|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  202 203 [204] 205 206   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
28.2.2013 0:34:21   
milenium
ne znam što ću kad se probudi noćas.na desnu ne mogu dojiti,jer je prebolno a samo iz lijeve joj očito nije dovoljnouser posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 5076
28.2.2013 0:45:37   
ziki
milenijum kolika je beba. Znam da je dosta zena dojio samo jednu stranu bez problema. Ako vec hocec/moras tako onda mislim da ne bi trebala da izdajas iz desne vec da produkcija mlija na njoj prestane a lijeva ce se vec prilagodit

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 5077
28.2.2013 1:11:58   
milenium
2 mjeseca. ma ne bih željela potpuno prestati dojiti na desnu. ja se nadam da će ovo proći,ta ne može trajat zauvijek. a dotle sam samo htjela pronać neko rješenje al ne znam kojeuser posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 5078
28.2.2013 1:16:58   
Hanady RR
milenium mazanje kremom purelan, avent il već koja...
sušenje na zraku te dojke, bradavice,
a za dojenje...ne znam dal bi silikonsa bradavica recimo manje bolna bila tebi  a bebi prihvatljiva na toj bolnoj bradaviciuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 5079
28.2.2013 7:42:30   
almondray

IZVORNA PORUKA: milenium

evo mene opet na ovoj temi.ne znam jesam li na pravoj ali desna bradavica mi je oštećena izvana,čak vidim i krv(vjerovatno zbog nepravilnog položaja)iako uvijek pazim na touser posted image .tako me boli kad doji da sam odustala od dojenja na tu siku.dojim samo na lijevu.strah me da ne dobijem upalu pošto na jednoj strani ne dojim pa sam izdojila na izdajalicu.to mi je isto bilo bolno,bradavica mi taman bila malo zacijelila ali je vakuum izdajalice opet otvorio onaj krvavi diouser posted image ručno sam probala ali ne mogu to jedva ide jer sika bude baš prepuna.

a bebi koliko vidim samo jedna sika nije dovoljna tj malo joj je. večeras je dojila samo na lijevoj ali je za 15 min opet bila gladna,opet je dojila na toj istoj i opet nakon toga bila gladna.onda sam joj ponudila svoje izdojeno mlijeko iz one bolne desne i popila je 100 mluser posted image
sad izgleda da mi je i mlijeka nestalouser posted image

Baš mi je žao što se još uvijek mučiš sa sikama.Moje mišljenje je da bebi ne uhvati dobro bradavicu i da zbog toga imaš bolove i ranice.
Što se tiče mlijeka , neće ti ono nestati tek tako a 100ml nije malo. A uostalom neke žene doje uspješno samo jednom sikom(to se meni desilo sa starijim ali on je bio veći pa je bilo i dr.hrane za nj) , samo treba par dana da navuče dovoljno u tu jednu.
Kako vidim tebi je prvi problem bio na lijevoj siki , pa sad na desnoj... to ce sigurno biti od položaja , nešto ne radiš kako treba jer beba je dovoljno velika da izvuče iz sike dovoljno da se ne stvara upala.Moraš pronači taj neki magični položaj , a to možeš samo ti i tvoja beba.
Mi ti možemo biti podrška i reći da će bol proći , sigurno...

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 5080
28.2.2013 10:57:27   
milenium

IZVORNA PORUKA: almondray

evo mene opet na ovoj temi.ne znam jesam li na pravoj ali desna bradavica mi je oštećena izvana,čak vidim i krv(vjerovatno zbog nepravilnog položaja)iako uvijek pazim na touser posted image .tako me boli kad doji da sam odustala od dojenja na tu siku.dojim samo na lijevu.strah me da ne dobijem upalu pošto na jednoj strani ne dojim pa sam izdojila na izdajalicu.to mi je isto bilo bolno,bradavica mi taman bila malo zacijelila ali je vakuum izdajalice opet otvorio onaj krvavi diouser posted image ručno sam probala ali ne mogu to jedva ide jer sika bude baš prepuna.

a bebi koliko vidim samo jedna sika nije dovoljna tj malo joj je. večeras je dojila samo na lijevoj ali je za 15 min opet bila gladna,opet je dojila na toj istoj i opet nakon toga bila gladna.onda sam joj ponudila svoje izdojeno mlijeko iz one bolne desne i popila je 100 mluser posted image

Što se tiče mlijeka , neće ti ono nestati tek tako a 100ml nije malo.

Pa i nije malo.ne znam jesi li me shvatila.ja sam ovo 100 ml navela ne da kažem da u siki imam toliko puno, nego da kažem da mi je bebi bila gladna dok je popila toliko iz boce iako je prije dojila iz desne sike.znači da joj u desnoj nije bilo dovoljno?!

a bradavice stalno izlažem zraku i mazala sam melemom.malo mi je pomoglo al ne potpuno. nego ne mogu po kući hodat s otkrivenim sikamauser posted image a to bi najviše volilauser posted image ,jer smeta mi i majica po njima,svaka kao da mi je gruba i smeta mi. grudnjaka nza dojenje mi isto smeta,uglavnom boli me kad je bilo šta preko njih. one pamučne jastučiće kad stavim mi paše jer je meko ali pomiču se ispod majice pa čim bradavica nije u onoj udubini i sredini meni odmah smeta i boli.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 5081
28.2.2013 12:46:58   
chuci
milenium logično je da joj je malo samo mlijeko iz jedne sike jer je beba dosada dojila iz obe (nebitno je li to išlo obe po podoju ili jedna jedan podoj). trebaće nekoliko dana da ta jedna sika počne proizvoditi dovoljnu količinu mlijeka. pazi na prepunjavanje te sike kad počneš opet dojiti na obje. a što se tiče ranice. znaš i sama zračenje će najbrže pomoći. izreži staru majicu na tom mjestu pa tako hodaj da ti nije hladno skroz bez majice.
možda da probaš i sa silikonskim nastavcima ali da znaš iz mog iskustva i to boli, pogotovo na početku podoja, a kako podoj odmiče i dalje boli a li se navikneš.
nadam se da će brzo proći

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 5082
28.2.2013 13:15:02   
stoic
purelan je meni bio spas... ali moraš često često često mazati....

grudnjake ni sad ne nosim po kući niti sam ikada, hodam u spavaćicama koje imaju one otvore za dojenje (koji su uvijek širom otvoreni).. nekad je to bilo neophodno jer je mali non-stop dojio, a sad je navika..

dakle, purelan! u apotekama Sarajevo se može kupiti veliko pakovanje po ok cijeni.. prirodno, a fakat djeluje i to brzo

ja sam mazala poslije svakoga podoja, 2 puta dnevno prala dojke (tuširala se), i dalje sam dojila.. znala sam vrisnuti kad uzme bradavicu ili sam režala kao pas.. već nakon minut dojenja bradavica manje boli.. naravno, moraš paziti da je pravilno uzima, da nema smeđeg dijela vani i da je ne melja po ustima

< Poruku je uredio stoic -- 28.2.2013 13:20:10 >

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5083
28.2.2013 13:23:56   
samedi
http://www.google.ba/search?q=avent+prsne+skoljke&hl=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Lk0vUYKBPIOn4gSrxIGgCQ&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=883#imgrc=bLUqKpqhOInltM%3A%3BjMM2NZ2oZu5AsM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.market.ba%252Fslike%252Fslika_684939.0.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.market.ba%252Frazno%252Fsvezadjecu%252Fprsne-skoljke-philips-avent%252F684939%3B400%3B400

Milenium imaš li možda ovo? To je meni puuuuno pomoglo da bradavice zamlade a u isto vrijeme ti daje prostor da se bradsavica ne dodiruje majicu i izvuče bradavicu i ona dobija zraka a i kupi mlijeko koje curi. Izvinite na greskama drzim bebu user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu stoic)
Neposredna veza do poruke: 5084
28.2.2013 13:49:32   
ziki
Milenijum da probaš one topove da nosiš i u njih ubaciš jastučiće za grudi. Top, tj ona ko torba bi trebala bi držat jastučić na mjestu.
Probaj malo da experimentišete sa položajima dojenja, i da beba uhvati dojku i da tebe manje boli.
A meni je osim kremice pomagalo i mojim mlijekom da namažem bradavice i pustim da se osuši, ovo i sad ponekad kad me onako junački, ko krupan 20 mj. izujeda i rane napravi

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 5085
28.2.2013 17:24:34   
stoic
meni je to samo održavalo vlagu bradavica samim tim i održavalo rane

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 5086
28.2.2013 19:25:26   
Alannah
Mene su isto strasno bolile bradavice,imala i ragade,a pomogla mi krema babylove za bradavice i susenje na zraku,u pocetku me bolilo i kad je majica preko bradavica,pa sam non-stop otkrivala.

(odgovor članu stoic)
Neposredna veza do poruke: 5087
1.3.2013 0:02:58   
Lejla Ka

Koliko dijeter popije na flašicu nije mjerilo koliko bi pojelo iz dojke, kao što nije mjerilo ni kojiko je dijete "ostalo gladno", ne možeš to tako posmatrati.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 5088
1.3.2013 0:29:34   
magbi
Da li je iko probao avant ono.cudo.za izvlacenje bradavica borim se sa silikonskom i ja beba samk se.mucimo

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5089
1.3.2013 6:16:56   
patrizia
milenium

poslusaj me kupi kremu multi-mam ,mene je spasila.Sadrzi lanolin,i kad su se meni desile ragade nakon samo 2 puta mazanja sve se povuklo.Krema se ne sapire sa dojki prije podoja .Ja sam mazala odmah nakon podoja i stavim tupfer u grudnjak.Krema ih nekako omeksa i uopće ne osjetiš bol na bradavicama.A ta sika iz koje ne mozes da dojis mogla bi da ti prestane proizvoditi mlijeko tako su meni rekli,jer mi je bilo nagodnije bebu hraiti iz desne dojke ,pa mi je lijeva bila skroz skoro stala,jedva sam ponovo uspostavila da krene nadolazit.Sretno i nadam se da ces uspjeti ot sanirati.

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu magbi)
Neposredna veza do poruke: 5090
1.3.2013 11:04:35   
chuci

IZVORNA PORUKA: patrizia

milenium

poslusaj me kupi kremu multi-mam ,mene je spasila.Sadrzi lanolin,i kad su se meni desile ragade nakon samo 2 puta mazanja sve se povuklo.Krema se ne sapire sa dojki prije podoja .Ja sam mazala odmah nakon podoja i stavim tupfer u grudnjak.Krema ih nekako omeksa i uopće ne osjetiš bol na bradavicama.A ta sika iz koje ne mozes da dojis mogla bi da ti prestane proizvoditi mlijeko tako su meni rekli,jer mi je bilo nagodnije bebu hraiti iz desne dojke ,pa mi je lijeva bila skroz skoro stala,jedva sam ponovo uspostavila da krene nadolazit.Sretno i nadam se da ces uspjeti ot sanirati.

mislim da je na našem tržištu babylove najjeftinija lanolinska krema. ja sam gledala multi mam i avent i babylove i sve imaju isti sastav, a glavni je lanolin.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 5091
1.3.2013 11:21:05   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: chuci

IZVORNA PORUKA: patrizia

milenium

mislim da je na našem tržištu babylove najjeftinija lanolinska krema. ja sam gledala multi mam i avent i babylove i sve imaju isti sastav, a glavni je lanolin.

da jest,ja gledala i ova Purelan sto neko spomenu isto lanolin.ja sam isto multi-mam koristila i bas mi je super pomogla za ranice na bradavici

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5092
1.3.2013 12:05:09   
samedi
Ja sam koristila i multi-mam komprese za bradavice i one su mi dosta pomogle kao i ove avent prsne skoljke, ne mora znaciti da svakome isto pomogne, meni nije nimalo pomoglo zracenje bradavica i mazanje svojim mlijekom

http://www.google.ba/search?q=multi+mam+kompressen&hl=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=hYwwUaSENYejtAa-h4CADA&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=883#imgrc=06XCwgECdYtk7M%3A%3BLIbNQYIzp3PFhM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.arzneimittel-datenbank.de%252FgetBinaryFile.php%253Ffile%253DHS61vIXwDfFwhBk%2526type%253Dimage%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.arzneimittel-datenbank.de%252Fprodukt%252Fmulti_mam_kompressen_12_st_st-04952565.htm%3B200%3B200

Milenium ,kakvo je sada stanje?

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 5093
1.3.2013 15:30:03   
amrych
Zene mozel pomoc :((

opet problem, mala mi ocito ima soor ima bijele tackice po jeziku, al men dojka razvaljuje, cijelu noc sam preplakala od bola, boli me kad podoji a boli i nju jer place poslije podoja.

cistim joj jezik nistatinom i mazem sebi bradavice, malo mi je lakse, al strah me da veceras ne bude isto, ne znam za koliko ce se ovo povuci :(

Prvi put znam šta je sreca, osjecam je, vidim, mirišem. Cio svijet i cijela vasiona, nas troje. Nikog drugog osim nas nema.

Duša duše moje 22.01.2013.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 5094
1.3.2013 17:22:03   
Lejla Ka
Ako osjetiš poboljšanje, terapija djeluje i trebalo bi se smiriti za dan dva. Međutim terapiju nikako ne smiješ prekinuti kad simptomi nestanu jer se gljivice vračaju. Bebi čisti koliko je propisano, sebi nakom svakog podoja. Bradavice što više na zrak. Smanji unos šećera u organizam na minimum, ili prekini skroz. pij puno jogurta.

Terapija treba trajati najmanje 7 dana, dobro bi bilo produžiti i na 15.

Ako ne budeš vidjela da situacija stalno ide na bolje, već se bol i problemi nastave, traži da ti promjene terapiju.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu amrych)
Neposredna veza do poruke: 5095
1.3.2013 18:49:06   
amrych
Koliko puta smijem bebi cistiti nistatinom?

Prvi put znam šta je sreca, osjecam je, vidim, mirišem. Cio svijet i cijela vasiona, nas troje. Nikog drugog osim nas nema.

Duša duše moje 22.01.2013.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 5096
1.3.2013 18:52:20   
animagical

IZVORNA PORUKA: amrych

Koliko puta smijem bebi cistiti nistatinom?

Doza u dojenčadi iznosi 200 000 i.j. (2 ml oralne suspenzije) četiri puta na dan, a u nedonoščadi i novorođenčadi male porođajne mase 100 000 i.j. (1 ml oralne suspenzije) četiri puta na dan.
Pri liječenju kandidoze usne šupljine, oralnu suspenziju valja ukapati ravnomjerno u obje strane usne šupljine. Treba ju zadržati neko vrijeme u ustima, povremeno promućkati, a zatim progutati.

(odgovor članu amrych)
Neposredna veza do poruke: 5097
3.3.2013 10:51:23   
Daliyah92
Ne znam imam li problem ali mene malo brine. Vagali smo bebu (8,5mj.) kod dokt. i ima samo 7,5 kg user posted image Je li ovo bas premalo kako ja mislim? Bojim se da on ipak slabo doji, ali ja mu uvijek dam koliko zeli i to koliko on zeli bude jako malo (tako mi se cini, jer su podoji prekratki). Dajem mu i cvrstu hranu, davala sam mu 2 puta na dan a sad sam pocela i 3 puta i to malo vece obroke. Razmisljala sam da mu pocnem davati i drugo mlijeko osim mog ali sve me strah da ce prestati dojiti. Mi smo bili kod dokt. nesto za usi (jer se ponekad dira po usima) pa smo ga vagali a taj dokt. je rekao da se on ne razumije toliko u to ali da beba normalno izgleda. Ne znam sta da mislim. Sta mi vi savjetujete? Je li ova kilaza premala i sta da radim?

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5098
3.3.2013 11:39:13   
Crnkica
Daliyah92
draga,ako osjećaš i vidiš da je sa tvojim djetetom sve u redu,normalno izgleda i veseo je,nemaš s njim nekih drugih problema,nemoj da brineš.
moja beba ima 9 mjeseci a 8 kg.i ja bih voljela da je malo naprednija beba,al kad se sjetim kako je sitna rođena(2700 gr) kažem dobro je,a doji,nije na vještačkom mlijeku koje je kaloričnije.nemoj joj davati drugo mlijeko,nema potrebe,još koji mjesec on će papati svašta a ti ćeš možda prestati dojiti.
nemoj da se brineš,ako je beba zdrava sve je dobro.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 5099
3.3.2013 11:49:29   
Daliyah92
On je zdrav, mashaAllah, i veseo, normalno se ponasa i sve ok. Samo me malo brine ta kilaza. On je rodjen sa 4,5kg i bio je dug 57cm, sad mu ne znam duzinu. Evo sad procitah da bebe malo vece mogu da dobijaju mjesecno i 300-400gr, a toliko je i on otprilike dobio u zadnjih mjesec dana.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 5100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  202 203 [204] 205 206   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  202 203 [204] 205 206   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *