica)
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:26:56
mama75
pipi ti se ne pikas u ove razgovore Ti spadas u one extremne slucajeve. Isto kao jedna moja prijateljica koja apsolutno ne zeli da ima djecu. Et ima i takvih.
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:29:34
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: mama75
pipi ti se ne pikas u ove razgovore Ti spadas u one extremne slucajeve. Isto kao jedna moja prijateljica koja apsolutno ne zeli da ima djecu. Et ima i takvih.
pa šta? sve je ok, sve je prihvatljivo moj daidža nema djece, nikad se nije ženio a sretniji je ispunjeniji nego nas pola na rr svak nek si bira život
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:29:41
Emica_sa
Ma daj majke ti,ubica svog djeteta,odrasti user posted image user posted image
a nego čijeg?
Znam i ja da je tako,ali opet ne bi nikada nikome rekla,ti si ubica,ko ima 2 djece,razmislja o abortusu,sto je normalno,sve je to za ljude,pa i abortus.
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:29:54
pipi_duga_capara
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:30:35
Hannica
IZVORNA PORUKA: hatepsut
Draga Vocice...uglavnom sve zene imaju iste strahove,pisem uglavnom.Ja recimo cekam drugo djete i imam milion briga sta i kako,mada smo planirali cak se i trudili neko vrijeme,ali strah opet postoji.Prvenstveno velika mi je razlika stariji djecak ima 10g. gotovo svaki dan razmisljam sta cu i kako cu.Kako se navici na pelene,na nespavanje,na temperaturu i sl.U biti u zivotu radim ono sto mislim da je nabolje za mene,kao vecina ljudi .a tako i ti.Ne dozvoli da te bilo cije misljenje sputava,posebno onih koji nisu bili u tvojoj kozi.
OT Eh,ovo nisam znala.Cestitam draga.
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:32:14
Emica_sa
pa šta? sve je ok, sve je prihvatljivo moj daidža nema djece, nikad se nije ženio a sretniji je ispunjeniji nego nas pola na rr svak nek si bira život
Pa i abortus je prihvatljiv,ako je to neciji izbor,a ne mu pisati da je ubica,moze se reci svoje misljenje i na ljepsi nacin
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:32:50
ElmaB
IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara
draga moja ovo je samo jos jedan ispit evo recimo ja bi rodila bez razmisljanja sigurna sam da se nista ljepse ne dogodi od rodjenja jednog malog bica i ne moze se sve staviti na papir i izracunati evo jedan primjer: Imao otac bogatstvo aa bio siroke ruke, imao i sina koji se nije zbog toga bunio sved dok se nije vratio sa skolovanja.. kaze ocu svom: eh od sada cemo drugacije, ja imam plan i racunicu, nema vise djeljenja nemilice! ovo bogatstvo mozemo udvostruciti budemo li se drzali matematike.. otac odcuti pa rece: reci ti meni sine, koliko jedna zenka pasa okoti mladuncadi? sin: pa sta ja znam, 7,8,10... otac: a koliko jedna ovca ojanji za jedan put? sin: pa 1, rijetko kad 2.. otac: de mi sad reci cega ima vise na svijetu, pasa ili ovaca? sin: pa ovaca! otac: racunaj jos da pse ne jedemo a ovce da! sin: pa kako to oce, kakva je to matematika? otac: e to ti je sine Bozija matematika! nije sve u nasim rukama moramo priznati htjeli to ili ne.. i na kraju, odluciti dali kucu ili stan, psa ili macku i sl. je ok, biras sta ti pase ali birati bebu ili NE ubicu bebu.. ma ne necu.. mozda ipak da, sta ono zna.. znalo ono ili ne ti si ubica SVOG djeteta! racunaj i na to ako vec sve racunas! i da naglasim da me komntari za ovo stoo sam napisala NE ZANIMAJU
Zanima li tebe komentari ili ne, post si napisala i logično je da imaju i reakcije na isti. Ovo razmišljanje, odnosno karakterisanje svih žena koje su se odlučile na abortus da su ubice, je u najmanju ruku primitivno i strašno!
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:35:03
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
Pa i abortus je prihvatljiv,ako je to neciji izbor,a ne mu pisati da je ubica,moze se reci svoje misljenje i na ljepsi nacin
pa jeste, al nećemo o tome, nema potrebe zakačiti se za nečije mišljenje i tako u nedogled.... to vodi samo svadji itd postavljačica teme je pitala za mišljenje a pipica nije, jbg
RE: Treće dijete? Prestravljena... 9.2.2012 11:37:08
pipi_duga_capara
IZVORNA PORUKA: ElmaB
IZVORNA PORUKA: pipi_duga_capara
draga moja ovo je samo jos jedan ispit evo recimo ja bi rodila bez razmisljanja sigurna sam da se nista ljepse ne dogodi od rodjenja jednog malog bica i ne moze se sve staviti na papir i izracunati evo jedan primjer: Imao otac bogatstvo aa bio siroke ruke, imao i sina koji se nije zbog toga bunio sved dok se nije vratio sa skolovanja.. kaze ocu svom: eh od sada cemo drugacije, ja imam plan i racunicu, nema vise djeljenja nemilice! ovo bogatstvo mozemo udvostruciti budemo li se drzali matematike.. otac odcuti pa rece: reci ti meni sine, koliko jedna zenka pasa okoti mladuncadi? sin: pa sta ja znam, 7,8,10... otac: a koliko jedna ovca ojanji za jedan put? sin: pa 1, rijetko kad 2.. otac: de mi sad reci cega ima vise na svijetu, pasa ili ovaca? sin: pa ovaca! otac: racunaj jos da pse ne jedemo a ovce da! sin: pa kako to oce, kakva je to matematika? otac: e to ti je sine Bozija matematika! nije sve u nasim rukama moramo priznati htjeli to ili ne.. i na kraju, odluciti dali kucu ili stan, psa ili macku i sl. je ok, biras sta ti pase ali birati bebu ili NE ubicu bebu.. ma ne necu.. mozda ipak da, sta ono zna.. znalo ono ili ne ti si ubica SVOG djeteta! racunaj i na to ako vec sve racunas! i da naglasim da me komntari za ovo stoo sam napisala NE ZANIMAJU
Zanima li tebe komentari ili ne, post si napisala i logično je da imaju i reakcije na isti. Ovo razmišljanje, odnosno karakterisanje svih žena koje su se odlučile na abortus da su ubice, je u najmanju ruku primitivno i strašno!
je za mene to sto su uradile.. a sta ste digle frku, pa abortus je - nije mrtva glava.. jos malo pa ce i za ovu zivu djecu naci neki prikladan naziv, za nas odrasle vec imaju!