KupusLivada -> RE: problemi sa dojenjem... (23.3.2013 12:56:58)
|
IZVORNA PORUKA: srećicaa Lejla Ka hvala na savjetima. Danas još jedan problem-beba je čitavu noć plakala-pretpostavljam da je gladna, stolica je zelena, dojku jednu totalno izbacuje bez obzira što iz nje kapa mlijeko, a iz druge je dojio nakon nekoliko izbacivanja i pokušaja i to po mom mišljenju ne dovoljno ili bar podoj nije trajao koliko je do sada. Jutros neće ni jednu samo se mršti, plače i izbacuje. Ja sam izdojila na izdajalicu mlijeko i uzeo je deset_ak kašikica-možda 15 ml i počeo i to pljuvati, nakon što sam insistirala i dalje ponovo je počeo histerično plakati. Čitavu noć razmišljam da nešto možda nije u redu sa mlijekom, mada nisam ništa neprilagođeno jela za večeru-pileća čorbica i kompot. Šta sada da radim, a dijete plače i gladno je, primijetim i da ima grčeve i prducka. Kvržice ispod pazuha nisam uspjela razbiti ni pored masiranja [sm=smiley19.gif] dok se lejla ne javi, samo da te malo umirim da je gladan, ne bi pljuvao, nemoj ga tjerati, to ce ga jos vise ljutiti probaj ga umiriti prvo, uljujati, zamraciti sobu, opustiti, pa onda dojiti ako nikako ne prestaje plakati, mozda ima drugi razlog, stomacic, prehlada... mlijeko NIKADA ne moze biti da ne valja ako je mama zdrava i nije narkoman mogu biti grcevi, strajk dojenja, a mozda se sada buni sto nema vise flasice... probaj masaszu protiv grceva, malo ugrijati stomak...
|
|
|
|