Lejla Ka -> RE: problemi sa dojenjem... (5.3.2013 21:39:54)
|
IZVORNA PORUKA: senka 81 IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: senka 81 meni ne smeta sto ga hranim stalno.. toliko sam sretna sto doji, da mi nista nije tesko.. Ali kad me pitaju svako koliko ga hranis, ja kazem, onda dobijem feedback pa uobroci ga, svaka 3, 4 sata nek jede, slomi te tako Ako te slomi ti ga uobroči. "Problem" sa dojenjem i dojenom bebom je što majka mora imati puno povjrenje u svoje dijete. A to je teško kad vas uče da dijete ništa ne zna, i da vi morate voditi računa o svakoj sitnici. Mi ne vidimo koliko je mlijeka u jednom podoju djete pojelo. To nam je svima razumski veliki problem, jer je teško predati kontrolu bebi. Veliki broj žena od dojenja odustane samo iz razloga što ne mogu predati kontrolu i pokloniti povjerenje, pa kažu "ovako bar znam koliko je pojelo". Dojenje na zahtjev je jedini ispravni način hranjenja djeteta, jer dijete će nekad samo gucnuti, pa tražiti opet za 15 minuta, drugi put će se najesti pošteno i napraviti pauzu par sati. Svako dijete ima svoj način, raspored, metabolizam, i nema pojma koliko je 3 sata. Nisam ja rekla da me slomi, vec drugi to kazu... a kako prvo dijete nisam ni sata dojila, sad sam puna pitanja i nedoumica.malo sam i ja nesigurna, pa zato i pitam za misljenje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Izvini ako je pogrešno izgledalo ovo što sam prvo napisala, više je to bila ironija na prijedloge okoline. Ja nisam iz tvog posta shvatila da ti želiš uobročiti. Još jednom se izvinjavam zbog nesporazuma, prva rečenica u opće nije bila upućena tebi. Ostatak posta je da pojasni zašto je dojenje na zahtjev zapravo jedini ispravni način, i kako se svi savjeti koji još uvijek na žalost važe u našoj sredini upravo kose sa tim prirodnim načelom. Još jednom se izvinjavam na svom ironičnom tonu, sigurno mu nije bilo mjesta[sm=smiley9.gif]
|
|
|
|