scarlett -> RE: problemi sa dojenjem... (7.9.2011 19:35:03)
|
IZVORNA PORUKA: Skvo RR pitanje, moj bebac doji po sat i po...pa dva sata spava, tako je nocas bilo....ja sam u koma stanju....on vuce, pa meditira, ako hocu da ga spustim reve....pitanje jel fakat to treba da traje sat i po....?[sm=jezicek.gif] Skvo draga, prvo da ti čestitam na [sm=duda.gif], nisam ni upratila da si se već porodila hB. Kod nas je bilo obratno, moj bebi je sat i po spavao, a dojio po 3h ( jednu 1,5h pa onda drugu [sm=smiley36.gif]) sve do trećeg mjeseca, em je bolilo, em ni ja nisam mogla nikako ležeći, presjedila sam 3 mjeseca s jastukom na nogama i stalno kukala na RRu kako sam na rubu da odustanem, još mi svi oko mene govorili da to nije normalno, a ja sam mislila da je bebi malo pobezobrazan [sm=smiley36.gif] što me dovodi u situaciju da moram stalno drugima objašnjavati što to tako dugo traje, a ni sama ne znam što..., što mi ne da otić' ni na malu nuždu - odmah plače čim ga diskonektujem,... što ne mogu ni supu rahat pojest'... što ne mogu rahat glancat po kući [sm=jezicek.gif],... mislim da mi je tad kičma najviše stradala...zato, čim prije uvježbajte ležeći. Ali već nakon trećeg mjeseca situacija se "stabilizovala", ja sam shvatila da on nije jedina takva beba i da je to normalno, kad sam se pomirila s tim da je to normalno i da mi je njegovo zadovoljstvo najbitnije, bilo je mnogo lakše... On je tada već dojio znatno kraće, ali je još sa 21 mjesec budio se u toku noći nekad i po 12 x, a meni to uopšte nije smetalo - barem u periodu kad nisam radila, a kad sam radila uffff[sm=hudicek1.gif]. Eh, nedavno sam bila kod prijateljice koja se tek porodila, bebi 10tak dana, gledam ih kako doje i kontam, eh tek bih sad s drugom bebom znala da se opustim i da uživam...
|
|
|
|