|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 15:47:02   
lila25
e hvala drage moje i ja sam do sad pekla pastrmku tako uvaljanu u brasno pospem malo dresingom od maslinovog limuna bjelog luka i persuna,zapecem u tepsiji i ekstra bude.Ali me strah bilo girice ubaciti da se ne opeku da ne budu suhe.Sutra ih pecem pa javim rezultat kakve god budu necu da ih przimuser posted image

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 1326
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:06:17   
leona81
@umahmed moze li bez dzemfixa?

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 1327
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:09:15   
bebacha
ja nikad nestavljam dzemfih.jabuke izribam,stavim secer i cimeta.dinstam da omeksaju malo,ohladim i punim tijesto

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1328
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:12:20   
leona81

IZVORNA PORUKA: bebacha

ja nikad nestavljam dzemfih.jabuke izribam,stavim secer i cimeta.dinstam da omeksaju malo,ohladim i punim tijesto


eh hvala ti, to mi je trebalo...ja ne koristim ni to ni gustin, ni slicne stvari koje se nalaze u vecini recepata...

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1329
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:17:46   
bebacha
zasto ne gustinuser posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1330
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:21:04   
leona81
Zgušnjivači se upotrebljavaju kako bi se postigla određena gustoća namirnice (npr. u juhama, umacima, sladoledima, kremama). Zgušnjivači mogu biti i sredstva za želiranje ili modificirani škrobovi (E1404 – 1450). Često se upotrebljava brašno sjemenki rogača (E410), guar guma (E412), ksantan guma (E415). Svi ovi aditivi u pojedinim slučajevima mogu uzrokovati alergijske reakcije.

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1331
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:30:38   
bebacha
dobro to z7nam al zar nije gustin samo fino brasno

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1332
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:34:21   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: bebacha

dobro to z7nam al zar nije gustin samo fino brasno

kod nas sto se ima kupiti je gustin od skroba iz kukusruznog brasna i ne trebas se sekirati siguran je za upotrebuuser posted image

_____________________________

Hello, it's me...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1333
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:36:30   
bebacha
to sam i mislila al me Leona zbuni.hvala
ja ponekad koristil zelatin u tortama a ostalo ne

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1334
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:47:12   
umahmed

IZVORNA PORUKA: leona81

@umahmed moze li bez dzemfixa?


ma i ja tako dinastam na puteru za obicnu jabukovacu,ali ako hoces da bude kao iz McD.onda mora dzemfixuser posted image znas da je kod njih masa gusta i "drhtava"ne znam drugi nacin za to. ja sam to slucajno odkrila,iskreno sa dzemfixom sam pravila jagode,ma ko ce mu ga znat svakako svasta jedemouser posted image

_____________________________

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1335
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:49:37   
leona81
Cornstarch, otherwise known as corn flour, is not a healthy product and has very few nutritional benefits. Used often as a thickening or binding agent for soups, stews, puddings, casseroles or desserts, cornstarch is the starch of the corn grain and does not contain the same whole-grain benefits of pure corn.

svi zgusnjivaci, u pravilu, kao i razni aditivi koji se dodaju u hranu su stetni ako ih koristimo nekoliko u toku dana...primjer - pojedemo gotovu supu koja je puna aditiva i onog koji je svugdje u normalnom svijetu zabranjen - mononatrjiveog glutaminata ili u domacu supu dodamo vegetu - opet mononatrijev glutaminat, ili je napravimo s kockom, opet isti aditiv...pa kasnije pojedemo kupljen hljeb - recimo bijeli - takodjer se aditivi dodaju i secer...za rucak napravimo nesto s gotovim umakom - aditivi, konzervansi i ostala ekipa, ili sa vrhnjem za kuhanje... s kafom pojedemo kolac u kojem je gustin, zelatin, dzemfix ili slag koji smo napravili od slatkoh vrhnja iz tetrapaka...i puni smo toga za jedan dan...takodjer poznato je da se u jednom obroku u toku dana ne bi smjelo mijesati - vise od 2 kiseline, vise od 2 masnoce ili vise od 3 skroba, pa ako napravimo i tu gresku, ili termicki obradjujemo maslinovo ulje - eto temelja za razne bolesti...

odoh OT pa mozete izbrisati ili prenijeti post gdje spada...samo sam htjela da pojasnim



_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1336
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:51:41   
bebacha
aha,razmijem.
al stvarno nisam znala za gustinuser posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1337
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:51:52   
umahmed

IZVORNA PORUKA: bananica

mi u ponedjeljak slavimouser posted image

http://tortekolaci.com/torte/torta-santa-monika nasla sam i ovu, nista od dvorca, ovo dijete hoce samo winksice, ako gdje nadjem jestive slike



draga imas u Bingu u Hadzicima,bar sam ja tu kupovala winxiceuser posted image

_____________________________

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1338
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:53:54   
umahmed
uh Leona,bas me isprepada,ma vala ova pita moze jednom mjesecno,jos ako taj dan jedemo sve home made,onda nije frka,jel da?

_____________________________

moje najvece bogatstvo:
F.02.08.2003.
H.25.12.2006
A.10.11.2010.
.....

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 1339
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 16:55:11   
leona81

IZVORNA PORUKA: bebacha

to sam i mislila al me Leona zbuni.hvala
ja ponekad koristil zelatin u tortama a ostalo ne


http://bs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelatin

a evo za zelatin od cega se pravi...

i jos jedna info za zelatin i prijatelje

http://www.infobar.ba/mag/upoznajte-se-sa-stetnim-emulgatorima/

_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1340
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 17:03:05   
leona81

IZVORNA PORUKA: umahmed

uh Leona,bas me isprepada,ma vala ova pita moze jednom mjesecno,jos ako taj dan jedemo sve home made,onda nije frka,jel da?



nije mi namjera da isprepadam, samo da pomognem...u ovoj katastrofi od danasnje hrane, kako svjeze, tako i ove preradjene, opet treba pronaci nesto sto ce nanijeti najmanje stete...potrebna je bas jaka disciplina i dosta zelje, ali kad jednom imate nekog ko je jaaako bolestan u familiji, drugacije pocnete gledati na neke stvari...tako sam ja naucila dosta toga o hrani, lijekovima, vakcinama, ljekarskim greskama itd pa ponekad mogu zvucati jako strogo u postovima koji se ticu navedenih stvari...zato kazem da idem OT i da bi ovo trebalo ici na temu o zdravoj prehrani...naravno da covjek sebi treba priustiti i neka sitna zadovoljstva, ali nazalost ne tako cesto u vremenu u kojem zivimo...nadam se da ce se nekad, kad ova drzava postane normalna puno bolje kontrolisati sta uvozimo i sta svi jedemo jer je to osnov zdravlja...


_____________________________

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu umahmed)
Neposredna veza do poruke: 1341
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 18:45:58   
muaaa
Pariske vanilin kiflice

500 gr.brasna,germa,jaje,malo soli,70 gr.secera," dcl.mlijeka mlakog.Germu malo secera i malo mlijeka staviti u casu da nadodje.Kad nadodje pomjesati sa glavnm saistojcima.Pustiti da udupla volumen.Zatim premjesiti i u to umjesati 100 gr.otopljenog maslaca.Pustiti jos pola sata da nadolazi.Skuhati jedan puding na gusto.Ja sam ga kuhala u 200 ml.mlijeka.Kad je tjesto nadoslo podjeliti ga na 15 loptica.Svaku lopticu razvaljati uzduzno.Jedan kraj nasjeci na trakice,a jedan dio ostaviti citav.Na taj citavi dio stavljati fil od pudinga ili neki drugi namaz.Ja stavim dzem od marelice,visnje,eurokrem.Taj dio presaviti i malo prstima sljepiti da ne iscuri fil i rolati prema trakicama.redati u
pleh i ostaviti jos malo da nadodje premazati jajetom i posuti bademima na ljistice ili kristal secerom.Peci na 180 dok fino ne pozute

user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1342
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 18:49:34   
klemzi
ili termicki obradjujemo maslinovo ulje - eto temelja za razne bolesti...

Zar se maslinovo ulje ne smije termički obrađivati...ili nisam dobro skontala user posted image

_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1343
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 18:57:12   
niki83

IZVORNA PORUKA: klemzi

ili termicki obradjujemo maslinovo ulje - eto temelja za razne bolesti...

Zar se maslinovo ulje ne smije termički obrađivati...ili nisam dobro skontala user posted image


i ja ovdje imamuser posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 1344
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 18:58:50   
bananica

IZVORNA PORUKA: muaaa

Pariske vanilin kiflice

500 gr.brasna,germa,jaje,malo soli,70 gr.secera," dcl.mlijeka mlakog.Germu malo secera i malo mlijeka staviti u casu da nadodje.Kad nadodje pomjesati sa glavnm saistojcima.Pustiti da udupla volumen.Zatim premjesiti i u to umjesati 100 gr.otopljenog maslaca.Pustiti jos pola sata da nadolazi.Skuhati jedan puding na gusto.Ja sam ga kuhala u 200 ml.mlijeka.Kad je tjesto nadoslo podjeliti ga na 15 loptica.Svaku lopticu razvaljati uzduzno.Jedan kraj nasjeci na trakice,a jedan dio ostaviti citav.Na taj citavi dio stavljati fil od pudinga ili neki drugi namaz.Ja stavim dzem od marelice,visnje,eurokrem.Taj dio presaviti i malo prstima sljepiti da ne iscuri fil i rolati prema trakicama.redati u
pleh i ostaviti jos malo da nadodje premazati jajetom i posuti bademima na ljistice ili kristal secerom.Peci na 180 dok fino ne pozute

user posted image



super su, moram ih sad pravitiuser posted image

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 1345
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 19:01:44   
bananica

IZVORNA PORUKA: niki83


IZVORNA PORUKA: klemzi

ili termicki obradjujemo maslinovo ulje - eto temelja za razne bolesti...

Zar se maslinovo ulje ne smije termički obrađivati...ili nisam dobro skontala user posted image


i ja ovdje imamuser posted image


Maslinovo ulje nije zdravo ako se upotrebljava za kuhanje. NETOČNO!

Kuhanjem i prženjem maslinova ulja gube se neki biofenoli, lako hlapljivi alkoholi i esteri te se mijenja miris, ali se nutritivna vrijednost ne mijenja. S uljima koja imaju specifičan miris bolje je pripremati salate ili ih dodavati na već gotova jela.

Zagrijavanjem maslinova ulja nastaju zasićene i trans-masne kiseline. NETOČNO!

Maslinovo ulje ima u sebi visoki postotak jednostruko nezasićene masne kiseline - oleinske kiseline, pa je otporno na oksidaciju i hidrogenaciju. Ispitivanja su pokazala da oksidacija i hidrogenacija nastupaju mnogo manje kod maslinova ulja u usporedbi s ostalim sjemenskim uljima. U svakom slučaju, do hidrogenacije može doći u vrlo malom postotku te se ona izuzetno rijetko događa prilikom klasičnog pripremanja hrane na maslinovom ulju u domaćinstvu. Zasićene masti ne mogu nastati u postupku kuhanja s maslinovim uljem prilikom svakodnevne pripreme jela (za to su potrebne znatno veće temperature) i dodatak vodika.

Kuhanje s maslinovim uljem smanjuje nutritivnu vrijednost jela. NETOČNO!

Kuhanjem i prženjem se smanjuje koncentracija pojedinih biološki aktivnih spojeva i vitamina prisutnih u sirovim namirnicama. Nije riječ o ulju na kojem se kuha, već o samom procesu kuhanja, koje uništava neke termolabilne tvari iz hrane. Maslinovo ulje u sebi sadrži stabilizatore koji štite hranu od gubitka hranjivih tvari prilikom kuhanja. Jedna od tih tvari koja djeluje zaštitno je vitamin E koji je značajno zastupljen u maslinovu ulju.


(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1346
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 19:02:55   
muaaa

IZVORNA PORUKA: bananica


IZVORNA PORUKA: muaaa

Pariske vanilin kiflice

500 gr.brasna,germa,jaje,malo soli,70 gr.secera," dcl.mlijeka mlakog.Germu malo secera i malo mlijeka staviti u casu da nadodje.Kad nadodje pomjesati sa glavnm saistojcima.Pustiti da udupla volumen.Zatim premjesiti i u to umjesati 100 gr.otopljenog maslaca.Pustiti jos pola sata da nadolazi.Skuhati jedan puding na gusto.Ja sam ga kuhala u 200 ml.mlijeka.Kad je tjesto nadoslo podjeliti ga na 15 loptica.Svaku lopticu razvaljati uzduzno.Jedan kraj nasjeci na trakice,a jedan dio ostaviti citav.Na taj citavi dio stavljati fil od pudinga ili neki drugi namaz.Ja stavim dzem od marelice,visnje,eurokrem.Taj dio presaviti i malo prstima sljepiti da ne iscuri fil i rolati prema trakicama.redati u
pleh i ostaviti jos malo da nadodje premazati jajetom i posuti bademima na ljistice ili kristal secerom.Peci na 180 dok fino ne pozute

user posted image



super su, moram ih sad pravitiuser posted image


Neznam ispraviti post ali ide 2 dcl.mlijekauser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1347
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 19:08:16   
bananica
OSVJEŠTENI POTROŠAČI DANAS KUPUJU NAMIRNICE ZA KOJE SU SIGURNI DA SE U NJIMA NE NALAZE ŠTETNI I OPASNI ADITIVi. LISTIĆ SA POPISOM TIH ADITIVA UVIJEK IMAJU SA SOBOM PRILIKOM KUPOVINE;

E102, E110, E122, E123, E127, E131, E132, E133, E142, E150, E151,E153, E154; E171, E173, E210, E220, E223, E232, E249, E250, E284, E285, E310, E311, E312, E320, E321. E308, E407, E472, E473, E512, E553, E620, E621, E622, E626, E942, E950, E951, E952,E954, E1440

< Poruku je uredio bananica -- 14.2.2012 19:09:38 >

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1348
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 19:11:27   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: bananica

OSVJEŠTENI POTROŠAČI DANAS KUPUJU NAMIRNICE ZA KOJE SU SIGURNI DA SE U NJIMA NE NALAZE ŠTETNI I OPASNI ADITIVi. LISTIĆ SA POPISOM TIH ADITIVA UVIJEK IMAJU SA SOBOM PRILIKOM KUPOVINE;

E102, E110, E122, E123, E127, E131, E132, E133, E142, E150, E151,E153, E154; E171, E173, E210, E220, E223, E232, E249, E250, E284, E285, E310, E311, E312, E320, E321. E308, E407, E472, E473, E512, E553, E620, E621, E622, E626, E942, E950, E951, E952,E954, E1440



Bananice., što kršiš pravila foruma, velika slova, aaaaaa

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 1349
   RE: Recepti,recepti
14.2.2012 19:12:20   
bananica

IZVORNA PORUKA: mama alma RR


IZVORNA PORUKA: bananica

OSVJEŠTENI POTROŠAČI DANAS KUPUJU NAMIRNICE ZA KOJE SU SIGURNI DA SE U NJIMA NE NALAZE ŠTETNI I OPASNI ADITIVi. LISTIĆ SA POPISOM TIH ADITIVA UVIJEK IMAJU SA SOBOM PRILIKOM KUPOVINE;

E102, E110, E122, E123, E127, E131, E132, E133, E142, E150, E151,E153, E154; E171, E173, E210, E220, E223, E232, E249, E250, E284, E285, E310, E311, E312, E320, E321. E308, E407, E472, E473, E512, E553, E620, E621, E622, E626, E942, E950, E951, E952,E954, E1440



Bananice., što kršiš pravila foruma, velika slova, aaaaaa




user posted image user posted image

nisam o tome ni razmisljala, tako mi spremljeno u arhivi

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *