teacher75 -> RE: Zima/snijeg/radosti/vanredno stanje u BiH!!! (4.2.2012 23:25:57)
|
IZVORNA PORUKA: animagical IZVORNA PORUKA: bananica IZVORNA PORUKA: vjestica IZVORNA PORUKA: Selminja joj u mene mati i danas dan ima baska sobu u kojoj je navaljano najmanje 2 vrece brasna, kartoni ulja, secera, suho meso itd ostala navika od rata, a mene pojede jer i ja tako ne mogu[sm=smiley36.gif] , nemam ja sobe viska ko ona ja sam tako probala kupovati naveliko, pa sam skontala da mi istekne rok namirnicama, a ja ih ne potrošim ja nikad ne kupujem naveliko, sta da radim sa 25kg brasna ili 12l ulja[sm=zmeden.gif] a nadjete sebi sredinu, ne mora se imati 12 l ulja, ali ni kupiti jedan litar..meni sega kupiti litar ulja, ko da cu eto iza tog litra prestati koristi ulje... imam americki plakar u koji zguram i vrecicu brasna, i koji litar ulja, i vrecu krompira, imam uvijek u zamrzivacu mesa, ledo povrca... nekako mi gubitak vremena ici u prodavnicu po litar mlijeka i kilo krompira[sm=zmeden.gif] meni litar ulja traje bar 15 dana ako ne i duze a brasno moze biti mjesecima, jer ne znam praviti nista od tijesta niti kolace.meso i mlijeko redovno kupujem, al ne mogu sad zauzeti citavv frizider s mlijekom, mali mi zamrzivac za meso- moglo bi stati mozda par kila, a ja volim vise kad je frisko a ne odmrznuto tako da i to kupujem dan za danom ili za 2-3 dana. jedino jaja kupim u vecim kolicinama- skoljka ili pola skoljke
|
|
|
|