RE: Recepti,recepti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


ena23 -> RE: Recepti,recepti (13.11.2012 14:12:57)

ja dosla samo da prijavim jako uspjeli eksperiment, jucer nisam imala dovoljno mljevenog mesa pa sam u cufte stavila bulgura (pored ostalih redovnih sastojaka) i tako su dobre i hrskave ispale da cu ih od sada samo tako i praviti. mm nije vjerovo da sam ja pravila, kaze garant si uzela negdje gotove cuftice. ja budale [sm=jezicek.gif]

p.s. bulgur u sarajevu sam uzimala u onoj turskoj radnji na bascarsiji, pored "zeytin"a, i to onaj skroz sitni, samljeveni, on se samo treba potpiti u vreloj vodi (solja bulgura, solja i po vode) i onda je spreman za dalju upotrebu (umjesto rize kao prilog ili u salatama, stvarno je svestran, ko jos nije probo preporucujem da proba)




Taii -> RE: Recepti,recepti (13.11.2012 14:15:07)


IZVORNA PORUKA: neki x

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: neki x

A o kakvim komentarima je rijec,ako nije tajna?[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]


daj nam recept one tvoje torte od neki dan ...kremaste mljac torte[sm=smiley1.gif]

i upises recept gdje treba [sm=smiley1.gif]

http://www.ringeraja.ba/ringerajina-kuhinja/

Izvoli mila link

http://vrtaljica.blogspot.com/2011/07/torta-s-tri-vrste-cokolade.html

Ovde pise da kad se cokolada otopi sa vrhnjem,da se umuti,ali jok,tako gubi boju,samo je malo promijesajte...
A ti prebaci recept gdje treba,znas da sam ja smotana[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
A recept kao sto vidis nije moj [sm=smiley36.gif]
Uzivajte,diiiiivna je torta...A brate,ne bi vam nista falilo ni da je kod mene narucite,ako nemate vremena da je pravite[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Salim se,zacas je gotova[sm=bravo.gif]


A evo i moja slika...
http://g15.picoodle.com/ltd/img15/5/11/12/marokanka/f_1d1o_b2b_ua41v.jpg




e od ove mi je krenula voda na usta.... ufff....




neki x -> RE: Recepti,recepti (13.11.2012 14:58:57)


IZVORNA PORUKA: ena23

IZVORNA PORUKA: zagy

IZVORNA PORUKA: neki x

Evo ja veceras pravila,ma mehke ko dusa...[sm=bravo.gif]

http://g14.picoodle.com/ltd/img14/5/11/12/marokanka/f_r6ig_42e_ua41v.jpg

Stari recept od ena23...


Možeš li ponoviti, odnosno napisati ovaj recept, ne mogu da ga lociram [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



evo ja cu napisati: casa jogurta, pola case ulja, jedan prasak za pecivo, malo soli, to istreses sve u veliku zdjelu, mjesas i dodajes brasno dok ti se tjesto ne pocne odvajati od ruku, znaci ne treba biti puno tvrdo, ko resica uha otprilike. i to je to, mozes od njega formirati kiflice p ih same ispeci, mozes razvaljati tjesto u krug, iscjeci ga kao komade pice pa pa ih filovati cim hoces i zarolati kiflice, mozes i casom rezati krugove, napunti ih, presaviti i dobro zatvoriti... samo je bitno da prije pecenja premazes zumancetom i naravno mozes i posuti ovako lijepo curekotom, susamom, cim hoces...

neki ovo tvoje bas izgleda njam njam odoh i ja napraviti turu.

Hvala ena23 i za sad,a i za onda davno kad si napisala recept[sm=smiley1.gif]
Ja ih zovem munjevite kiflice[sm=jezicek.gif] Mogu se pripremati na milion nacina,ovo je samo jedan od...
Ne da su ukusne,vec preeeeeeeeeukusne[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




neki x -> RE: Recepti,recepti (13.11.2012 15:00:43)


IZVORNA PORUKA: ena23

ja dosla samo da prijavim jako uspjeli eksperiment, jucer nisam imala dovoljno mljevenog mesa pa sam u cufte stavila bulgura (pored ostalih redovnih sastojaka) i tako su dobre i hrskave ispale da cu ih od sada samo tako i praviti. mm nije vjerovo da sam ja pravila, kaze garant si uzela negdje gotove cuftice. ja budale [sm=jezicek.gif]

p.s. bulgur u sarajevu sam uzimala u onoj turskoj radnji na bascarsiji, pored "zeytin"a, i to onaj skroz sitni, samljeveni, on se samo treba potpiti u vreloj vodi (solja bulgura, solja i po vode) i onda je spreman za dalju upotrebu (umjesto rize kao prilog ili u salatama, stvarno je svestran, ko jos nije probo preporucujem da proba)

De ti to jooos detaljnije pojasni[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
A koja je to turska radnja???Ja samo znam za onu kod slasticarne Egipat...[sm=zmeden.gif]




Alma_27 -> RE: Recepti,recepti (25.11.2012 23:29:30)

nekoliko idejica. meni je prelijepo


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=447183118674891&set=a.312930265433511.71785.312926148767256&type=1&theater


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=447182132008323&set=a.312930265433511.71785.312926148767256&type=1&theater




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (3.12.2012 9:32:47)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Honey3 -> RE: Recepti,recepti (3.12.2012 9:40:22)

Iman hvala na receptu[sm=smiley1.gif]a je li ovu ocaklinu treba praviti na vatri ?




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (3.12.2012 9:42:29)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Honey3 -> RE: Recepti,recepti (3.12.2012 9:48:08)

Hvaaaalaaaa,ovo je bas fin receptic,za ovo snijezno vrijeme[sm=smiley31.gif]




emi7908 -> RE: Recepti,recepti (3.12.2012 9:50:34)

Medenjaci

Na laganoj vatri otopiti:
200 gr maslaca
2 kašike masti(u receptu je svinjska mast, ja sam radila s margarinom i super je)
250 gr šećera
250 gr meda

Kad se otopi, ostaviti da se prohladi.

Praškasti sastojci:

1 malu kašikicu anisa, 1 kličnića, 1 cimeta i 1 Kotany mješavine za medenjake izmješati s 800-1000 gr brašna i 1 velikom kašikom kakaa.

Pomiješati praškaste sastojke s otopljenim sastojcima i kad se dobro smjesa sjedini dodati 2 jaja.
Izmješati i ostaviti preko noći u frižideru pokriveno folijom.

Valjati na 5 mm debljine, vaditi medenjake kalupima i peći na 180 stepeni 10-12 minuta.

Napraviti ocaklinu od šećera u prahu i maaaaalo vode te premazati medenjake kad se ohlade.



Praškaste sastojke izmješati


jao ovo moram probati, pogotovo što i maleni može pomagati ali bojim se da nije dobro za mene [sm=smiley36.gif]




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (3.12.2012 9:51:54)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Medić* -> RE: Recepti,recepti (3.12.2012 10:12:13)


IZVORNA PORUKA: Iman83


IZVORNA PORUKA: zaha

Hvaaaalaaaa,ovo je bas fin receptic,za ovo snijezno vrijeme[sm=smiley31.gif]


Daaa...a najljepše je što kuća cijeli dan miriši na začine i medenjake[sm=bravo.gif]


Hvala Imancice za recept, jedva cekam da ih pravimo :)




Skvo RR -> RE: Recepti,recepti (3.12.2012 16:31:11)

recept za suhe kolacice (biskvite) sa kalupima

20 supenih kasika punih (znaci ne ravnih) brasna
5  supenih kasika staub secera
2 zumanjca
1 vanilin secer
3 reda sitno nasjeckane cokolade
250 gr jogurt putera sobna temperatura

sve sjedinite..i onda rukom gnjecite, mjesite, dok ne dobijete glatku smjesu...dodajte po potrebi brasna ...i kada dobro izmjesate i dobijete loptu od tijesta, stavite je u prozirnu foliju i u frizider 1 sat...nakon toga razvaljajte smjesu i pobrasnjenim kalupima za kolace vadite biskvite, stavite papir za pecenje na pleh, redajte biskvite i u zagrijanu pecnicu na 200 stepeni 15 minuta....potrebno je da kolacici lagano porumene..kada se ohlade...preukusni su....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ziki -> RE: Recepti,recepti (10.12.2012 9:30:26)

Treba mi recept za punjene lignje, po mogućnosti pečene i bez dodavanja vina i




palachinken -> RE: Recepti,recepti (10.12.2012 9:34:21)


IZVORNA PORUKA: ziki

Treba mi recept za punjene lignje, po mogućnosti pečene i bez dodavanja vina i

Pohovane?
Uzmeš lignje, odsječeš im glavu i one pipke, staviš unutra list trapista i list suhog mesa, zatvoriš čačkalicama i onda pohuješ, a dobre budu i kad se izmješa pšenično i kukuruzno brašno za pohovanje.
Fazon s lignjama je da ih pola sata prije upotrebe potopiš u izglendan kivi, max 30 min da stoje i onda nece biti zilave.




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (10.12.2012 9:38:46)

IZVORNA PORUKA: ziki

Treba mi recept za punjene lignje, po mogućnosti pečene i bez dodavanja vina i


očisti lignje...
uzmeš tunjevinu jednu, u nju dodoaš, pipke nasjeckane, dodoaš bijeloga luka malo...i masliku koju ako volite
lignje potopi u mlijeko oko 1 sat nek odstoje...
onada napuniš ovim lignje,zatvoriš čačkalicom poredaš u avtrostalnu zdjelu...preliješ sa 500 ml paradajz sosa , pouljiš i ubaciš čehno b.luka čitavo...

u pećnicu na 200 stepeni prekriveno folijom 15 minuta...skineš foliju još 5...

prilog skuhan krompir, na vruć staviš so, puter i peršun, pormješaš




muaaa -> RE: Recepti,recepti (10.12.2012 9:48:03)

Ja sam sinoc potopila psenicu/bjelicu.Sta dalje? Nije nabubrila nimalo,dali ce se skuhati?,Nemam pretis

Mislila sam sa suhim mesom.

Je li iko pravio?




Hanady RR -> RE: Recepti,recepti (10.12.2012 9:58:17)

ziki a imama negdje recept punjene krompir...predobar...sa RR sma ga pokupila...i pravila...al sad ne mogu naći[sm=smiley36.gif]

muaa...
nećeš u šerpi skuhat za milion godina...
lonac ti treba...
mislim ja je poznajem kao slavsko žito..[sm=zmeden.gif]
u pretisu treba da šišti oko 30 minuta..
eh sad u šerpi koja ima onod eblje dno ...na thoj vatri oko sat vrmeena..mješat da ne zagori
to što si je potpopila i ne igra ulogu...ne treba ni potapat[sm=zmeden.gif]
al kad se skuha treba da odstoji prkeo noći u tome da nabubri još...
nakon toga priprema istoga...melješ ...pa možeš mješati sa medom, šećerom, grožđicama...
ja sma jela u slatkoj varijanti...

ne znam šta si planirala ti sa njom[sm=zmeden.gif]
sad vidim ti bi je kuhala kao gerlo[sm=zmeden.gif]sa suhim mesom...to je ječam nije pčenica bjelica[sm=smiley36.gif]
e to jedem sa suhim mesom...i moe bez pretisa...spremi ko grah naveče potopi u toplu vodu i dobro je..
a ovo ...nisma nikada jela u toj varijanti




muaaa -> RE: Recepti,recepti (10.12.2012 10:02:14)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ziki a imama negdje recept punjene krompir...predobar...sa RR sma ga pokupila...i pravila...al sad ne mogu naći[sm=smiley36.gif]

muaa...
nećeš u šerpi skuhat za milion godina...
lonac ti treba...
mislim ja je poznajem kao slavsko žito..[sm=zmeden.gif]
u pretisu treba da šišti oko 30 minuta..
eh sad u šerpi koja ima onod eblje dno ...na thoj vatri oko sat vrmeena..mješat da ne zagori
to što si je potpopila i ne igra ulogu...ne treba ni potapat[sm=zmeden.gif]
al kad se skuha treba da odstoji prkeo noći u tome da nabubri još...
nakon toga priprema istoga...melješ ...pa možeš mješati sa medom, šećerom, grožđicama...
ja sma jela u slatkoj varijanti...

ne znam šta si planirala ti sa njom[sm=zmeden.gif]


E pa ja sam mislila da je to nesto kao gerslo,i da se kuha na taj nacin,ja napravimgerslo sa suhim mesom ili piletinom i to svi volimo.
Medjutim vidim da je psenica sasvim drugacija za kuhanje ali nejse skiuhat cu je samu pa cu nesto slatko od nje.Nebaca mi se sada




ziki -> RE: Recepti,recepti (10.12.2012 10:27:40)

I meni je u glavi da sam nekad nešto viđala da se krompir narenda, krakovi nascekaju, doda se peršun, bijeli luk i tim puni. Zaljeva se peče, čimse zaljeva i koliko peče sad nemam pojma. [sm=smiley36.gif]Probam da ih u kivi potopim dok Teufik doji i izmazim đecu onda ovako napun, zalijem vodom i mao sirćeta, možca aceto balzamiko, skuhaću i koji krompir i tatar sos valjda ćemo nešto jest, ako ništa krompir i tatar sos[sm=jezicek.gif]




DM -> RE: Recepti,recepti (10.12.2012 10:32:04)

Muaaa-ja sam koristila tu pšenicu(pšenica bjelica na ambalaži piše)na isti način(potopljeno preko noći), mijenjala vodu nekoliko puta i od nje pravila ašuru(slatko jelo)!
Nisam je kuhala u pretisu, ali da joj treba više vremena-treba!
Mislim da može i u toj varijanti koju spominješ-samo se duže kuha!




muaaa -> RE: Recepti,recepti (10.12.2012 13:01:35)

.




narin3 -> RE: Recepti,recepti (11.12.2012 9:15:02)

Eh, drage moje...meni bi treb'o nekakav recept gdje bi mogla iskoristiti ne tako ukusne napolitanke...nekad sam to koristila u šlag kremi, pa samo onako umutim, izdrobim napolitanke i jedem...a sad bi nešto ozbiljnije, kao nekakav kolač...pa eto, ako neka ima ideju, dobrodošlaa, hvalaa...




Taii -> RE: Recepti,recepti (11.12.2012 9:25:03)

eh drage moje meni treba savjet...nikad prije nisam radila sa fondanom , a dolazi mi zaova iz amerike u petak sa kcerkicom , pa bih htjela da se okusam i u tome...

dakle treba mi provjeren receptic za pravljenje fondana , mozda neka simpa idejica za ukrasavanje i slicno.... hvala vam unaprijed...




djoisa -> RE: Recepti,recepti (14.12.2012 8:47:28)

8 kasika brasna
5 kasika secera
3 kasike kakaa
1 vanilin secer
1 kasikica sode
1 kasikica praska za pecivo

8 kasika ulja
3 kasike dzema - bestilja
200 ml jogurta
do 250 ml mlijeka


pomjesati suhe sastojke
dodati redom mokre sve izmjesti - ja izmesam onom zicom, ne treba mikser
istresti u posudu za pecenje (cca fi 26 cm), ja obicno na dno stavim papir za pecenje
dodatno malom kasikom razbacati dzem po smjesi-nemoj stediti
pecenost provjeriti cackalicom

pecen kolac preliti rastopljenom cokoladom




Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>