Nejrica -> RE: Problemi sa dojenjem... (16.6.2014 20:27:50)
|
Poz zenice! Obracam vam se sa nekim pitanjima i nedoumicama oko dojenja jer mi je sve nekako novo,s obzirom da prvo dijete nisam dojila. Moja curica ima 11 dana,do sad je samo na siki,al su mi stalno u glavi neke sumnje da li to ispravno radimo. Glavni problem je taj da ona prilicno kratko doji,ali jako cesto.Otprilike nakon 10tak min.joj se vec spava i bradavicu samo drzi u ustima.Zaspi nekad cak samo 10 min.a onda opet trazi i to grcevito kao da nije ni dojila. Ne mogu ocijeniti da li uopste isprazni dojku,inace su mi povelike,osjetim kad se prilicno napune,ali ne i kad su prazne. E sad piski dosta,a stolice ima kako kad,2,3 dnevno.Je li to premalo?..[sm=zmeden.gif] Inace je prilicno mirna,mada za razliku od decka kad je bio beba,uopste ne spava puno recimo u komadu,sat i pol je max i po danu i noci. Od juce se pomalo buni,vriska kao da ima grcice,a nekoliko dana joj se zadrzalo bijelilo na jeziku,pa sam joj cistila nistatinom.Dojke su mi na areolama nadrazene i bukvalno kao da se perutaju.Koristim povremeno kremu iz dm Imate li kakav savjet ili rijeci utjehe,bas bih htjela da nam dojenje uspije,al kad covjek ne koze pratiti napredakmaoo me sumnje nagrizaju. Hvala!
|
|
|
|