shej
|
IZVORNA PORUKA: ARNA_ZE pozdrav svima, imam problem sa dojenjem koji me dovodi do ocaja. Beba ima 15 dana, i iskljucivo je na dojenju. U par navrata davala sam joj ad mlijeko, i to samo kada nisam vidjela drugaciji nacin da smirim bebu. Sto se tice dojenja, situacija je takva da beba cijeli dan provedene na grudima, s tim da aktivno doji 5 minuta a zatim je ja moram konstantno buditi. Sto se tice mlijeka, jos nikada nije krenulo u mlazovima, kada pritisnem dojku mlijeko izlazi u kapima. Produkciju mlijeka potpomazem takode i izdajalicom i uspijem u najboljem slucaju izvuci 20ml. Beba kada sisa, osjetim da svakih 3-5 puta proguta. Beba se jos nikada nije zagrcnula mojim mlijekom, kada je dignem da podrigne to se nikada ne desi, pelene su mokre, stolica max. 1-2 dnevno i bude zelena. Patronazna sluzba savjetovala mi je da forsiram dojenje, medutim patronazna sluzba nije bila u posjeti zadnjih 7 dana i ne mogu provjeriti da li moja beba dobija na tezini. Ova cijela situacija me bacau ocaj, jer ne znam da li je moja beba gladna i da li joj proizvodim dovoljno mlijeka. Da li je neko imao slicna iskustva? Unaprijed zahvalna :) Imala sam ja ne slicnu nego istu situaciju, izdajalica 20,30 ml nakon pola sata muke, a mali dojio po cijeli dan, stolicu je imao 2,3,4 puta dnevno, uvijek zelena.. Bio je lijen i zaspe cim povuce par puta pa mu naravno nije dovoljno probudi se da doji i opet, tako po cijeli dan i u krug.. Tako je bilo prvih mj dana, mozda malo vise, ja sam ga uvijek dirala po tabanu kada vidim da prestane vuci, ili poskakljim po struku ali ni to nije puno pomagalo, jednostavno je bio takav, i dobio je 1 kg za tih prvih mj dana. Stolica se sama po sebi regulisala, dojimo uspjesno i odlicno napreduje vec skoro 8 mj, od 5,5 je poceo i dohranu, a meni mlijeko i dan danas ne ide u mlazovima, niti osjetim tvrde grudi, niti mogu izdojiti, znao se zagrcnuti ali rijetko, prestala sam ga dizati da podriguje sa neka 3 mj, jer je rijetko uspjevalo a redovno mi je podrigivao kada ga stavim na stomacic pa se on podigne malo i tada podrigne. Za mlijeko ne brini, proizvodis dovoljno samo je beba jos mala i jos uvijek se navikava i trazi utjehu, tesko je u pocetku ali neka doji kada god zeli i tako ce mlijeka biti vise, samo ne odustaj Sretnooo
|