|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Recepti,recepti
20.1.2012 19:14:56   
M kao Mama
Ja od danas štrudlu samo ovako pravim, pa da sa vama podijelim, potrebno vrijeme za pripremu, pečenje i degustaciju sahatak, hahahah

Umutite dva jajeta, stavite 2 šoljice od kafe ulja, dvije šećera, dvije mlijeka, 30 kašika brašna, prašak , umutite dobro tijesto, podjelite na 4 loptice i pravite štrudle.

Ove ne trebaju na dolaziti kao sa gremom, brzo se prave, a još brže pojedu. Prijatno

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1201
20.1.2012 21:35:26   
NINNICA
evo jedna  torta koju sam ja malo upotpunila svojim idejama.
MILERAM TORTA

TIJESTO
250 G BRASNA
100 GR SECERA
1 PRASAK ZA PECIVO
2 PAKOVANJA  RUM SECERA ( KUPUJEM U INTEREXU)
KOMADIC MASLACA ( JA NOZEM ODSJECEM MALI TROKURIC)
1 JAJE

MASA JE CVRSCA, SJEDINITI I KALUP SREDNJE VELICINI, MISLIM DA JE TO 26-CA,  FINO OBLOZITI DO POLOVINE SA SVIH STRANA, FINO PRSTIMA

PECU U RERNI NA 180 CTEPENI JEDNO 15-TAK MIN SAMO DA POZUTI

FIL

NAPRAVITI PUDING OD POLA LITRE MLIJEKA I 2 PUDINGA OD VANILIJE, DODATI  200 GR SECERA. KAD PUDING BUDE GOTOV U VREO PUDING DODATI  800 GR MILERAMA SA STO VECIM POSTOTKOM MASNOCE, 32%, POLA BOCICE RUMA I JEDNO 2 KASIKICE CIMETA. TO LIJEPO IZLITI U KALUP, POREDATI VOCE PO ZELJI ( JA PRETEZNO POUBADAM  ZALEDJENE MALINE) I VRATITI U RERNU JEDNO SAT VREMENA  NA 150 STEPENI.

SAMA PRIPREMA KOLACA TRAJE JEDNO 20 TAK MIN.
IZVORNI RECEPT KAZE DA SE STAVI PRELJE ZA TORTE ALI JA GA NIKAD NE KORISTIM IZ RAZLOGA STO PRELJEV NAKON 3 DANA POPRIMI KISELKAST UKUS A KOLAC POSTO JE PECEN MOZE DA STOJI DANIMA  I STO  VISE STOJI UKUSNIJ JE JER JE KORA SOCNIJA. IZVINITE NA GRESKAMA BRZO KUCAM NEMAM VREMENA.....

PROBAJTE UKUSNO JEuser posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1202
20.1.2012 22:05:12   
Lady26

IZVORNA PORUKA: Iman83

Skuhaj dva pudinga od čokolade(malko gušće nego inače) dodaj pola do cijelu čokoladu za kuhanje u vruć puding(ovisno koliko voliš čokoladu toliko ćeš je i stavitiuser posted image ) i izmješaj da se čokolada dobro istopi.
U vangli izmrvi rukama petit keks i 10tak(možeš i manje) krem bananica. Saspi na to još topao puding i dobro izmješaj da se sve sjedini.
JEdnu tepsiju 'popodi' s petitom i saspi ovu gore smjesu.
Umutiš jedan/dva(opet ovisno kako voliš) šlaga i premažeš kako.

Pravila veceras, s tim da sam umjesto petita stavila plazmu,mm pogresan keks kupio (ali ne smeta), sve sam sjedinila i nisam redala petit - jer nisam imala user posted image pa sam izlila sve u kalup okrugli...preko slag i ukrasila kas eksepesom user posted image (kras ekspres)...
Rezala kao tortu i mmmmmmnogo je ukusan user posted image user posted image
Da se ne obrukam za male pare user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1203
21.1.2012 14:21:47   
Medić*
IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: Iman83

Skuhaj dva pudinga od čokolade(malko gušće nego inače) dodaj pola do cijelu čokoladu za kuhanje u vruć puding(ovisno koliko voliš čokoladu toliko ćeš je i stavitiuser posted image ) i izmješaj da se čokolada dobro istopi.
U vangli izmrvi rukama petit keks i 10tak(možeš i manje) krem bananica. Saspi na to još topao puding i dobro izmješaj da se sve sjedini.
JEdnu tepsiju 'popodi' s petitom i saspi ovu gore smjesu.
Umutiš jedan/dva(opet ovisno kako voliš) šlaga i premažeš kako.

Pravila veceras, s tim da sam umjesto petita stavila plazmu,mm pogresan keks kupio (ali ne smeta), sve sam sjedinila i nisam redala petit - jer nisam imala user posted image pa sam izlila sve u kalup okrugli...preko slag i ukrasila kas eksepesom user posted image (kras ekspres)...
Rezala kao tortu i mmmmmmnogo je ukusan user posted image user posted image
Da se ne obrukam za male pare user posted image user posted image

Ja ovaj recept neku noc dobila od kolegice, tako brz i ukusan i nije trsoskali, bananice nisam stavljala ali naredni put hocu. S obzirom da ne volim slag ja kolac posula rendanom bijelom cokoladom i orasima.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1204
21.1.2012 17:17:29   
damma
ja pravila sinoć po ovom receptu, super kolac
http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/8/5/858b67cd068bf4c0d3634a2b86f5489d_view_l.jpg

< Poruku je uredio damma -- 21.1.2012 17:18:28 >

2004.
2008.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1205
21.1.2012 17:53:09   
malenaa
ovdje je samo slika kolaca????

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1206
21.1.2012 17:55:39   
bananica
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Ja od danas štrudlu samo ovako pravim, pa da sa vama podijelim, potrebno vrijeme za pripremu, pečenje i degustaciju sahatak, hahahah

Umutite dva jajeta, stavite 2 šoljice od kafe ulja, dvije šećera, dvije mlijeka, 30 kašika brašna, prašak , umutite dobro tijesto, podjelite na 4 loptice i pravite štrudle.

Ove ne trebaju na dolaziti kao sa gremom, brzo se prave, a još brže pojedu. Prijatno

user posted image

Neposredna veza do poruke: 1207
21.1.2012 23:40:28   
Medić*
IZVORNA PORUKA: damma

http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/8/5/858b67cd068bf4c0d3634a2b86f5489d_view_l.jpg

Fino izgleda, a koji je kolac, moze recept ?

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1208
22.1.2012 14:55:47   
anidla
IZVORNA PORUKA: anidla

sutra za moj i mm rodjendan upravopravim:

monte tortu

http://www.coolinarika.com/recept/torta-monte/

ajvar kocke

http://www.coolinarika.com/recept/806487/

kiflice sa sirom

http://www.coolinarika.com/recept/brze-kiflice-sa-sirom/

jos pravim (moji stari recepti):

siptarski cevap (njaaaam)
pileci stapici sa susamom
pecene scrvene paprike sa susamom, sirom i purecom sunkom i pavlakom
patlidzan na turski nacin (ovo staaalno pravim) sa persunom, bijelim lukom,maslinovim uljem i jogurtom+malo octa

bujruuuuuuuuummmmmmmmm

evo recepti i za ostala slana jela :)

pileci stapici sa susamom:

pileci file izrezati na stapice
posoliti piletinu
umakati stapic prvo u brasno, pa razmuceno jaje pa u susam
prziti

gotovo :)

salata sa crvenom paprikama:
200 gr crvenih paprika
100 gr susama
200 gr purece sunke (ko sta voli)
200 gr dimljenog sira (ja kupujem dedic)
200 gr pavlake

pecene paprike oguliti (ja uvijek imam spremnih u zamrzivacu)
izrezati na kockice
susam prepeci na tavi
susam dodati u paprike
dimljeni sir izrezati na kockice kao i purecu sunku i to dodati u paprike
na kraju sve izmjesati sa pavlakom i malooo posoliti

da odstoji u frizderu dok se ne rashladi

patlidzan na turski nacin :

3-4 patlidzana oguliti i kuhati u vodi, paziti da se ne prekuhaju ali ne smiju biti ni tvrdi.
izrezati ih na kockice
u patlidzane dodati jos: papar, bijeli luk (ja ga stavim bas puno), sitno isjeckan svjez persun, i preliti maslinovim uljem.
bitno je da u ovom odstoji patlidzan par sati....pred serviranje sve preliti jogurtom.

dobar tek :)

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1209
22.1.2012 15:09:45   
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: medic slatki

mislim da sam ija ovo pravila, i super je jednostavan

keks torta
Sastojci

oko 1/2 kgkeksa
1 lmleka
12 kasikasecera
7 kasikagriza
125 grmaslaca/margarina
3 jaja
Priprema
Teina:
Jednostavno
1.    1
U 1 litar mleka skuvati secer i griz tako sto sve istovremeno stavite da se kuva, kad provri, smanjite vatru i mesajte, da se ne uhvati griz za dno serpe, oko 15 minuta, nece da se zgusne mnogo jer i ne treba, na kraju ubacite u to pola maslaca/margarina i iskljucite ringlu, sacekajte da se istopi i sklonite negde sa strane dok mutite jaja, prvo belanca pa zumanca, i sve sjedinite rucno sa kremom, lagano.
2.    2
Uzmite najvecu vatrostalnu ciniju sto imate, ili neku djuvecaru, ili nesto tako odgovarajuce, redjajte bez podmazivanja keks pa prelijte kremom, ja sam kutlacom radila jer je redje i lakse mi je da zahvatim manje puta nego kasikom, ne natapajte previse, i tako red keksa, red fila, potrosicete okvirno 1/2 kg keksa, sto zavisi od toga koliko stavljate fila i koliki vam je sud u kome pravite. Gledajte da vam keks bude skroz do ivica cinije, ako ne moze, malo ukrojite :)
3.    3
Kad se prohladi, pravac to u frizider i odozgo posle stavite slag ili slatku pavlaku. A onda navalite i prekinite kad je najsladje, cik da vas vidim ;)

< Poruku je uredio maja78 RR -- 22.1.2012 15:20:49 >

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1210
22.1.2012 16:40:31   
gvendolina
anidla hvala,ali opet preskoci ono sto me je najvise zanimalouser posted image ovaj siptarskiuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1211
22.1.2012 16:47:34   
malenaa
hej zenice ajde brzo recept za kiflice plizzzzzzzzzzzzzzzzz da ne tragam ovdje...
ali sto ne moram cekati puno da nadodje tijesto :)))) mozel to...ako ne onda dajte koji god... kisssssssssssssssssss
ili jos neko tijesto.... cekaammmmm kisssssssss

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

Neposredna veza do poruke: 1212
22.1.2012 19:28:22   
damma
IZVORNA PORUKA: maja78 RR

IZVORNA PORUKA: medic slatki

mislim da sam ija ovo pravila, i super je jednostavan

keks torta
Sastojci

oko 1/2 kgkeksa
1 lmleka
12 kasikasecera
7 kasikagriza
125 grmaslaca/margarina
3 jaja
Priprema
Teina:
Jednostavno
1.    1
U 1 litar mleka skuvati secer i griz tako sto sve istovremeno stavite da se kuva, kad provri, smanjite vatru i mesajte, da se ne uhvati griz za dno serpe, oko 15 minuta, nece da se zgusne mnogo jer i ne treba, na kraju ubacite u to pola maslaca/margarina i iskljucite ringlu, sacekajte da se istopi i sklonite negde sa strane dok mutite jaja, prvo belanca pa zumanca, i sve sjedinite rucno sa kremom, lagano.
2.    2
Uzmite najvecu vatrostalnu ciniju sto imate, ili neku djuvecaru, ili nesto tako odgovarajuce, redjajte bez podmazivanja keks pa prelijte kremom, ja sam kutlacom radila jer je redje i lakse mi je da zahvatim manje puta nego kasikom, ne natapajte previse, i tako red keksa, red fila, potrosicete okvirno 1/2 kg keksa, sto zavisi od toga koliko stavljate fila i koliki vam je sud u kome pravite. Gledajte da vam keks bude skroz do ivica cinije, ako ne moze, malo ukrojite :)
3.    3
Kad se prohladi, pravac to u frizider i odozgo posle stavite slag ili slatku pavlaku. A onda navalite i prekinite kad je najsladje, cik da vas vidim ;)

ovaj recept je za onaj sa slike i super je...

2004.
2008.

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1213
22.1.2012 19:31:56   
Medić*
IZVORNA PORUKA: gvendolina

anidla hvala,ali opet preskoci ono sto me je najvise zanimalouser posted image ovaj siptarskiuser posted image

I mene ovo zanima, ovaj siptarski, mozda sam ga i  jela na moru kod njih prosle godine, inace bude kao ove nase fasirane snicle oblik, kebab se zove, mozda je slicno i ovom cevapu,hajde daj nam recept user posted image

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1214
23.1.2012 10:01:51   
Neca xxx
Evo recept za jednu super cokoladnu tortu. Brzo i lako se napravi, a odlicna je. user posted image

m.i.n.a.  Ovo je recept koji sam tebi obecala. Ja nisam pokusavala stavljati fodant preko, nisam sigurna ni da moze. Raspitaj se malo za svaki slucaj.

http://www.coolinarika.com/recept/cudo-od-cokolade/ Samo sto ja umjesto margarina stavljam puter. I ne stavljam vrucu kremu na vruc biskvit nego oboje prvo hladim oko sat vremena. Na kraju se moze dodati jos i slag (dan kasnije kada se krema dobro stvrdne) i posuti ribanom cokoladom.  Prijatno. :)

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1215
23.1.2012 10:06:24   
ananas_ze
IZVORNA PORUKA: malenaa

hej zenice ajde brzo recept za kiflice plizzzzzzzzzzzzzzzzz da ne tragam ovdje...
ali sto ne moram cekati puno da nadodje tijesto :)))) mozel to...ako ne onda dajte koji god... kisssssssssssssssssss
ili jos neko tijesto.... cekaammmmm kisssssssss

koflice pravim ako i hljeb sami sto ih umjesm toplim mlijekom a ne vodom, ovdje negdje ej bio odlican reecept koji sam probala a nisam zapisala.
a pravil ko neki brzi kolac s ananasom?

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 1216
23.1.2012 10:19:50   
damma
ovako ja pravim kolac od ananasa:
koru napravim od plazme mljevene, 2 soljice mlijeka, secer apo zelji. oblikujem koru od te smjese.
od kompota od ananasa uzmem vodu, napravim dva pudinga od vanilije u tome, dodam margarin, a ananas isijecem na kockice i pomijesam ga s pudingom kad se ohladi. prelijem preko kore a odozgo slag.
eto to ti je moj recept

2004.
2008.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 1217
23.1.2012 10:30:52   
ananas_ze
hvala damma, samo mi jos reci koliko plazme da kupim?

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1218
23.1.2012 11:09:25   
Pingvina

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

hvala damma, samo mi jos reci koliko plazme da kupim?

I ja zeljno iscekujem odgovor na ovo pitanje..user posted image

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 1219
23.1.2012 11:12:27   
damma
ja stavim kutiju mljevene plazme, ne znam tacno kolko grama dodje..

2004.
2008.

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1220
23.1.2012 11:13:55   
anidla
gvednolina me proziva user posted image pa da odreagujem user posted image

siptarski cevap:

pisem mjere za punu porciju, ali ja uvijek sve prepolovim, jer mi je ovo bas previse:

Potrebno:

1 Kg fasiranog mesa
4 jaja
4 kasike brasna
1 casa vrele vode
so
vegeta
biber

Preliti sa:
pavlaka
bijeli luk
persun

Priprema:

navedene sastojke dobro izmjesati, malom kafenom kaskicom smjesu stavljati na vrelo ulje. Cevape posloziti na oval i posuti ih pavlakom bijelim lukom i persunom.

Meni je ovo preukusno.

i Ne stedite na bijelom luku!

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1221
23.1.2012 11:15:29   
Pingvina

ja stavim kutiju mljevene plazme, ne znam tacno kolko grama dodje..

Ok, hvala!!!!

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu damma)
Neposredna veza do poruke: 1222
23.1.2012 11:21:45   
gvendolina
hvala anidla izgleda ukusno,samo sto cu ja preskociti b.lukuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 1223
23.1.2012 11:34:47   
anidla
IZVORNA PORUKA: gvendolina

hvala anidla izgleda ukusno,samo sto cu ja preskociti b.lukuser posted image

aaaaaaa, nije to to onda user posted image

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1224
24.1.2012 11:06:35   
taurus
imam zaleđenih pohovanih patliđana....šta bih mogla s njima osim musakeuser posted image
mislim da sam jednom naletila na neki recept sa sirom i patliđanima...ali ne znam sadauser posted image

i ima li neko recepata za salate....ne mislim na one klasika salate ni na francusku, već nešto malo drugačije...npr sa tunjevinom ,piletinom, sirevima i sl

pomagajte treba mi idejauser posted image

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *