RE: Recapti,recepti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Dida79 -> RE: Recapti,recepti (21.1.2010 17:04:35)

Ustipci gotovi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Djeca su odusevljena[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
[image]http://www4.slikomat.com/09/0121/5mz-slike-.jpg[/image]




ivana st -> RE: Recapti,recepti (21.1.2010 17:58:34)

Dida jesu ovo uštipci sa hrenovkama?




Dida79 -> RE: Recapti,recepti (21.1.2010 18:28:58)

Jesu Ivana...




sporty mamaa -> RE: Recapti,recepti (21.1.2010 23:54:50)

IZVORNA PORUKA: milenium

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] šta je mirođija


Mirođija je dobar, neškodljiv i lako dostupan začin. Seckano sveže lišće mirođije poboljšava ukus zelenoj salati, zatim salati od krastavaca i paradajza, a prikladna je i za salatu od krompira. Služi kao dodatak maslacu i majonezu. Sos od mirođije idealan je prilog za svežu jegulju, rakove i sva ostala jela od morskih i slatkovodnih riba. Može se upotrebljavati uz varivo od pasulja, krastavaca i krompira, zatim ovčetinu, dinstano povrće, uz svinjska rebarca i kotlete. Za kišeljenje krastavaca ne upotrebljavaju se samo nežni listići već i čitava stabljika. U narodnoj medicini mirođija je poznata kao sredstvo za bolji apetit i probavu, kod nadimanja, povraćanja i nesanice. U prodaji se mogu naći sušeni listići mirođije, u svežnjevima okačenim nadole ili zamrznuti.

Mislilsa sam i ja pravit ustipke ali mi se nesto ne da, umorna... Mozda sutra, usput pravila sam tunjevinu na Ivanin nacin, super je[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]





milenium -> RE: Recapti,recepti (21.1.2010 23:56:54)

opet ja to nebih nikad našla ni za 100godina.jel to slično lovorovom listu?
(dobar ti potpis[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image])




Aiša -> RE: Recapti,recepti (22.1.2010 12:50:51)

IZVORNA PORUKA: Mamica24

Ženeeee......

Sinoć sam gledala film u kojem jedu mesne kuglice sa špagetama... hajd dobro šragete se kuhaju

al one mesne kuglice jel se to pravi ko ćufte.....

Dajte mi recept za ćufte!!!




Stavljam ti link za ćuftete:

http://www.coolinarika.com/recept/cuftete-od-govedjeg-mesa

a evo ti ovaj recept sa foruma Sarajevo-x

evo ti recept od jednostavnih norveskih cufti

potrebno je:
1 kg mljevenog mesa
200 grama isjeckanog luka
3 umucenih jaja (vjeruj da ih ja nekad razmutim tek kad ih ubacim u zdjelu sa ostalim [image]http://www.sarajevo-x.com/forum/images/smilies/biggrin.gif[/image] )
1-2 velike kasike praha od cilija ili paprike (mozes 1 kasiku paprike, 1 kasiku cilija... sve zavisi sta volis)
100 grama izmrvljenog hljeba
dodas soli, bibera i isjeckanog persuna

sve izmjesati zajedno, kad pravis loptice mozes na dlanove posipati malo brasna da se ne lijepi (a mozes i vodu). ja koristim i jednu i drugu metodu, zavisi sta mi je pri ruci. [image]http://www.sarajevo-x.com/forum/images/smilies/biggrin.gif[/image]

u tavi stavis malo ulja (zaista nije potrebno puno), zagrijes na laganoj temperatu i stavis cuftete. przi/peci ih 20 minuta prije nego sto dodas paradajz sos.

recept za paradajz sos:
800 g isjeckanog i oguljenog paradajza (mozes kupiti i gotov isjeckan)
2 velike kasike isjeckanog bijelog luka
1 lovorov list
soli, bibera (i Vegete [image]http://www.sarajevo-x.com/forum/images/smilies/icon_mrgreen.gif[/image] )
cirka 0,5 litara vode





milenium -> RE: Recapti,recepti (22.1.2010 15:50:13)

ivana ili dida recite mi samo trebaju li se krenovke prije skuhati ili oko sirovih namakati tjesto???[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




ivana st -> RE: Recapti,recepti (22.1.2010 15:51:36)

IZVORNA PORUKA: milenium

ivana ili dida recite mi samo trebaju li se krenovke prije skuhati ili oko sirovih namakati tjesto???[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


hrenovke moraju biti sirove




milenium -> RE: Recapti,recepti (22.1.2010 15:52:30)

i kolko minuta da vriju u ulju?jeli u puno ulja treba usut u lonac?




emma.L -> RE: Recapti,recepti (22.1.2010 16:07:03)

Evo ću postaviti recept za Fantazija suhe mahunarke, jer se ogroman lonac već pojeo, a preksinoć je napravljen [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Iskreno, ja ne bih poželjela ponovo to jesti, ali su se sve generacije davile (od Eme do nane), tako da mislim da je do mene.
Fantaziju obariti nekih 15 min u slanoj vodi sa malo kima, a istovremeno staviti pileće meso da se kuha u slanoj vodi.
Na propržen sjeckani luk, celer, mrkvu i suho meso sasuti procijeđenu Fantaziju i stalno podlijevati pilećim temeljcem da bude kao gusta čorba. Od začina sam stavila vegetu, sol, lovor, ružmarin, peršin, đumbir, bijeli luk i kad sam već odvojila Emi, nama dodala još papar i peperonćine. Eto, moji pitaju kad će opet. Taj dan ja idem na ćevape [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




milenium -> RE: Recapti,recepti (22.1.2010 17:09:56)

ko te zeza ženo,ja ozbiljno pitala.prvi put pravim pa imala tremu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
tana na naaaaa:

[image]http://img709.imageshack.us/img709/950/dsc01056m.jpg[/image]

mali hot-dog ovi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




milenium -> RE: Recapti,recepti (22.1.2010 17:39:55)

evo vam isto jedan brzi recept(slano jelo)
zapešeni makaroni sa sirom  čajnom:
makarone prokuhati,procjediti,jednu polovinu istresti u tepsiju,na to poredati kolutove čajne,na čajnu poredati šnite(ivana čitaj fete)sira,pa onda opet red makarona tj onaj drugi dio.na vrhu možete završiti sa još čajne i sira a možete samo sa sirom .i to je to.pecite.u slast.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




aidicaa -> RE: Recapti,recepti (22.1.2010 17:52:47)

Izvinite ali sta je to vrhanj za kuhanje? 




Ben 10 -> RE: Recapti,recepti (22.1.2010 17:58:36)

Kod nas ima kupiti dukatovo vrhnje za kuhanje,poprilično je tečno i slično je pavlaci u tečnom stanju.Ala ti objasni ... Dođe u malome tetrapaku od 250 ml.




veeseelaa -> RE: Recapti,recepti (23.1.2010 14:53:54)

ja sam danas za ručak napravila teleću mućkalicu
 
isjeći jednu crnu, jednu crvenu glavicu luka
isjeći 500 grama telećeg buta (ne na komade nego uzdužno)
jedna crvena svježa paprika, jedna zelena i jedna žuta - isjeći kao i teletinu
dinstatiti na ulju, dodati vegetu, crvenu mljevenu papriku pola kašike obične, pola kašike ljute, nasuti vode da prekrije teletinu i ostaviti da se kuha na laganoj vatrici




SdZ -> RE: Recapti,recepti (23.1.2010 15:43:17)

Posto je milenium trazila recept za sareni burek da napisem ovdje,evo ga:
Krompire napravis,odnosno isjeces na komadice kao za pitu krompirusu,glavicu crvenog luka i par cesmi bijelog luka isjeckas na sitno  sve to smijesas sa mljevenim(fasiranim) mesom i kao i svaku drugu pitu pravis[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]nadam se da ces uspjeti da me razumijes[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sporty mamaa -> RE: Recapti,recepti (24.1.2010 0:23:35)

vi ustipci s hrenovkama nisu dobro ispali[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Moze jedno malo glupo pitanje: je li ustipke nabodete na vilicu ili ne, ja probala i jedno i drugo ali tijesto nikako da bude fino oko hrenovke...




milenium -> RE: Recapti,recepti (24.1.2010 0:47:56)

ma nabodeš hrenovku vilicom i to umočiš u tjesto ikoje je gusto pa će ostati oko hrenovke.i onda ubaciš u ulje.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




magnolija* -> RE: Recapti,recepti (24.1.2010 0:54:42)

IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

Posto je milenium trazila recept za sareni burek da napisem ovdje,evo ga:
Krompire napravis,odnosno isjeces na komadice kao za pitu krompirusu,glavicu crvenog luka i par cesmi bijelog luka isjeckas na sitno  sve to smijesas sa mljevenim(fasiranim) mesom i kao i svaku drugu pitu pravis[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] nadam se da ces uspjeti da me razumijes[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



stvarno nisam znala da neko u sareni burek stavlja i bijeli luk [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ivana st -> RE: Recapti,recepti (24.1.2010 12:51:58)

Evo jedan recept za sve one koji izbjegavaju kupovne namaze i salame.
NAMAZ OD SLANUTKA (humus)

20 dag slanutka
100 ml vode u kojoj se kuhao slanutak
2 žlice sezama
2 češnja češnjaka (bijeli luk)
malo limunova soka
1 žlica vegete
peršin, papr,sol

1. Slanutak se večer ranije potopi u toploj i slanoj vodi kao bi se brže skuhao.
2. Skuhani slanutak se procijedi i smiksa štapnim mikserom, te mu se doda 100 ml vode od slanutka.
3. Namazu se doda sitno sjeckani češnjak, vegeta, papar, limunov sok i po potrebi sol.Umjesto svježeg može se dodati i suhi češnjak kako njegov miris ne bi bio toliko intezivan.
4. Na malo ulja se isprži sezam i doda namazu.

[image]http://img18.imageshack.us/img18/5997/moto0112y.jpg[/image]




Aiša -> RE: Recapti,recepti (24.1.2010 14:53:48)

slanutak = leblebije ?

Moram ovo probati, izgleda odlično [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]. 




milenium -> RE: Recapti,recepti (24.1.2010 15:06:37)

slanutak je grah.




magnolija* -> RE: Recapti,recepti (24.1.2010 15:11:14)

IZVORNA PORUKA: milenium

slanutak je grah.


zar nije slanutak bob ili leblebija ?




milenium -> RE: Recapti,recepti (24.1.2010 15:14:33)

nemam pojma[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]mi grah zovemo slanutak,a bob i nlebija ni ne znam šta je. a ni vi ne znate šta je žbun tralalalalalala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




magnolija* -> RE: Recapti,recepti (24.1.2010 15:18:17)

IZVORNA PORUKA: milenium

nemam pojma[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] mi grah zovemo slanutak,a bob i nlebija ni ne znam šta je. a ni vi ne znate šta je žbun tralalalalalala[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


hahaha nikad cula za zbun do rr [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
al se ne sjecam sta je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

a bob je ovo

[URL=http://img39.imageshack.us/i/leblebija.jpg/][IMG]http://img39.imageshack.us/img39/1307/leblebija.jpg[/IMG][/URL]

ja ga licno ne koristim, al sam probala humus i nije lose, lagan namaz




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>