|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
16.2.2012 15:58:39   
lila25

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

nedavno mi se komsinica pohvali da je girice pekla u rerni, ja jos nisam al imam namjeru aBd, a ako ti budes pekla tako, javi iskukstvo user posted image

Juce su bile girice,pekla ih u tepsiji uvaljala ih malo u kukuruzno,sasvim malo nauljila maslinovim ispale exta.Preporucujem.user posted image

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 1351
16.2.2012 16:11:52   
leona81
za maslinovo ulje znam otkad sam dobila tablice prehrane - dakle ne izmisljam toplu vodu, od covjeka koji je svjetski priznat i po cijim pravilima zivim zadnje 4 godine, nikakve informacije ne dajem napamet niti zelim nekoga dovesti u zabludu, samo zelim podijeliti s vama moja saznanja ako nekoga interesuje i ako nekome mogu pomoci da se zdravije hrani...svjesna sam da vecini ljudi zvucim kao neki ludjak ali me to previse ne dotice

a evo i malo procitajte ovo http://vita.jutarnji.hr/ayurvedska-ljekarna--koja-ulja-koristiti--a-koja-izbjegavati/1003998/

I naravno, maslinovo ulje, ulje našeg podneblja, obavezno hladno prešano. Međutim, maslinovo ulje nije dobro zagrijavati, podnosi samo lagano zagrijavanje – a to je ponekad teško odrediti i pronaći granicu. Prilikom zagrijavanja na većim temperaturama postaje toksično! Najbolje je za salate ili ga dodavati na već gotovo jelo.

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1352
16.2.2012 16:23:42   
umahmed
drege zenice trebam help,neko mi rece da ima recept za domaci monte,znate li ga?????
dajte,brzoooooouser posted image

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1353
16.2.2012 16:25:51   
Ilhana RR
Umahmed, jel mislis na kolac ili bas monte???

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 1354
16.2.2012 16:31:41   
umahmed
ne kolac,znam kolac ono sa keksom dole,interesuje me bas monte,da bude ono kao punog ali slicnog ako ne istog okusa,hvalauser posted image

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1355
16.2.2012 16:31:58   
Malenaoduvijek

IZVORNA PORUKA: klemzi

ili termicki obradjujemo maslinovo ulje - eto temelja za razne bolesti...

Zar se maslinovo ulje ne smije termički obrađivati...ili nisam dobro skontala user posted image

ne smije,dobro vam leona kaze,postaje toksicno meni rekose ono sms se samo smije zagrijavati

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1356
22.2.2012 10:45:39   
umahmed
SLATKI DANSKI-VIKINSKI HLJEB

Dok sam bila u Danskoj prije par godina mm amidjinca je pravila ovaj hljeb,nama se jako svidjeo i ja se sjetim neki dan i nazovem ju pa mi rece ovako da se pravi. ja napravila bas je dobar uz solju caja ili b.kafe bas ide za dorucak ili veceru poslije vecere

recept:
1kg brasna
saka(oraha,badema,rozdjica,brusnice,mix suhog voca.......) sta imate i volite
ja sam stavljala anis,malo curukota,malo susana
Na komadice isjeckanu frisku narancu zajedno sa sokom,i limun na komadice.
Ja sam stavila i pekmez od sipa,moze i od jabuka ili neki drugi dvije supene kasike.
Sve to stavite u posudu,pola kesice germe,pola p.p., solja ulja,dvije kasike mardarina.
U soli rastvorite secer sa mlakim mlijekom,pa zakuhate tvrdo hljeb. Razdvoite ga na tri kolaca,napravite oblik i stavite u dugu dublju tepsiju( od strudle).
Tako da nadodje nekih 40min i u vrelu rernu. peci na 200 stepeni dok ne dobije korica boju,staviti foliju i smanjiti na 120 jos nekih 40min da sredina bude pecena.
Hljeb mora biti tezak,bez puno rupica. Kada se fino ohmali isjeci ostrim nozem,sto duse stoji sve je ukusnija.

SLATKI DANSKI-VIKINSKI HLJEB

Dok sam bila u Danskoj prije par godina mm amidjinca je pravila ovaj hljeb,nama se jako svidjeo i ja se sjetim neki dan i nazovem ju pa mi rece ovako da se pravi. ja napravila bas je dobar uz solju caja ili b.kafe bas ide za dorucak ili veceru poslije vecere

recept:
1kg brasna
saka(oraha,badema,rozdjica,brusnice,mix suhog voca.......) sta imate i volite
ja sam stavljala anis,malo curukota,malo susana
Na komadice isjeckanu frisku narancu zajedno sa sokom,i limun na komadice.
Ja sam stavila i pekmez od sipa,moze i od jabuka ili neki drugi dvije supene kasike.
Sve to stavite u posudu,pola kesice germe,pola p.p., solja ulja,dvije kasike mardarina.
U soli rastvorite secer sa mlakim mlijekom,pa zakuhate tvrdo hljeb. Razdvoite ga na tri kolaca,napravite oblik i stavite u dugu dublju tepsiju( od strudle).
Tako da nadodje nekih 40min i u vrelu rernu. peci na 200 stepeni dok ne dobije korica boju,staviti foliju i smanjiti na 120 jos nekih 40min da sredina bude pecena.
Hljeb mora biti tezak,bez puno rupica. Kada se fino ohmali isjeci ostrim nozem,sto duse stoji sve je ukusnija.
user posted image

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1357
1.3.2012 13:49:56   
mala_sa
Gvendolina, evo ga: jednostavni kolac

Potrebno je:
2 pudinga od cokolade
1/2l mlijeka
50gr kokosovog brasna
petit keksa pola kutije
par cokoladnih bananica
slag krema (super ide od vanilije)

Priprema:
skuhati puding u molijeku, i dok je jos topao podijeliti ga na 2 dijela. U jedan dio staviti kokosovo brasno, a u drugi staviti isjeckane cokoladne bananice.
Uzeti cetvrtastu zdjelu (ja pravim u staklenoj vatrostalnoj tepsiji, i to maloj) i po dnu staviti ovu smjesu pudinga sa kokosom (lijepo izravnati), zatim po tome poredati petit keks i preliti ga nes kafom ili kapucinom. Po keksu preliti puding sa cokoladnim bananicama (takodjer lijepo izravnati); i po vrhu premazati slag kremu.

Jako je lagan, i ko god ga je probao rekao je da je super; nadam se da ce se i vama svidjeti.

Po ovoj kolicini dobije se otprilike 8 finih komada.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 1358
1.3.2012 14:08:20   
marinčii

Evo ovako ja pravim tiramisu i bude baš odličan
Priprema:

Jagode operemo, očistimo i narežemo na polovice (jagode iz dubokog zamrzavanja ostavimo da se otope kratko vrijeme). Pola jagoda pasiramo štapnim mikserom ili protisnemo kroz pasirku, a ostatak narežemo na četvrtine. U čistu zdjelu dodamo žumanjke, jaje i šećer u prahu, te ručnim mikserom miješamo dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Smjesi, uz stalno miješanje kuhačom, dodajemo pire od jagoda i sir mascarpone. Od slatkog vrhnja i kremfixa ručnim mikserom istučemo šlag, te i njega rahlo umiješamo u smjesu. Kavu i rum pomiješamo, pa u njih umačemo piškote i naizmjence u kalup slažemo red namočenih piškota, red narezanih jagoda, sloj kreme i tako dva puta, pa ravnomjerno zagladimo kolač. Tiramisu s jagodama stavimo u hladnjak preko noći i prije posluživanja posipamo kakaom u prahu.

• 400 g jagoda
• 200 g šećera u prahu
• 4 jaja
• 500 g sira mascarpone
• 200 ml slatkog vrhnja
• 1 učvrščivać za slatko vrhnje (kremfix)
• 250 g piškota
• 200 ml crne kave

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1359
1.3.2012 14:25:35   
mala_sa
Hvala Marinci sutra cemo da ga probamo user posted image user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1360
1.3.2012 14:37:21   
mala75
Ovako ja pravim MONTE:

potrebno: 1 l mlijeka, 12 kaš.gustina, 8 kaš.šećera, 200 gr margarina, 1/2l vrhnja za šlag (megle), 300 gr čokolade.

Bijela krema: 2dl mlijeka izmješati sa gustinom i šećerom i skuhati kao puding na preostalom mlijeku. kad se ohladi umiksati margarin.

Crna krema: vrhnje i čokoladu polako topiti na laganoj vatri (ne smije prokuhati).

Tepsiju (manji četvrtastu) obložiti petit keksom , poprskati malo mlijekom, staviti bijeli fil pa preko istresti crni (on bude ono skroz rijedak), staviti u zamrzivač jedno 2-3 sata a onda prebaciti u frižider, a onda se i počastiti jednim dobrim komadom.

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1361
1.3.2012 17:58:22   
gvendolina
hvala mala_sa....jao koliko je na ovoj strani nikova "mala" user posted image
a zasto stavi u naslov "lagani za gvendolinu" ispade ja samo ove "lagane"user posted image

pravim ga prvom prilikom,danas sam nesto jos laganije pravila- kugliceuser posted image jesu se svi obradovali,nadam se da ce ostati nesto i za gosteuser posted image

< Poruku je uredio gvendolina -- 1.3.2012 17:59:29 >

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 1362
1.3.2012 19:19:51   
Ilhana RR
Treba mi isprobani recept za princeskrofnice =)

Imam goste u subotu pa kontam da napravim ih...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1363
1.3.2012 20:01:58   
mala_sa
IZVORNA PORUKA: gvendolina

hvala mala_sa....jao koliko je na ovoj strani nikova "mala" user posted image
a zasto stavi u naslov "lagani za gvendolinu" ispade ja samo ove "lagane"user posted image

pravim ga prvom prilikom,danas sam nesto jos laganije pravila- kugliceuser posted image jesu se svi obradovali,nadam se da ce ostati nesto i za gosteuser posted image

Hahaha joj i ja sam primijetila ovo za nick user posted image user posted image

Ma sta te briga, ja najvise volim ove lagane user posted image user posted image , al nisam namjerno Bmi, slucajno se potrefio ovakav naslov user posted image

< Poruku je uredio mala_sa -- 1.3.2012 20:03:54 >

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1364
2.3.2012 11:25:54   
bellla
Ilhana--ja sam puno puta radila po ovom receptu,nema sanse da ne uspiju,ja samo uduplam sastojke

http://www.facebook.com/media/set_/?set_=a.10150326607470933.348433.367697535932&type=3

ovaj prvi nacin ,i da,jaja ne duplam,i ja ih prelijem sa cokoladom,a ne secerom u prahu.

< Poruku je uredio bellla -- 2.3.2012 11:28:42 >

Be happy,it drives people crazy!

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1365
3.3.2012 11:07:21   
Dzenana_G
Zna li neko neki dobar recept za gerslo?
Kupila sam juce i sad nemam pojma sta da radim s njim. Imam puretine sa kostima pa sam kontala nesto iskombinovati...

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu bellla)
Neposredna veza do poruke: 1366
3.3.2012 11:18:40   
hampsi
Ja gerslo cesto pravim, nije neki poseban recept. Navece ga potopim u vodu sa malo sode. Ujutro prokuham i ostavim nekih 10-tak minuta da odstoji (nekako nadodje kad stoji) i onda ga operem vise puta. Pravim ga kao i grah, znaci proprzim luk, dodam meso, gerslo, mrkvu, bijeli luk, zacine i na laganoj vatri kuham skoro 1 30-2 sata. Stavim u pretis ali bez poklopca jer zna kipiti ako se na jacoj temperaturi kuha

Takva sam kakva sam

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1367
3.3.2012 22:08:42   
mala_sa
Zene, molim vas ako neka ima provjeren recept za krofne da mi ga napise. Mm i ja uzasno volimo krofne, ali ja nemam nijedan recept, dosad smo ih uvijek kupovali.

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 1368
3.3.2012 22:14:26   
draguljče
mala sa, izvoli: user posted image odlične su

Potrebno:
20 gr svježeg kvasca ili 1,5 vrećica suhog
2 kašike brašna
pola kašike šećera
2 dcl toplog mlijeka

ostaviti 20 min. da se digne

Zatim dodati;

2 jaja
4 kašike šećera
4 kašike ulja
2 dcl mlijeka
800-900 gr brašna

Još je potrebno;

ulje za prženje(oko 800ml)
200gr šećera u prahu
2 vrećice vanilinog šećera

Razvaljati tijesto na 1cm i isjeći krofne kalupom ili čašom,
ostaviti 45 min da nadođu i pržiti u dubokom ulju.

Uvaljati ih vruće u šećer u prahu pomiješan sa vanilinim šećerom.

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1369
3.3.2012 23:29:58   
Hanady RR
muaaaaaaaaaaaaa gdhe recept muffina sa siromuser posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 1370
3.3.2012 23:37:40   
Hanady RR
nekiuser posted image
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Integralne zemičke

potrebno:
200 gr bjelog brašna
150 gr integralnog raževog brašna
150 gr integralnig ječmenog
1 kesica praška za pecivo
1 kesica digo kvasca 10 gr znači
sjeme lana, susama i suncokreta ( po 1 kašika supena od svakog)
sol ( 2 čajne kašike otpilike...al ja stavim jednu nama dosta)
malo šećera na vrh kašike

od ove gore smejse zamjesiti tjesto i staviti da nadođe, kada nadođe napravoto 10-12 loptica na pouljenoj podlozi kao jufkice i onda ih uvaljati u mješavinu sjemena...samo gornji dio staviti na sjemena da se ''uhvate'' na ulje. ( ja unutar tijesta stavim pola do smjese sjemena iz recepta, a drugu polovinu za okolo ostavim)
zemičke poredati na papir za pačenje malo pouljen i ostaviti da odstoje oko 30 min i onda ih pećou zagrijanoj pećici oko 30 min na 200 stepeni.
kad porumene pobaditi i sa ruke vodom poprksati pa pokriti slavetom da dmeknu.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1371
3.3.2012 23:39:56   
mala_sa

IZVORNA PORUKA: draguljče

mala sa, izvoli: user posted image odlične su

Potrebno:
20 gr svježeg kvasca ili 1,5 vrećica suhog
2 kašike brašna
pola kašike šećera
2 dcl toplog mlijeka

ostaviti 20 min. da se digne

Zatim dodati;

2 jaja
4 kašike šećera
4 kašike ulja
2 dcl mlijeka
800-900 gr brašna

Još je potrebno;

ulje za prženje(oko 800ml)
200gr šećera u prahu
2 vrećice vanilinog šećera

Razvaljati tijesto na 1cm i isjeći krofne kalupom ili čašom,
ostaviti 45 min da nadođu i pržiti u dubokom ulju.

Uvaljati ih vruće u šećer u prahu pomiješan sa vanilinim šećerom.

Hvala ti punooo user posted image . U ponedjeljak cu da kupim dzem od maline, i idemo u akciju zvanu krofne user posted image

(odgovor članu draguljče)
Neposredna veza do poruke: 1372
3.3.2012 23:46:42   
neki x

nekiuser posted image

Integralne zemičke

potrebno:
200 gr bjelog brašna
150 gr integralnog raževog brašna
150 gr integralnig ječmenog
1 kesica praška za pecivo
1 kesica digo kvasca 10 gr znači
sjeme lana, susama i suncokreta ( po 1 kašika supena od svakog)
sol ( 2 čajne kašike otpilike...al ja stavim jednu nama dosta)
malo šećera na vrh kašike

od ove gore smejse zamjesiti tjesto i staviti da nadođe, kada nadođe napravoto 10-12 loptica na pouljenoj podlozi kao jufkice i onda ih uvaljati u mješavinu sjemena...samo gornji dio staviti na sjemena da se ''uhvate'' na ulje. ( ja unutar tijesta stavim pola do smjese sjemena iz recepta, a drugu polovinu za okolo ostavim)
zemičke poredati na papir za pačenje malo pouljen i ostaviti da odstoje oko 30 min i onda ih pećou zagrijanoj pećici oko 30 min na 200 stepeni.
kad porumene pobaditi i sa ruke vodom poprksati pa pokriti slavetom da dmeknu.

Hvalaaaaaaauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1373
4.3.2012 0:02:38   
animagical

IZVORNA PORUKA: hampsi

Ja gerslo cesto pravim, nije neki poseban recept. Navece ga potopim u vodu sa malo sode. Ujutro prokuham i ostavim nekih 10-tak minuta da odstoji (nekako nadodje kad stoji) i onda ga operem vise puta. Pravim ga kao i grah, znaci proprzim luk, dodam meso, gerslo, mrkvu, bijeli luk, zacine i na laganoj vatri kuham skoro 1 30-2 sata. Stavim u pretis ali bez poklopca jer zna kipiti ako se na jacoj temperaturi kuha

ja kuham u obicnoj serpi i uvijek s piletinom...i to na laganoj vatri po nekoliko sati...

(odgovor članu hampsi)
Neposredna veza do poruke: 1374
4.3.2012 0:10:03   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: hampsi

ja kuham u obicnoj serpi i uvijek s piletinom...i to na laganoj vatri po nekoliko sati...

kono ti keške pravišuser posted image
ja ga najviše tako vlolim..
a imala sma izlete u ovaj čirbasti geršlo sastav kao grahuser posted image
i to mi cure voleuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *