treciputmama -> RE: problemi sa dojenjem... (16.9.2011 15:21:31)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: treciputmama ne znam sta da ti kazem....nekad fino doji...jednu dojku joj dajem za jedan obrok...ponekad mlijeko nadodje dva puta u toku dojenja pa mislim da je to od onih puta kad dobro doji...i mislim da tad izdoji i ono gusto mlijeko...ali cesto doji,doji i cim nadodje-a brzo nadodje, podje se komesat, ljutit, plakat, grcit..ko da u huji fata ali nece nikako uhvatit pravo.....ponekad prdekne pa se malo smiri ...ali vecinom se zavrsi da demonstrativno odbije dojku placem...i onda ja izdojim, kako kad-nekad 60,40,80 ml....sve zavisi i to joj ponudim i popije...a svaki put kad je dignem dok place , bezobzira da li je dojila 5 minuta ili petnest ona tako jako podrigne...ko da se bas zasitila, mozda od silnog zraka koji udahne zbog placa....ali ipak i nakon tog podrigivanja popije flasicu...a stolica joj je svo vrijeme zuta, lijepe boje ali rijetka, gotovo ko proliv....sve pelena upije , ostane poneki "zlatni dukat" i neka sluz....al se bas nakaki posteno, vecinom 1-2 puta u toku dana...eto, tako ja deveram...rastuzim ase kad pomislim da bi mogla preci na Ad...a tako sam bila borac da moja bebica doji...i ovo dvoje sam duze dojila, curicu do 15-og mjeseca-na njenu zelju mada je mlijeka jos bilo.. a sina do 11 mj. jer sam morala na posao....iz zenice u sa...i posto sam po 14 sati dnevno izbivala nisam htjela da me grudi pate....mala je sad krenula u prvi razred i nikad jos hvala ogu nije dobila inekciju...mali takodje...u najgorem slucaju dobijali su antibiotike ali hvala Bogu bas su rijetko bili bolesni....mozda lupam ali imam osjecaj kad bih presla na Ad da bi mi mala cesce posjecivala doktora mada to ne mora biti tako...a sa izdajanjem necu moci jos dugo...sve manje je mlijeka jer se ja izdajam rukom pa me i grudi bole...bas osjetim razliku-kako mi vise nadodje mlijeko kad moja bebica-pumpica izvuce-ako joj je ceif....nego kad se ja patim... Ako dobro shvatam, tvoja beba ne pije AD, već tvoje izdojeno mlijeko na flašicu? Treciputmama, po ovom što ja čitam iz tvog posta ja ne vidim tu nekog problema na bebinoj strani, veći je problem u tvojoj nesigurnosti i "podršci" koju ti pruža što znaš koliko je pojela kad daš flašicu. Možeš li mi opisati šta tačno misliš pod pojnmom "da ti mlijeko nadođe nekad i dva puta u toku podoja"? Mislim da se tvoja curica zaista naguta zraka tokom dojenja pa joj onda on stavra probleme. Da li si pokušala da je nakon podrigivanja vratiš na dojku. Da li se možda dešava kad mlijeko krene da se beba zagrcava? da...nismo na ad vec izdajam mlijeko.... a sto se tice te "sigurnosti" kad dam flasicu, ne bih bas to tako nazvala- vec ja primjetim da ona ne doji kvalitetno i dovoljno...a podrigne tako jako svaki put...i kad se rasplace , nece dojiti vise, smiri se i zaspi...kao da se najela od tih pet ili manje minuta dojenja???? onda me strah da nije gladna jer stvarno ne doji puno....i kad joj dam izdojeno mlijeko ona popije...mada ne place ni kad joj ga nedam ali popije sto joj ponudim...tako da me strah da ne zaspe od umora pa mi bude gladna...proslu sedmicu sam je pustala bez izdajanja i dobila je samo 70 gr. za 7 dana ...malo!!!!pa ni minimum...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] poslije podrigivanja je svaki put pokusam vratit ali se opet rasplace i nece... a to da mlijeko nadodje dva puta mislim da doji pa onda osjetim one trnce u grudima-mlijeko podje curiti na obje dojke...i nastavi da doji, doji...i onda kad gotovo izdoji treba povuc 3-4 puta da bi jednom progutala...i onda se malo tako muci da bi opet u jednom momentu ja osjetila one "trnce" i ona nastavila normalno da guta - jednom povuce pa proguta....a zna se cesto i zagrcnut ali ne svaki put.... joooj, znam da sam ti vise dosadna ali stvarno ne znam sta joj je....sinoc mi jedna kona kaze da je moguce da je "male" hrane tj. da se od malo najede, jel to moguce????
|
|
|
|