canim -> RE: Recepti,recepti (15.12.2014 15:19:01)
|
Italijanska krempita Potrebno: paket lisnatog tijesta, 2litra mlijeka, 4pudinga od vanilije,6kašika oštrog brašna, 2vanilin šećera, 16 kašika šećera, 7,5 dl slatkog vrhnja. Kore razvuci u velicinu velikog pleha i izreckati viljuskom i peći. (pecenjem se one malo skupe, pa ih onda ja oblikujem po velicini tepsije u kojoj cu krempitu staviti). Kad budu pecene i ohladjene kore presjecem ih na dva dijela (dva lista). Samim tim znaci dobiju se cetiri kore, nekad kad mi se neda ja ostavim samo dvije pa stavim jednu gore, jednu dole i u sredini fil i to bude ok. Fil: Skuvati puding sa secerom i brasnom, ohladiti dobro, posebno umutiti slatko vrhnje i dodati u ohladjen puding. Filovati kore i na kraju posuti secerom u prahu. Posto je ovo bas velika mjera, meni dosta uvijek ispadne meni ni jedna cetvrtasta tepsija nije dovolnjo duboka da sve stane user posted image , ja to fino spakujem u jednu veliku cetvrtastu zdjelu ili eventualno smanjim mjeru na jedan i po litar mlijeka, tri pudinga i 0,5l slatkog vrhnja pa onda stane u onu cetvrtastu klasicnu tepsiju. http://www.ringeraja.ba/forum/m_40755/mpage_55/key_/tm.htm
|
|
|
|