|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
24.1.2012 11:15:41   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: anidla

IZVORNA PORUKA: gvendolina

hvala anidla izgleda ukusno,samo sto cu ja preskociti b.lukuser posted image

aaaaaaa, nije to to onda user posted image

pa sta cu kad ne volim b.lukuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1226
24.1.2012 11:16:50   
Hanady RR
ptlidžane odledi...
pored u tepsiju sa maslinovim uljem...
naribaj sira trapista odozgo i malo zapeci...user posted image

a ima salata hipteruser posted image

imam ja super pileću hladnu salatu
pa mimoza salata ( tu sma sa RR pokupila)user posted image

odoh ti naći recepteuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1227
24.1.2012 11:28:44   
anidla
zene upomoć user posted image

grah hocu da kuham, al nemam crvenog luka, al imam onaj ljubicasti user posted image mozel on? user posted image

fakat, ozbiljno,eno barim grah pa hocu da stavim sve u pretis i skontam da nemam crveni luk

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1228
24.1.2012 11:29:21   
anidla

grah hocu da kuham, al nemam crvenog luka, al imam onaj ljubicasti user posted image mozel on? user posted image

fakat, ozbiljno,eno barim grah pa hocu da stavim sve u pretis i skontam da nemam crveni luk

i pozurite imam jos fore sat da skuham grah i moram na posao user posted image user posted image user posted image user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1229
24.1.2012 11:34:10   
hatepsut
Ma luk je luk,samo sto je meni zao ljubicasti u kuhanje,nego samo za salatu ! Slobodom nasjecak i zatvori pretis !

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1230
24.1.2012 11:34:26   
mamabb

i pozurite imam jos fore sat da skuham grah i moram na posao user posted image user posted image user posted image user posted image

može

04.12.2008.

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1231
24.1.2012 11:38:22   
Galicia
Moze, ja sam kuhala.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1232
24.1.2012 11:39:45   
anidla
stavila user posted image

bice to ljubicasti grah user posted image

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1233
24.1.2012 12:06:54   
taurus

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ptlidžane odledi...
pored u tepsiju sa maslinovim uljem...
naribaj sira trapista odozgo i malo zapeci...user posted image

a ima salata hipteruser posted image

imam ja super pileću hladnu salatu
pa mimoza salata ( tu sma sa RR pokupila)user posted image

odoh ti naći recepteuser posted image

znala sam da ćeš mi ti pomoći user posted image

Neposredna veza do poruke: 1234
24.1.2012 12:24:27   
Hanady RR
taurus pišiuser posted image

Salata Mimoza

Sastojci:

5 srednjih barenih krompira 5 kiselih krastavaca 300 g šunke (sitno isjeckane) 3 barena jajeta 1 konzerva kukuruza šećerca so 1 pavlaka (2 dl)1 majonez veliki (250 g)
peršunov list za ukras
Priprema:
Pomiješati pavlaku i majonezu. U providnu činiju narendati red krompira, posoliti po ukusu, preliti preljevom, stisnuti malo kašikom da preljev uđe između krompira. Zatim posuti šunkom i kukuruzom, narendati krastavce i jaja.
Ove operacije ponavljati dok ima preljeva, a zvršni red treba da su kukuruz i krastavci, šunka i jaja. Po želji ukrasiti peršunovim listom.
Ova salata je odlična uz sve vrste pečenja, uz šnicle, uz ribu.
Veoma je dekorativno ako se činija obloži alufolijom, pa se gotova salata izvrne na plitki tanjir obložen listom zelene salate.

Eh a sad moja hladna pileća verzija :

2 komada pilećih prsa skuhati u vodi sa malo ulja i začinima, vegeta ili so i biber...izrezati na kockice
staviti u zdjelu i dodati, 2 kisela krastavca na kockice, i 3 kuhana jajte na kockice, ako je virijeme mladoh luka rezati i njega ako nema mladog onda obični crveni luk 1 manja glavica na kockice. Ovo pormješati u zdjeli i na to dodati 4 kašike majoneze, 4 kašike pavlake, malo bibera, vrh kašike crvene paprike i malo soli.

Eh a sad pileća sa tjesteninom:
http://www.coolinarika.com/recept/salata-od-piletine-i-makarona/ ovu sma pravila s tim da sma ja izostavila gongonzolu jer nisu je svi ljubitelji al sma stavila travničkoga sira malo
i ja sma stavila one šarene uvrnute makarone aruchi jer mi ne volimo ove oblika ko školjke a ovi u boji su još dekorativniji u ovoj salati

Eh evo je i tunjevina sa tjesteninom....po momuser posted image

Znači marakončići ( opet oni uvrnuti u bojama) skuhatni

na njih isjeckati kisele krastavice 5 komada na krugove...
pa dodati oko 150 gr kukuruza šećerca ( ledo je najbolji za ove salate ja konzervu izbjegavama)
vidijino kiselo vrhenj ( ono u narandažsto -bijeloj mabalaži) 150 gr
4 kašike majonecze
a mala čajna kašika senfa
i jedna konzerva tunjvine ...iscjeđena iz konezrve...najbolje idu one krupnije tunjevina tipa rio mare ili K+
začini, biber, so, malo irugana, bosiljak ako se ima i peršunov list

Eh još da ti dodam da smo mi pravili i Waldorfsku salatu al smo umjesto teletine stavljali i tunjevinu...nije loša varijanat..al to ko voli salatu sa jabukom i mesom...ako hoćeš i to ti prezentiramuser posted image

eto sve pomješaša i dobila si salatu od tunjevineuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1235
24.1.2012 12:43:35   
taurus
user posted image user posted image user posted image

hanady sve sam uredno iskopirala u svoj file "recepti"user posted image

definitivno pravim mimozu i pileću

hvala ti puno, spasila si me user posted image

Neposredna veza do poruke: 1236
24.1.2012 12:49:08   
Hanady RR
Hoćeš još dva fola sa jajima kuhanim...ukusnauser posted image a brza...user posted image

hoćeš koji kanapeić...na francuskom hljebu....

ma puna sam ti folova za rođkase...user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1237
24.1.2012 12:57:39   
taurus
kanapee i ja pravim na neki svoj način...onako iz glaveuser posted image

a to sa jajima čekama da kopiramuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1238
24.1.2012 13:09:00   
Hanady RR
Kraljevska jaja:

4 kuhana jajeta
1 kaš limunovog soka
1 kašika majoneze
1 kašika hrena ( podravka u teglici)
1 kašika suhog vlasac ( kotani najbolji)
1 kašika peršuna
so, biber i bijeli luk

jaja oguluti, preporloviti po dučini...izvaditi žimanca...
ua zejdli pomješati žumaca pa pomješati s anavdenim sastojcima...
onda sa posebnom pažnjom laom kašikicom naoraviti mala žumnca u ubaciti u polovine bjelanaca...može se i kašikom za sladoled d abude urednijeuser posted image ili onom štcaljkom za šlaguser posted image

Punjena jaja

Sastojci:
15 jaja, 150g putera, 300g pileće šumke , 10 kiselih krastavčića, 100g senfa (ili po ukusu i manje), biber, seckani peršun.

Priprema:
Obariti jaja, očistiti, prepoloviti i izvaditi žumanca. Izgnječiti žumanca i izmešati sa puterom, sitno iseckanom šunkom, iseckanim krastavčićima i senfom, dodati malo bibera i seckanog peršuna. Puniti polutke jaja. Ako ostane fila, može da se napuni i paradajz.

hetouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1239
24.1.2012 13:11:09   
taurus
hvala user posted image si

user posted image

Neposredna veza do poruke: 1240
24.1.2012 13:16:17   
babina beba
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

taurus pišiuser posted image

Salata Mimoza

Sastojci:

5 srednjih barenih krompira 5 kiselih krastavaca 300 g šunke (sitno isjeckane) 3 barena jajeta 1 konzerva kukuruza šećerca so 1 pavlaka (2 dl)1 majonez veliki (250 g)
peršunov list za ukras
Priprema:
Pomiješati pavlaku i majonezu. U providnu činiju narendati red krompira, posoliti po ukusu, preliti preljevom, stisnuti malo kašikom da preljev uđe između krompira. Zatim posuti šunkom i kukuruzom, narendati krastavce i jaja.
Ove operacije ponavljati dok ima preljeva, a zvršni red treba da su kukuruz i krastavci, šunka i jaja. Po želji ukrasiti peršunovim listom.
Ova salata je odlična uz sve vrste pečenja, uz šnicle, uz ribu.
Veoma je dekorativno ako se činija obloži alufolijom, pa se gotova salata izvrne na plitki tanjir obložen listom zelene salate.

Ja ovako mimozu pravim,  kuhani krompir na kolutove posoljen na dno pa pavlakom preko premazati, pa  na to idu kuhana jaja posoljena na kolutove preko pa majonezom premazati, pa red kiselih  krastavaca na kolutice pa pavlakom preko, pa suho meso ili sudjuku pa majonezom premazati, na vrh kisele kratsavce sa zumancetom skuhanim pomjesam i gore stavim i premazem pavlakom. Dekorisem tako sto napravim cvjet od mrkve i krastavca i na hladno da odstoji malo i bude za mmmmmmmm ukusno ali i kaloricno!

Ova vrsta salate se ustavri moye praviti i sa svjezom salatom, paradajz, krastavci i uvjek bude ukusna

< Poruku je uredio babina beba -- 24.1.2012 13:17:38 >

Neposredna veza do poruke: 1241
24.1.2012 13:18:09   
Anoniman
krompir koji je blago przen (ili sta vec)  u puteru  kako napraviti

jel se prvo krompir skuha pa hladan-vruc u puter preprzi ili kako
ako ko zna nek mi pise  jela sam odavno al ne znam ga napraviti

(odgovor članu babina beba)
  Neposredna veza do poruke: 1242
24.1.2012 13:30:11   
gvendolina
ova salata mimoza je super,ja mislim da je mya postavila receptuser posted image ja u zdjelu prvo stavim foliju i kada se ohladi okrenem na tanjir, istresem i onda dekorisem

sad vidjeh da je i hanady to pisalauser posted image

< Poruku je uredio gvendolina -- 24.1.2012 13:31:00 >

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1243
24.1.2012 13:33:33   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: gvendolina

ova salata mimoza je super,ja mislim da je mya postavila receptuser posted image ja u zdjelu prvo stavim foliju i kada se ohladi okrenem na tanjir, istresem i onda dekorisem

sad vidjeh da je i hanady to pisalauser posted image

upravo ja rekoh ranije maznula sam je odavdeuser posted image
davno...sad je redovno pravimuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1244
   Hljeb koji se ne mjesi
24.1.2012 14:24:01   
Esmica
Recept sam pokupila s rode,i cini mi se extra.
Danas pecem.
3 salice brasna
1.5 cajna zlicica soli
1/4 cajne zlicice suhog kvasca
1.5 salice mlacne vode
Ubaciti brasno u zdjelu, dodati sol, kvasac i vodu. Promijesati, ali ne mijesiti ili miksati. Pokriti i ostaviti u posudi.Treba da miruje izmjedju 12 do 18 sati.Dakle danas pripremite,pecete sutra.
Nakon 12 sati istresete tijesto na pobrasnjenu krpu,i pobrasnite s obje strane,a onda ostavite da miruje jos 1 sat vremena.
Zagrijete pecnicu na najjace.Nakon sat vremena hljeb ubacite u vruc lonac s poklopcem (serpu,manju tepsijicu,bilo sta sto ima poklopac),i pecite 30 minuta,a onda skinite poklopac da porumeni i odozgo.
A onda uzivajte.

U prilogu i video.
http://video.nytimes.com/video/2006/...ead-bread.html

Neposredna veza do poruke: 1245
24.1.2012 14:43:31   
Hanady RR
.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1246
24.1.2012 15:16:57   
Aiša
mama Alma RR, štrudla po ovom receptu je fenomenalna user posted image

Pravila sam prije po receptu što je Ilhana postavljala, i dobra je i tako, a ovaj sada definitivno ide na prvo mjesto user posted image

Neposredna veza do poruke: 1247
2.2.2012 15:47:06   
Hanady RR
Integralne zemičke

potrebno:
200 gr bjelog brašna
150 gr integralnog raževog brašna
150 gr integralnig ječmenog
1 kesica praška za pecivo
1 kesica digo kvasca 10 gr znači
sjeme lana, susama i suncokreta ( po 1 kašika supena od svakog)
sol ( 2 čajne kašike otpilike...al ja stavim jednu nama dosta)
malo šećera na vrh kašike

od ove gore smejse zamjesiti tjesto i staviti da nadođe, kada nadođe napravoto 10-12 loptica na pouljenoj podlozi kao jufkice i onda ih uvaljati u mješavinu sjemena...samo gornji dio staviti na sjemena da se ''uhvate'' na ulje. ( ja unutar tijesta stavim pola do smjese sjemena iz recepta, a drugu polovinu za okolo ostavim)
zemičke poredati na papir za pačenje malo pouljen i ostaviti da odstoje oko 30 min i onda ih pećou zagrijanoj pećici oko 30 min na 200 stepeni.
kad porumene pobaditi i sa ruke vodom poprksati pa pokriti slavetom da dmeknu.

Integralni malsenice sa špinatom
za tjesto treba
3 jajeta
1 šolja bijelog brašna
2 šolje interalnog po želji
10 gr kvasca
malo soli, na vrh kašike šećera

zamjesiti sa malo tiple vode...
nek odstoji d amalo nadođu...
onda napraviti oko 6 loptica...

razviješ ih u jedna manji krug na debljinu od 1 cm...

Fil može biti po želji, ali nama je naješća kombinacija
na malsinovom ulju porpžim malo crvenog luka i na to stavim samo vrućom vodom ofuren špinta oko 600 gr sitno nasjeckan...
stavim začine po želji i dodam ili piletinu ma male kockice ili junetinu faširanu ( a može i bez mesa)

napunim maslenice pa ih zatvorim kao cancone...
onda ih stavim u namašćen pleg na pečenje...oko 15-20 minuta dok porumene na 200 stepeni

ja ove maslnice najčešće ne prlejevam ničim smao ih prije pečenja namažem jajetom jednim i spopem sjemenima lana, susuama i tikve....

a u oderđenim situacijama skuhama bešamel soso
od 100 gr pute i 100 grama brašna dok porumeni, dodam začine u to i posljevam mlijekom slatkim...kako leona ne jede mlijeko a ona je tražila recepte ne trebam dlaje objašnjavati ovakve ispečene samo malo poprskane vodom da odtoje pod krpom i domeknu jesti uz šolju jogurtauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 1248
8.2.2012 16:36:42   
Anoniman
*recept na moj nacin za muffins
2jaja
2soljice(od kafe)secera
1soljica ulja
2soljice mlijeka
250g brasna
1 prasak za pecivo
1van. secer
Punis ih cime zelis. Ja sam stavljala grozdjice, komad smokve(statko od smokve) i eurokrem. U zadnju trecinu tjesta, malo sam umjesala i kakaa. Sretnooo
user posted image

Neposredna veza do poruke: 1249
8.2.2012 23:19:37   
Medić*
Brza i lahka Tigar torta

Kora:
5 jaja umutiti sa 8 kašika šećera,zatim dodati 15 kašika brašna i ½ praška za pecivo.

Fil: ½ l mlijeka skuhati sa 2 pudinga od čokolade.Kada se ohladi u to dodati umućeni margarin sa 5-6 kašika šećera te sve izjednačiti sa 100 gr isjeckanih oraha.

Priprema:Koru iskomadati rukama,a zatim pomiješati sa filom.Smjesu istresti na tacnu i oblikovati tortu.

Oblikovanu tortu posuti orasima.
Ja stavim i čokoladnu glazuru preko torte zbog ukusa,nekad šlag,sve je stvar ukusa i mašte..

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *