Koalinka -> RE: Celulit (28.6.2008 15:11:43)
|
Kad smo vec kod ove uvijek aktuelne teme, da podijelim s vama i moje iskustvo. Nisam neka "uzgajivačica" celulita, ali po bedrima i gluteusu, e tu ima. Isprobala sam "Lipofaktor" kremu (50KM), jeste efikasna, ali je žara, koristi se ujutro i uveče, nakon mjesec dana discipline, koža je zategnuta, nježna, ravnija, ljepša fakat na oko. Pošto je to bila priprema za more, nakon toga sam pauzirala jedno vrijeme. Onda sam prešla na domaći "gel protiv celulita"-to je pravi naziv, proizvođač Cydonia-Gračanica (4,5KM-125ml). Korištenje je isto ujutro i uveče, divan miris, mješavina čistih eterskih ulja (ruzmarina, geranijuma, ruže, čempresa, atlaskog cedra i kombave) u podlozi od gela. Zadovoljna sam učinkom, svaki dan se mažem nakon tuširanja, gel i hladi, divno miriše i ima efekta. Ali se slažem sa prethodnicama da je pored toga jako važno uzimati dosta tečnosti, prvenstveno vode, ne konzumirati gazirana pića, suhomesnate proizvode, čips....... i dosta hodati ili vježbati. To je tek prava kombinacija u borbi protiv "narandžine kore". Sretno svima u nastojanjima!
|
|
|
|