Super Beba -> RE: problemi sa dojenjem... (22.2.2012 22:22:32)
|
Ja uvijek malom dajem obje dojke i tako je od samog početka...fkt ne vidim logiku da se bebi ponudi samo jedna sika, pa AD [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] a druga dojka da stoji na ignore...i nikad, al' apsolutno nikad, se nisam vremenski ograničavala, jer po toj logici bi ispalo da bih malom morala non-stop nuditi AD, jer max. dužina podoja je bila oko 10 min (izuzev skoka u razvoja u 6 sedmici, kad je bukvalno mogao spavati na dojci čitavu sedmicu!) Ovo pišem iz razloga što mnoge mame koje znam, po preporukama patronažnih, smatraju da ukoliko beba doji manje od pola sata, podoj ne valja i da moraju dati AD..nažalost, moja prijateljica je tako zeznula stvar i postepeno je smanjila proizvodnju svoga mlijeka, te na kraju je ostala bez njega...voljela bih da me je slušala, al' ponekad imam osjećaj da neki mamama odgovara da ne doje i da ne žele da se pretjerano trude oko toga, a nažalost, društvo im daje opravdanje za to (tipa - i mi smo odrasli na formuli, pa šta nam fali, itd.).. Svakako da je sve stvar izbora, pa i to hoće li mama da doji ili ne, ali žao mi je što u ovim slučajevima prvo stavljamo sebe ispred, pa tek onda potrebe i dobrobit naših beba...
|
|
|
|