brzamala -> RE: problemi sa dojenjem... (17.1.2014 12:14:43)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: brzamala draga Lejla imam problem pa ako moze pomoc. A zanima me i je li neko od mama imao ovakvo iskustvo. Beba je stara 2 mjeseca i 5 dana, zdrava, napredna i iskljucivo dojena, medutima, mene 15-ak minuta poslije dojenja pocne boljeti dojka iz koje je dojila i to traje po sat i po. Bol je takav kao da me neko ubada sa 1000 iglica i pocinje od korijena dojke pa se siri kroz cijelu. Znaci, ne bole me bradavice vec ostatak dojke. Stvarno ne znam sta da radim a bol je uzasan. Cak poslije nocnih podoja od njega ne mogu da zaspem[sm=smiley13.gif] Od kad imaš te bolove u dojci (u nazad koliko)? Da li su prije simptomi bili blaži, npr. da li si ponekad osjećala kratkotrajna probadanja kroz dojku između podoja? Ima li beba bijele naslage u ustima, po jeziku, na unutrašnjoj strani obraza, to provjeriš prije samog podoja (jer nakon bude mlijeka)? Ima li beba kiselkasto smrdljivu stolicu, eventualno neki pelenski osip koji se teško sanira? Da li si ti sklona gljivičnim infekcijama, da li si bila pod antibiotskom terapijom nedavno? Pa simptome imam ima jedno 10-ak dana a jesam ranije osjecala kratkotrajna probadanja ali nisam obracala paznju na to. Dok nisam uspostavila dojenje boljele su me bradavice i cak su i krvarile ali kasnije se sve regulisalo osim tih kratkotrajnih probadanja koja sam zanemarila. Ne znam je li bitno ali cu spomenuti da imam bas puno mlijeko, jako otpustanje i ne kapa nego bukvalno tece u mlazovima sto mi bebu na pocetku dojenja frustrira jer je sprica po licu. Jucer sam se nakon tusiranja sagela i ispravila a ono iz dojke sprica. Ja stojim a ono sprica li sprica[sm=smiley1.gif] I pri svakom podoju joj dajem drugu dojku. Beba nema bijelih naslaga ni po jeziku, ni u ustima, sve je cisto, a stolica je normalna nije kiselkasto smrdljiva, i nema nikakvog osipa. Ja nisam antibiotike pila nekoliko godina a nisam vala sklona ni infekcijama. Pred porod sam radila sve briseve i sve je sterilno
|
|
|
|