nova_mama -> RE: problemi sa dojenjem... (5.1.2014 9:06:57)
|
Drage mame,molim vas za savjet.Uzasno sam zabrinuta da li mi je dijete gladno.Naime,jucer sam nabavila rucnu izdajalicu koja ce mi trebati kada krenem na posao.Naravno odmah sam je isprobala nakon sto sam podojila bebu i uspjela izdojiti 20ml mlijeka. Ali kada stisnem prstima vidim ima jos mlijeka,izlazi u kapljicama.Kod mene inace nema toga da mlijeko tece,kad stisnem izlaze kapi.Da napomenem da je bebi 25dana i da ga samo dojim.Nenormalno smo se trudili da uspostavimo dojenje.Non stop sam ga drzala na siki.Sada sam se ponovo pokusala izdojiti i izaslo je samo 40ml mlijeka a jutro je i bebac nije jeo 4 sata,spava.Skroz sam zbunjena jer dok beba sisa,cujem kako guta a sdruge strane cesto kada dojimo on se unervozi i ne zeli bradavicu dobro uhvatiti pa je kao vuce i naneevira se.Najvise me zbunjuje sto on nema po nekoliko stolica dnevno.Uglavnom se jednom pokaka a poslije moze biti jos trun na pampersu..a zadnja 3 dana mu je stolica skrooz tecna,kao voda ali iste boje kao dosada,kao senf.Oprostite na duzem postu ali ne znam sta da radim. Ja sam imala sličnih dilema sa prvim djetetom, nisam znala da li je gladan, a on spava. Pedijatar mi je rekao da bi mi beba jasno dala do znanja kad je gladna, što i jeste istina, te da ga ne budim radi dojenja. Ja sam zato pumpicu koristila da izvučem mlijeko kada osjetim previše jak pritisak u dojkama, da ne bih dobila mastitis. I meni je mlijeko izlazilo u kapljicama. Što se stolice tiče, moj drugi sin, kojeg takođe dojim, uglavnom kaki jednom u dva dana i stolica je prilično tečna, što je takođe sasvim normalno. Kao dokaz navodim činjenicu da on veoma dobro napreduje, hvala Bogu. Prvi mjesec dobio je 2kg, a potom po više od kilogram za svaki naredni mjesec. Ja ga isključivo dojim. Dok je stariji sin, kojeg sam dojila godinu, imao po nekoliko stolica dnevno, s drugim to nije slučaj. Obje su situacije normalne. Nadam se da sam bar malo pomogla [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|