srećicaa
|
Lejla Ka neki dan ti napisah odgovor i ništa od njega-greška u sistemu. Uglavnom, kvržica ispod pazuha je skoro nestala. Par dana nije uopšte reagovala na masiranje, nego me od toga još više bolila, a u prošli ponedjeljak kada sam ustala primijetila sam da se počela smanjivati, pa sam ipak nastavila blago masirati i nestala je. Iako imam Aventovu izdajalicu koristila sam je samo prvih par dana, a sada mi više i ne treba. Kada primijetim jednom u par dana da su grudi baš tvrde i da ima puno mlijeka ja se tuširam skoro pa vrelom vodom i mlijeko samo na blagi pritisak dojke počne lagano curiti-ja izvučem tek toliko da mi olakša pritisak i to mi najviše odgovara. Sa izdajalicom mi ide sporije, a i bradavice su mi još uvijek dosta osjetljive pa ih ovako malo i poštedim. Izdajalica će dobro doći kada počnem raditi, jer se ja već za 3,5 mjeseca trebam vratiti na posao. Uglavnom bebica doji, već je više od 10 dana isključivo na mom mlijeku, nije bilo jednostavno, ali smo se izborili i još uvijek se pomalo borimo jer nekada treba i po 5 minuta da počne vući mlijeko pravo, a do tada uzme bradavicu povuče 1-2 puta i izbaci, pa tako po 20-30 puta dok ne prihvati pravo. Ja ne odustajem i neću, svaki put kad se probudi prvo ide dojenje (u snu ili polusnu još uvijek neće da doji) pa podizanje da podrigne, promjena pelene da se razbudi, pa ponovo dojenje i podizanje da podrigne. Skontala sam da je moja bebica mala i da on doji 10 minuta aktivno, pa onda 10 minuta u prekidima jer se vjerovatno umori. Da sam ga samo tako hranila vjerovatno ne bi napredovao jer se u tih 20 minuta najviše nasisa onog vodenastog mlijeka, eh zato ja nakon podrigivanja i promijene pelene mu dajem istu dojku koju je dojio da ponovo doji i tada vjerovatno povuče ono masno mlijeko jer i tada doji 10 min aktivno i 10 min u prekidima-tako da nam svaki podoj sa pauzama traje i po sat vremena, a doji svako 2-3 sata bez obzira da li je dan ili noć. Iako sam itekako iscrpljena od nespavanja spremna sam na sve samo za dobrobit moje bebice. Brinula sam se zbog stolica koja je još uvijek zelena, a on toliko puta jede u toku dana i na svakoj peleni ima kake, a u zadnje vrijeme je i dobro natopljena od piše. Pri zadnjoj posjeti patronažna mi je rekla da je stolica zelena ali sa žutom granulacijom što je znak da beba nije gladna, a kaže da je zelena vjerovatno zbog hrane koju ja jedem i da je takva uglavnom od hrane koja je bogata željezom, pa me je to malo smirilo. Ona se iznenadila kako je beba do sada hB napredovala i rekla da je prošli put bila pesimistična oko mog dojenja, ali da se sada baš vidi na bebi kako je napredovala. Bebica je 15 dana nakon rođenja već imala 400 gr više i to je fantastično s obzirom da ne znamo koliko je izgubila prvih par dana. Obraščići i stomačić su se baš zaokružili i ja sam sretna svaki put kada jede. Hvala vam puno svima na podršci, javiti ću se opet i nastojati da i ja budem nekome podrška kao što ste vi meni. Ostalo nam je još da se izborimo sa grčevima, koji su nam sada najveći problem. Dajem mu Bio gaia kapi ali još nema efekta od njih i povremeno masiram stomačić, pa stavim i toplu gazu na njega, da li da uključim čaj od komorača ili da ostanem isključivo na mlijeku?
< Poruku je uredio srećicaa -- 2.4.2013 2:09:37 >
¨*..*°•. ¸.•°*°•. ¸.•°*°•..•°¨* Imala sam puno toga u životu, ponekad i previše, ali niz godina nisam imala pravu sreću. Sada je mama sa tobom dobila sve što je ikada željela-život, sreću i ljubav-sve ostalo je prolazno. 16.03.2013.
|