|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
21.1.2011 10:32:23   
amiboj
Lejla da ti se zahvalim sa zakasnjenjem na odgovoru, nisam stigla ranije jer nam je malisa smrcav :(
Hvala puno

(odgovor članu bumbalu)
Neposredna veza do poruke: 1126
21.1.2011 10:44:44   
mamin cvjetić
Draga Lejla opet ja samo da upitam dali mi je pametno da probam sa silikonsim sikama možda se tako bude manje ljutiouser posted image user posted image

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu amiboj)
Neposredna veza do poruke: 1127
21.1.2011 12:13:58   
Lejla Ka
Ma čisto sumnjam da će to nešto pomoći. Mada možeš probati.
U biti, ja sam nekako imala bezvezno iskusvo sa silikonskim bradavicama, nezgrapne su, spadaju, klize, na njima se zadržava masnoća iz mlijeka pa novorođenčad slabije napreduju. Većina mama koje su ih silom prilika koristile jedva čeka da ih se riješi. Nisam srela ni jednu do sad da je rekla da su joj super i da ih rado koristi kod dojenju. A možda i ima neka user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 1128
21.1.2011 12:40:12   
mamine oci
ja jos uvjek dojim zvrka za koji dan mu je 3.god i ja sam vise iscrpljena probali smo sve i svasta lai nemoze neki dan sam par puta mazala i ljutu faferonu i nista imam utisak da sam mu time  samo jos otvorila apetit, evo i dok ovo pisem on doji mozda ce neko pomisiti vidi nemoze jedno djete da odbije od dojenjaa mada prosto je tako  ja sam sretna sto sam ga dojila ovoliko,ali ujedno i iscrpljena sta da radim,znam da bi mozda rwesenje bilo da ga dam nenama u goste ali ja jednostavno nemam nikog ovdje da su mi majka ili svekrva blize puno lakse bi bilo mozda nebi ni bio ovoliko vezan za mene...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1129
21.1.2011 12:41:17   
mamine oci
ako sam post napisala na pogresno mjesto izvinjavam se nije namjerno...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1130
21.1.2011 12:47:25   
koka i po
IZVORNA PORUKA: mamine oci

ja jos uvjek dojim zvrka za koji dan mu je 3.god i ja sam vise iscrpljena probali smo sve i svasta lai nemoze neki dan sam par puta mazala i ljutu faferonu i nista imam utisak da sam mu time  samo jos otvorila apetit, evo i dok ovo pisem on doji mozda ce neko pomisiti vidi nemoze jedno djete da odbije od dojenjaa mada prosto je tako  ja sam sretna sto sam ga dojila ovoliko,ali ujedno i iscrpljena sta da radim,znam da bi mozda rwesenje bilo da ga dam nenama u goste ali ja jednostavno nemam nikog ovdje da su mi majka ili svekrva blize puno lakse bi bilo mozda nebi ni bio ovoliko vezan za mene...

mamine oci..ja nisam imala problema ovake vrste...
ne znam sta da ti savjetujem ...
tvoje dijete nije ovisno o siki toliko koliko mu je protrebna tvoja blizina....
a sta mislis da u "kriznim minutama" siku zamjenis mazenjem ?????

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

Neposredna veza do poruke: 1131
21.1.2011 12:52:29   
mamin cvjetić
Hvala ti puno

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1132
21.1.2011 13:07:50   
Majčica

Mamine oci, mom je bilo 19 mjeseci kad smo prestali i isto tako je jako tesko bilo - feferoni, biber i sl mu nista nisu smetali. Ja sam tada otisla na sluzbeni put u trajanju od 6 dana i hvala Bogu sve je super proslo. Da ne bi tog puta, MM kaze da bi i sad dojiouser posted image Jednostavno nisam znala kako da prestanemo.

T. 2008.
H. 2012.

Neposredna veza do poruke: 1133
21.1.2011 13:17:32   
Lejla Ka

Ni jednog trenutka mi nije namjera da ti nešto pametujem, samo ti prenosim svoje misli.

S obzirom da mu je skoro 3 godine, i ti želiš prestati (ovo je krucijalno, ti moraš biti potpuno spremna i odlučna da želiš prestati) misliš li da bi neki ozbiljan razgovor tokom nekog vremena, uz razložna objašnjenja zašto sad više nema mlijeka, i sike ne žele da ih doji itd. (ovo dajem ideje) imao nekog efekt. Jer on je sasvim razumno dijete koje jako dobro razumije šta mu se govori.

Kako izgleda kad mu kažeš da "sad ne može dojiti"?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1134
21.1.2011 13:18:16   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: koka i po

eh moja koko mazenje mu ne nedostaje ja sam u ovom gradu potpuno sama tako da su mi djeca sve udovoljavam mazim pazim igram,skacem,glumim sta neradim da ih usrecim...

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1135
21.1.2011 13:42:13   
š t a
Lejla ili bilo ko drugi, molim vas nisam sigurna, moj bebić je samo doio dao 6 mjeseci ova čvrsta hrana nas zbunjuje....... jede frukove voćne kašice, i sokiće uveli smo mu i Rižolino.........  ispoštovat ću ishranu bez glutena do 8 mjeseci bez kravljeg mljeka jer doji, i sve po tablicama dohrane...........
e sad pedijatrica nam je rekla da su mu dovoljna 2 obroka ali neznam koliko često da doji????
koliko mliječnih obroka treba bebi u  sedmom mjesecu i dalje???

pošla sam na neki kurs koji traje 4-5 sati pa kontam smijem li ga ostavit toliko dugo bez mlijeka............???

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

Neposredna veza do poruke: 1136
21.1.2011 13:47:50   
ziki
Ja se brojem obroka i podoja nisam zamarala. Kako je on u sedmom mjesecu, znači 6+ x dana osnovno mu je dojenje(bar je mom user posted image bilo) moj ti je savjet da probaš izdojit nešto i pripremit nekom ko će čuvat malenog. Podoj prije odlaska, jedna expres ostavljena i malo kašice mislim da bi mogao izdržat.
P.S Ne znam koliko sam mjerodavna pošto je moj user posted image dojio na dva sata kad sam kući svih 17,5 mj.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 1137
21.1.2011 13:52:49   
bebacha
mi smo mali starij od vas,imamo dva obroka,jedan slani i jedan slatki a doji na zahtjev,znaci stalnouser posted image user posted image user posted image user posted image otprilke se dojenje nije nesto promjenillo od uvonja cvrste hrane,promjenila se samo kolicina koju on podoji

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1138
21.1.2011 13:55:54   
idana_85
IZVORNA PORUKA: š t a

Lejla ili bilo ko drugi, molim vas nisam sigurna, moj bebić je samo doio dao 6 mjeseci ova čvrsta hrana nas zbunjuje....... jede frukove voćne kašice, i sokiće uveli smo mu i Rižolino.........  ispoštovat ću ishranu bez glutena do 8 mjeseci bez kravljeg mljeka jer doji, i sve po tablicama dohrane...........
e sad pedijatrica nam je rekla da su mu dovoljna 2 obroka ali neznam koliko često da doji????
koliko mliječnih obroka treba bebi u  sedmom mjesecu i dalje???

pošla sam na neki kurs koji traje 4-5 sati pa kontam smijem li ga ostavit toliko dugo bez mlijeka............???

Smijes mila, podoji ga kad krenes i onda neka jede tu hranu. Nije on vise tako ni mali. Ja sam isla na ispite kada je mom bebiju bilo mjesec,dva,tri...ostani bi po 3,5 - 4 sata na samom ispitu jos dok odem i vratim se....Podojim ga i onda mu daju hapu,a kad je porastao slano da jede dok se ja ne vratim. Nista mu draga nece biti.

Nemas ograniceno koliko dnevno da doji.....fino ga ti nudi svako 2-3 sata ili kad vidis da vuce majcu trazi.....kad hoce neka doji kad nece ne mora...jer njemu sada sika postaje vrijeme s tobom,igra, uspavljivanje,da utali zedj,da zasladi....ti nudi,pa kad hoce mali gospodin neka se posluzi

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 1139
21.1.2011 13:58:12   
Lejla Ka
Da li dojiš na zahtjev, tj. kad god beba traži?

U kojem vremenu bi išao kurs?

Ako pod mliječnim obrokom podrazumjevaš podoj, bebi u sedmom mjesecu je dojenje hrana, a dohrana eksperiment, tako da joj je potrebno koliko god traži.

Beba bi mogla ostati bez podoja tih 4-5 sati, a da joj se ponudi nešto dohrane ako bude gladna. U sedmom mjesecu je sasvim dovoljan jedan obrok dohrane ako beba uredno napreduje dojenjem.

Moj lični stav (namjerno naglašavam da je lični, mada je temeljen na isčitavanju relevantnog štiva te posmatranju djece iz okoline i slušanju iskustava majki) je da su sokići, naročito industrijski, potpuno nepotrebni u dohrani djece, pogotovo na samom početku i smatram da stvaraju loše navike.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1140
21.1.2011 13:58:36   
idana_85

IZVORNA PORUKA: koka i po

eh moja koko mazenje mu ne nedostaje ja sam u ovom gradu potpuno sama tako da su mi djeca sve udovoljavam mazim pazim igram,skacem,glumim sta neradim da ih usrecim...

Tako je i nama bilo. Ja sam je namazala senfom i valjda mu je izgledala ruzna, smrdila...Hehe i sve govorio pih cis-cis...i nakon mjesec ja mu kazem opet se pokvarila smrdi, on pocne plakati,ja mu kazem istucije,platice lopovka,pokvarila se,smrdi dijete ne moze da ruca i tako jedan dan,kasnije vise nije ni zatrazio,kad sam mu nudila kaze pih,mada i dan danas, a ne dojimo 8 mjeseci, rovi,mazi je,ljubi kaze joj "ja sam tebe bona zejio"

Sve je to individualno,pokusavaj pa da vidis sta ce mu zasmetati

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

Neposredna veza do poruke: 1141
21.1.2011 13:59:37   
š t a
moj je bebić "disciplinovan" šalim se naravno, ali on je do uvođenja hrane dojio 5 puta i to
oko 7h
oko 11h
oko 15
oko19h
i oko 21
i sad doji  po tom rasporedu ali samo uitru i uveče podoji super a podanu se više igra i zabavlja nego doji

njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1142
21.1.2011 14:01:39   
š t a
kurs mi je u večernjem terminu od 18 do 21h ali gubim još sat dok odem i vratim se 

njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 1143
21.1.2011 14:09:41   
Lejla Ka
Malo je rano za uvođenje večere kao obroka user posted image

Da izdojiš pa da mu ponude na čašu?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 1144
   [Obrisana poruka]
21.1.2011 14:23:32   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 1145
21.1.2011 14:37:20   
Lejla Ka
Ja sam do svog mišljenja došla dosta jednostavnom logikom, a opet kažem čitajući malo o ishrani i dohrani (ne baš studiozno user posted image ali me interesovalo) A možda me i kči ka tome gurnula odbijajući da okusi predivni svježi sok koji sam joj iscjedila od 100% domaćih mrkvi, koji je imao prekrasan miris i aromu, i najljepšu naranđastu boju na svijetu user posted image I toliko mi je bilo žao one čašice zdravlja koju ona nije htjela ni pogledat.

U glavnom moja logika je: počinješ sa npr. voćem (može se početi i sa žitaricama i sa povrćem, nije važno bitno je da se uvodi postepeno namirnica po namirnica)
Poenta početka dohrane je da dijete počne učiti drugačiji način unosa hrane osim sisanja, da počne učiti da nije sva hrana tečna i da njegov probavni trakt počne učiti prerađivati hranjive materije u drugačijem obliku od onih koje su bile u mlijeku, pa i materije koje nikad nije susretao kao što su vlakna.
Ništa od ovoga nema u soku. Pije se sisanjem, potpuno je tečan, i sve ono novo od čvrste hrane se baci kad se iscjedi sok (dobro možda malo pretjerujem user posted image , ali u biti je tako.

Zar nije bolje pola jabuke očistiti, narezati na kriške, malo kuhati na pari dok ne omekšaju, izgnječiti viljuškom i ponuditi bebi da proba?
I ono što je najvžnije, a što nas sve nasekira, bebi se to u opće ne mora svidjeti. To u opće ne znači ništa loše, niti da će dijete slabo jesti, ni da će ostati sada gladno. Ono ima glavni izvor hrane, dohrana je zaista samo učenje i eksperimentisanje, čitavih 6 mjeseci do godine, ma i poslije.

Do godine je majčino mlijeko Hrana, sve ostalo je doHrana!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1146
   [Obrisana poruka]
21.1.2011 14:46:11   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 1147
21.1.2011 14:58:43   
lekica83
Iman83 meni su savjetovali prvo da ponudim siku pa onda kad beba jede dodam koju kasikicu necega sto vec odlucis da yelis da das kao dohranu, jer bebi je mlijeko hrana i ona to jede a onda je ovo samo kao mali desert,eksperimentisanje cisto da proba razlicite ukuse i teksture, a ne hrana niti obrok. Do punog prvog obroka se dodje odprilike nakon mjesec dana od pocetka dohrane. Tako nekako je kod nas bilo.

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1148
21.1.2011 15:01:10   
Lejla Ka
Pošto smo skroz zglajzale sa teme, hajdemo preći ovamo

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 1149
25.1.2011 10:08:53   
mamin cvjetić
Ja samo da se prijavim i da kažem da malo ali malo napredujemo manje se ljutimo i negodujemouser posted image dok ručkimo nema kakvih poza nebude dok se nahranimo valjda če biti bolje ali to je uvjek u poslijepodnevnim satima a ujutro i naveče je poprilično dobaruser posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *