|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
17.9.2013 10:38:43   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dana.i

Cao, imam pitanje za sve ženice. Jela sam onaj slavni kolac u MCdonalldu "Profiterole", nesto kao punjeno slagom, sa nekim preljevom. Fantasticno. Od tad poksuavam da nadjem taj recept, pa me zanim da li neko slucajno zna taj recept, ili moze da nasluti kako se pravi. Bila bih vam zahvalna do neba. Jednostavno sam oduševljena tim kolacem user posted image

ovako nešto da pokušaš
http://www.coolinarika.com/recept/705200/

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dana.i)
Neposredna veza do poruke: 1676
   RE: Recepti,recepti
17.9.2013 10:42:58   
sretna_mama
i ja ih volim..predobri su preko puta Mercatora na Dobrinji..

Uh, ovdje ne smijem ulaziti,, opasno po život..

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1677
   RE: Recepti,recepti
23.9.2013 10:46:03   
dana.i
Hanady RR - Hvala ti puno, Ja sam dugo trazila ovaj recept i nigdje nisam mogla naci, pa sam odustala. Vec danas cu pokusati da ih napravim. user posted image user posted image
Jedva cekam da ih probam user posted image
Pusa

(odgovor članu sretna_mama)
Neposredna veza do poruke: 1678
   RE: Recepti,recepti
15.10.2013 22:17:03   
bebaa
evo sam skuhala kurban u dvije vode....šta da pravim,........inače ga zapečem s rižom ali mi to dodijalo........
imate li vi prijedlog........user posted image

_____________________________

"U laži su kratke noge ! "

(odgovor članu dana.i)
Neposredna veza do poruke: 1679
   RE: Recepti,recepti
9.11.2013 18:47:02   
Daliyah92
Treba mi recept za krosane da budu isti ili slicni kao 7 days. Isproban recept.
A treba mi i recept za krofne one kao iz pekare :) i

Ima li neko da mi da ove recepte? user posted image

_____________________________

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 1680
   RE: Recepti,recepti
9.11.2013 19:00:00   
palma
Zanima me vezano za ovu fondant masu što se pravi da li se svaka torta može njome oblagati ili ima neki poseban recept za tortu i na koju to najbolje ide, prvi put bih to radila pa ako može pomoć. Možda to negdje i piše ali nemam baš vremena da čitam sve.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 1681
   RE: Recepti,recepti
11.11.2013 13:51:13   
mum82
jel neko ima recept za bulgur,,,jel to kao i riza,mogu ga kuhat s povrcem i zacinima,piletinom i co,,,user posted image

_____________________________

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"


(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 1682
   RE: Recepti,recepti
11.11.2013 16:06:51   
milenium

IZVORNA PORUKA: palma

Zanima me vezano za ovu fondant masu što se pravi da li se svaka torta može njome oblagati ili ima neki poseban recept za tortu i na koju to najbolje ide, prvi put bih to radila pa ako može pomoć. Možda to negdje i piše ali nemam baš vremena da čitam sve.

fondat ti može na svaku tortu.samo je bitno da je po vrhu i okolo premazana sa buter cremom(mlijeko,brašno i margarin).jer fondat ti ne može stat na šlagu ili na suhoj kori već mora ispod bit naš ova buter crema.znači pravi tortu koju hoćeš al okolo naži s ovom smjesom.user posted image

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 1683
   RE: Recepti,recepti
11.11.2013 18:09:40   
canim

IZVORNA PORUKA: mum82

jel neko ima recept za bulgur,,,jel to kao i riza,mogu ga kuhat s povrcem i zacinima,piletinom i co,,,user posted image

Kuhas isto kao i rizu, ne treba ti nikakav poseban recept user posted image

(odgovor članu mum82)
Neposredna veza do poruke: 1684
   RE: Recepti,recepti
11.11.2013 18:14:22   
canim

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

Treba mi recept za krosane da budu isti ili slicni kao 7 days. Isproban recept.
A treba mi i recept za krofne one kao iz pekare :) i

Ima li neko da mi da ove recepte? user posted image

Auuu daliyah, zato tebe nema na temi mrsanja user posted image

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 1685
   RE: Recepti,recepti
12.11.2013 0:14:59   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: milenium


IZVORNA PORUKA: palma

Zanima me vezano za ovu fondant masu što se pravi da li se svaka torta može njome oblagati ili ima neki poseban recept za tortu i na koju to najbolje ide, prvi put bih to radila pa ako može pomoć. Možda to negdje i piše ali nemam baš vremena da čitam sve.

fondat ti može na svaku tortu.samo je bitno da je po vrhu i okolo premazana sa buter cremom(mlijeko,brašno i margarin).jer fondat ti ne može stat na šlagu ili na suhoj kori već mora ispod bit naš ova buter crema.znači pravi tortu koju hoćeš al okolo naži s ovom smjesom.user posted image


baš na svaku ne...ipak to treba biti torta čvršća...

a puter krema je šećer u prahu puter/margarin i malo mlijeka

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1686
   RE: Recepti,recepti
12.11.2013 9:27:36   
mum82

IZVORNA PORUKA: canim


IZVORNA PORUKA: mum82

jel neko ima recept za bulgur,,,jel to kao i riza,mogu ga kuhat s povrcem i zacinima,piletinom i co,,,user posted image

Kuhas isto kao i rizu, ne treba ti nikakav poseban recept user posted image


hvala,,,napravila sam s povrcem,kao prilog uz piletinu i bilo je extrauser posted image

_____________________________

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"


(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 1687
   RE: Recepti,recepti
12.11.2013 18:40:53   
visnjica1

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: milenium


IZVORNA PORUKA: palma

Zanima me vezano za ovu fondant masu što se pravi da li se svaka torta može njome oblagati ili ima neki poseban recept za tortu i na koju to najbolje ide, prvi put bih to radila pa ako može pomoć. Možda to negdje i piše ali nemam baš vremena da čitam sve.

fondat ti može na svaku tortu.samo je bitno da je po vrhu i okolo premazana sa buter cremom(mlijeko,brašno i margarin).jer fondat ti ne može stat na šlagu ili na suhoj kori već mora ispod bit naš ova buter crema.znači pravi tortu koju hoćeš al okolo naži s ovom smjesom.user posted image


baš na svaku ne...ipak to treba biti torta čvršća...

a puter krema je šećer u prahu puter/margarin i malo mlijeka

Da li moze fondat na Monte tortu htjela bih da napravim mini maus tortu

_____________________________

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1688
   RE: Recepti,recepti
18.11.2013 15:18:46   
mum82
kako pravite tijesto za klepe-kulake,,,jel s jajetom ili bez,,,tnxuser posted image

_____________________________

B -20.11.2010
S -7.7.2012
"Money is numbers and numbers never end.If it takes money to be happy,your search for happiness will never end"


(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 1689
   RE: Recepti,recepti
18.11.2013 15:23:56   
dambolina
brasno, jaje, so i voda

IZVORNA PORUKA: mum82

kako pravite tijesto za klepe-kulake,,,jel s jajetom ili bez,,,tnxuser posted image



_____________________________

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu mum82)
Neposredna veza do poruke: 1690
   RE: Recepti,recepti
18.11.2013 15:31:05   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: visnjica1


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: milenium


IZVORNA PORUKA: palma

Zanima me vezano za ovu fondant masu što se pravi da li se svaka torta može njome oblagati ili ima neki poseban recept za tortu i na koju to najbolje ide, prvi put bih to radila pa ako može pomoć. Možda to negdje i piše ali nemam baš vremena da čitam sve.

fondat ti može na svaku tortu.samo je bitno da je po vrhu i okolo premazana sa buter cremom(mlijeko,brašno i margarin).jer fondat ti ne može stat na šlagu ili na suhoj kori već mora ispod bit naš ova buter crema.znači pravi tortu koju hoćeš al okolo naži s ovom smjesom.user posted image


baš na svaku ne...ipak to treba biti torta čvršća...

a puter krema je šećer u prahu puter/margarin i malo mlijeka

Da li moze fondat na Monte tortu htjela bih da napravim mini maus tortu


samo u slučaju da i gore ideš sa jednom korom...


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu visnjica1)
Neposredna veza do poruke: 1691
   RE: Recepti,recepti
18.11.2013 15:31:23   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dambolina

brasno, jaje, so i voda


IZVORNA PORUKA: mum82

kako pravite tijesto za klepe-kulake,,,jel s jajetom ili bez,,,tnxuser posted image



isto

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 1692
   RE: Recepti,recepti
10.12.2013 14:53:46   
sretna_mama
Kolegica bi pravila neku vocnu tortu.. Posto nike na RR, da priupitam zenice imaju li neku preporuku.. Thnx-ic ;)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1693
   RE: Recepti,recepti
10.12.2013 15:44:46   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: sretna_mama

Kolegica bi pravila neku vocnu tortu.. Posto nike na RR, da priupitam zenice imaju li neku preporuku.. Thnx-ic ;)

kakavu...neku voćnu...
čokolad i voće...
neko voće već doredila...
ili ???
ima svega...smao kaži šta tačno hoće onauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sretna_mama)
Neposredna veza do poruke: 1694
   RE: Recepti,recepti
15.1.2014 16:10:23   
Mellica
Jel moze neko da prevede ovaj recept? Izgleda predobro...

http://www.youtube.com/watch?v=SIktq8TVgXQ

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1695
   RE: Recepti,recepti
28.1.2014 15:53:36   
begovica
Ja sam bas krenula isto pitanje da postavim....
Naumpale mi mamine klepe, a ne znam recept user posted image

(odgovor članu mum82)
Neposredna veza do poruke: 1696
   RE: Recepti,recepti
28.1.2014 17:49:40   
dambolina
ne pogledah link, al ja klepe pravim ovako. Brasno, jaje i sol potkuham sa mlakom vodom i to razvaljam na malo deblju jufku. Izrezem na kvadratice i filujem fasiranim mesom u koje sam izrendala glavicu luka, dodala sol i biber. Sljepim na trokutice i kuham u slanoj vodi nekoliko minuta, sta znam 5-8 minuta, dok ne isplivaju na povrsinu vode. Procijedim, zacvrknem puterom i crvenom paprikom i prelijem jogurtom i pavlakom. Ne stavljam bijeli luk jer ga ne podnosim, ali bude bas ukusno sa njim.


_____________________________

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1697
   RE: Recepti,recepti
28.1.2014 19:24:54   
de_de
Je li neko od vas pravio tiramisu po ovom ili slicnom receptu (bez mascarponea) i kakav je bio:
- 4 žumanjka
- 18 dag šećera u prahu
- 5 dukat ili abc namaza
- 1/2 l slatkog vrhnja
- kutija piškota

Izmješati sve sastojke. Slagati red piškota, red kreme,završiti s kremom. Ostaviti u friž.



_____________________________

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 1698
   RE: Recepti,recepti
28.1.2014 19:56:53   
MicoTico

IZVORNA PORUKA: de_de

Je li neko od vas pravio tiramisu po ovom ili slicnom receptu (bez mascarponea) i kakav je bio:
- 4 žumanjka
- 18 dag šećera u prahu
- 5 dukat ili abc namaza
- 1/2 l slatkog vrhnja
- kutija piškota

Izmješati sve sastojke. Slagati red piškota, red kreme,završiti s kremom. Ostaviti u friž.



Ja pravim slično i nikad ne stavljam mascarpone, nego ovaj sir
http://www.mlekara.rs/images/kremsikremsir.jpg
ili ovaj
http://www.akcijskaponuda.rs/slike_proizvoda/mlekara-subotica/537/big/mlekara-subotica-kremsi-krem-maslac-250g_0.jpg (s njim još bolje)

_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 1699
   RE: Recepti,recepti
28.1.2014 22:32:01   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: de_de

Je li neko od vas pravio tiramisu po ovom ili slicnom receptu (bez mascarponea) i kakav je bio:
- 4 žumanjka
- 18 dag šećera u prahu
- 5 dukat ili abc namaza
- 1/2 l slatkog vrhnja
- kutija piškota

Izmješati sve sastojke. Slagati red piškota, red kreme,završiti s kremom. Ostaviti u friž.




ja odvano ne koristim marscapone nego mjenjam dukatelom il vindija namazom...abc nisma sigurna da bi bio najbolji izbor
i ja žumnace ne koristim, naime ne tretiraju se termički pa nisma za toga rizika radi djece uglavnom jer vole jako tiramisu...
piškote umačem u ness obavezno
a sve posipam gorkim kakaom...

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *