almondray -> RE: Problemi sa dojenjem... (29.12.2014 17:05:51)
|
IZVORNA PORUKA: unchy Drage moje pomagajte, ja vise ne znam ni koliko dojim ni koliko dohranjujem, bebu prvo stavljam na siku, i dok se ne pocne buniti i plakati onda joj napravim flasicu, pa ponovo pocne traziti memu i otvara usta i trazi i ja je stavim i ona vuce ko prava i onda se toliko najede da povrati, sinoc kad sok nisam dozivljela iz sebe je kljuc povratila, stvarno sam se prepala. Ne znam sta da radim i kako da je umirim, dudu nece izbaciva je i pravi grimase kao da joj se gadi. Bojim se da joj nije to previse, a kad jede flasu tako halapljivo vuce da pojede u dvi minute 60 mil. Hej draga [sm=smiley31.gif] Haj polahko da to prođemo zajedno, bez stresanja i panike. I ja sam se nedavno porodila i prošla i prolazim kroz sve to. Znači prvo ćemo izbacit te bocice jer je očito da ti se prejede[sm=smiley1.gif] Kad doji, dal ti vuče siku , reži kao cuko,doji a plače? Muče li je grčići? Kad krene to da se ljuti, podigni je da podrigne, malo je pronosaj i ponudi opet da siki(ukoliko ne zaspi[sm=smiley36.gif] ). Kod mene je to bilo prošle sedmice ,ovako nekako: doji ,plače gura se nogama,čupa siku i bradavicu kao da nikad nije dojio.Obje sike izdojio,ja ga podignem da podrigne a iz njga prvo pukne vazduh(bas prasak) i onda mlijeko u ključu.I ja sam se prepala,prvi put mi se zagrcnuo čak. To je trajalo nekoliko noći za redom.U tom preiodu sam primjetila da je slabije podrigivao, krčkala su mu crijeva i teže i skoro nikako prduckao. Jesi li se našla u ovoj priči?
|
|
|
|