|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
6.6.2014 11:28:33   
Trudna foka

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

torta do narandže i čokolade vrlo jednostavna za naprvitiuser posted image

http://www.ringeraja.ba/clanak/torta-od-narandze_1687.html?page=1

Osjeti li se nararandza?

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1726
   RE: Recepti,recepti
6.6.2014 11:30:03   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Trudna foka


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

torta do narandže i čokolade vrlo jednostavna za naprvitiuser posted image

http://www.ringeraja.ba/clanak/torta-od-narandze_1687.html?page=1

Osjeti li se nararandza?


pa osjeti...
nama je ovo super omjer i kombinacija čokolade i narandže

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Trudna foka)
Neposredna veza do poruke: 1727
   RE: Recepti,recepti
6.6.2014 11:44:51   
Trudna foka
Moracu da pravim.Hvala na receptuuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1728
   RE: Recepti,recepti
6.6.2014 16:48:02   
Trudna foka

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja ludo/čudo tjesto radim po receptu naše cmokvice
CUDO TIJESTO

Potrebni sastojci: 1 kg brasna (ja koristim zlatni puder)

2 jaja

1 šoljica mlijeka

1 šoljica mineralne vode

1 prasak za pecivo

2 digo kvasca

1 kašika maslinovog ulja

malo soli

jogurta po potrebi (meni obicno bude dovoljno pola 1 l)

Sve sastojke zakuhati i odstaviti da odstoji. Nakon što tijesto nadodje, podijeliti ga na tri jednaka dijela. Jedan obično iskoristim odmah, a druga dva odlozim u zamrzivac i vadim kad se ukaze potreba.

Nadjoh ovaj recept.E sad me zanima kasika ulja je mala kafena ili veca?Soljica je mala za kafu ili veca? Pola litre jogurta?

Za sta obicno upotrebljavas tijesto.Hvala

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1729
   RE: Recepti,recepti
6.6.2014 20:14:05   
Hannica
Kašika velika, a šoljica mala cca fildžan.user posted image
A tijesto koristiš za sve..
Pizza, uštipci, calzone, pogačice, kiflice.....

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Trudna foka)
Neposredna veza do poruke: 1730
   RE: Recepti,recepti
6.6.2014 20:26:28   
Trudna foka
Hvala lijepo

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1731
   RE: Recepti,recepti
10.6.2014 10:10:05   
Trudna foka
Po kojem receptu vam je naukusnija pita id kupusa

(odgovor članu Trudna foka)
Neposredna veza do poruke: 1732
   RE: Recepti,recepti
11.6.2014 10:51:58   
Trudna foka
Danas pravim pitu od kupusa i imam malo besamel sosa koji bih trebala upotrijebiti.Da li mogu nesto iskombinovati sa pitom?

(odgovor članu Trudna foka)
Neposredna veza do poruke: 1733
   RE: Recepti,recepti
11.6.2014 10:57:06   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Trudna foka

Danas pravim pitu od kupusa i imam malo besamel sosa koji bih trebala upotrijebiti.Da li mogu nesto iskombinovati sa pitom?

pa ja ne nalazim potrebu s atim bešamelom u piti od kupusa...
možda kada je ispečeš da preko staviš...mada nekako mlijeko i kupus mi i nisu omiljena forma

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Trudna foka)
Neposredna veza do poruke: 1734
   RE: Recepti,recepti
11.6.2014 11:03:54   
Trudna foka
Nisu ni meni ali sta da radim s njim da se ne pokvariuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1735
   RE: Recepti,recepti
11.6.2014 11:37:59   
Hannica

IZVORNA PORUKA: Trudna foka

Nisu ni meni ali sta da radim s njim da se ne pokvariuser posted image

Pa bolje baci beshamel nego da poslije baciš beshamel zajedno s pitom.user posted image
Ili napravi nešto što ide uz beshamel, a pitu napravi sutra.

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Trudna foka)
Neposredna veza do poruke: 1736
   RE: Recepti,recepti
11.6.2014 12:08:10   
Trudna foka
Pitu sam vec pocela da pravim ,a ok napravicu jos nesto sa Besamelom.user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 1737
   RE: Recepti,recepti
14.6.2014 13:12:53   
Alma_27
Kako pravite psenicnu kasu? Od cijelih zrna. Da li potopite psenicu prije kuhanja ili malo skuhate pa cekate da omeksa? Da li se mora termicki obraditi?

(odgovor članu Trudna foka)
Neposredna veza do poruke: 1738
   RE: Recepti,recepti
7.7.2014 23:23:26   
minie
Meni treba recert za tortu ili samo kore koje su tanke kao one u kolacu Boem, ali da su tamne kao Oreo keks.

Trazim li previse user posted image

Jela sam prije par mjeseci jednu fantasticnu tortu, fil sam skontala koji je, ali nikako recept za tako tanke kore da nadjem i tako tamne.

_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 1739
   RE: Recepti,recepti
13.11.2014 17:59:36   
sara123
Da pitam za savjet, hocu napraviti tortu:
http://www.kuhinjica.rs/recepti/poslastica/torta-sa-datulama-urmama

a posto je za ponijeti, i moram je u zvono staviti, pitam se hoce li se ovaj fil razliti bez kalupa, tj.ako direktno budem stavljala koru od keksa u zvono pa na njega fil?

user posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 1740
   RE: Recepti,recepti
13.11.2014 21:52:41   
canim
Pa nema se sta razliti, u fil ti ide puding i zelatin, to jos dok odstoji u frizideru stisnut ce se, keks isto ce biti kompaktna smjesa.
A mozes i isjeci onaj papir za pecenje i samo krajeve zalijepi, da ti dodje kao kalup za tortu, i samo u njega redaj koru od keksa i fila i kad se ohladi u frizideru, samo makni papir i dobit ces ravne stranice.

(odgovor članu sara123)
Neposredna veza do poruke: 1741
   RE: Recepti,recepti
15.12.2014 15:07:21   
salmy
Dajte mi jedan brzinski recept od lisnatog tjesta..SLATKIuser posted image da nije nesto zahmetli





< Poruku je uredio salmy -- 15.12.2014 15:08:03 >

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 1742
   RE: Recepti,recepti
15.12.2014 15:19:01   
canim
Italijanska krempita

Potrebno: paket lisnatog tijesta, 2litra mlijeka, 4pudinga od vanilije,6kašika oštrog brašna, 2vanilin šećera, 16 kašika šećera, 7,5 dl slatkog vrhnja.

Kore razvuci u velicinu velikog pleha i izreckati viljuskom i peći. (pecenjem se one malo skupe, pa ih onda ja oblikujem po velicini tepsije u kojoj cu krempitu staviti). Kad budu pecene i ohladjene kore presjecem ih na dva dijela (dva lista). Samim tim znaci dobiju se cetiri kore, nekad kad mi se neda ja ostavim samo dvije pa stavim jednu gore, jednu dole i u sredini fil i to bude ok.
Fil: Skuvati puding sa secerom i brasnom, ohladiti dobro, posebno umutiti slatko vrhnje i dodati u ohladjen puding. Filovati kore i na kraju posuti secerom u prahu.

Posto je ovo bas velika mjera, meni dosta uvijek ispadne meni ni jedna cetvrtasta tepsija nije dovolnjo duboka da sve stane user posted image , ja to fino spakujem u jednu veliku cetvrtastu zdjelu ili eventualno smanjim mjeru na jedan i po litar mlijeka, tri pudinga i 0,5l slatkog vrhnja pa onda stane u onu cetvrtastu klasicnu tepsiju.

http://www.ringeraja.ba/forum/m_40755/mpage_55/key_/tm.htm

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1743
   RE: Recepti,recepti
15.12.2014 21:15:29   
salmy
Hvala ti puno,u pola sam stavila sve..nije lose ispalo

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1744
   RE: Recepti,recepti
16.12.2014 10:24:17   
bebaa
davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....user posted image

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 1745
   RE: Recepti,recepti
16.12.2014 14:22:43   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebaa

davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....user posted image


misliš kuglof ?
kako četvrtasto sa rupomuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1746
   RE: Recepti,recepti
16.12.2014 14:25:55   
bebaa

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: bebaa

davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....user posted image


misliš kuglof ?
kako četvrtasto sa rupomuser posted image

da mislila sam na kuglof...ali ja nemam rupe u tom silikonu.....nego bi ako ima kakav sličan recept a može u ovu četvrtastu bilo bi super....user posted image

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1747
   RE: Recepti,recepti
16.12.2014 14:34:17   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebaa


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: bebaa

davno sam kupila silikonsk četvrtastu kao tepsijicu....ubila se za kakvu štrudlu ili suhi kolač na fazon onog s rupo,ne mogu se sjetiti imena....
imate li kakav dobar recept.....
voljela bi kad bi išlo sa grožđicama ili želeom.....user posted image


misliš kuglof ?
kako četvrtasto sa rupomuser posted image

da mislila sam na kuglof...ali ja nemam rupe u tom silikonu.....nego bi ako ima kakav sličan recept a može u ovu četvrtastu bilo bi super....user posted image


ja imam takvo tijesto koje radim i zove se slatki hljeb ...sad dal belgijski il engleski nisma ti sigurnauser posted image
al uglavnom kod mene je oblik kao za rolat...pravouganik i na tu mjeru radim sa 250 gr brašna...

elem 5 žumanaca sa 200 gr šećera i jednim vanilija dobro umutim dok s ešećer ne otopi, u to dodoam kašiku soka do limuna i malo naribane limunove korice
kašiku ulja
mutim još sve mikserom...odoam brašno 250 gr i jedan prašak i dalje mikserom..onda skinem s amiksera pa stavim sjeckano suho voće u to...oko 300 do 400 gr...
po izboru, goržđice, smokve, datule, brusnica, šljive, marelice...dobar dio ovih nabrojanih ja prije potopim malo u toplu vodu da mi dostoji pa onda procjedim pa u ovo tijesto i mješam sada lopaticom...
dodoam u to 5 onih bjelanaca koje sma sa mrvom soli umutkla u šaum...
lagano sve promješam, silikonski malo namažem sa puterom i smetim ovo sve...

pečem na 180 stepeni oko 3...35 minuta ovisi od pećnice


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1748
   RE: Recepti,recepti
16.12.2014 14:36:43   
bebaa
e upravo to...hvala puno....user posted image
i još jedno pitanje.....ovaj silikonski kalup j dobio nekakav plastični bruč okolo,pokretan je...jeli to stoji na njemu,hoće li se istopiti....user posted image user posted image user posted image na onom drugom za muffine toga nema.....

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1749
   RE: Recepti,recepti
16.12.2014 14:39:11   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bebaa

e upravo to...hvala puno....user posted image
i još jedno pitanje.....ovaj silikonski kalup j dobio nekakav plastični bruč okolo,pokretan je...jeli to stoji na njemu,hoće li se istopiti....user posted image user posted image user posted image na onom drugom za muffine toga nema.....


e ne znam ....
kod mene nema ništa plastično okolo silikonskih kalupa...
moguće da je to smao d aga čuva da se ne sikrivi il ne rpomjeni oblik u stajanju, bez toga sigurno pečeš...bar mislim

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *