|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
12.3.2012 13:50:12   
VUKmaminamaza
zdravo, svima, da mi nije vas ne znam sta bih radila osim sto bih trckala svaki cas kod lekara :) Moj beban ce uskoro dva meseca i doji izmedju 10 i 12 puta dnevno! nocu lepo spava i budi se samo jednom ali zato bi ceo dan proveo na siki :) taman kad se ponadam da se najeo i zaspao on pocne da sisa sve sto dohvati, plasim se da nemam dovoljno mleka ili bar nema kad da nadodje zbog cestih podoja! HELP :)

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 2551
12.3.2012 14:01:32   
Lejla Ka
Koliko beba ima stolica u toku 24h i koliko mokrih pelena?
Da li beba isključivo doji ili daješ još nešto?

Predpostavljam da ste do sad bili na nekoj ljekarskoj kontroli, kako je pedijatar koji prati bebu zadovoljan njenim napredovanjem?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu VUKmaminamaza)
Neposredna veza do poruke: 2552
12.3.2012 15:03:09   
Lejla Ka
Drage mame dojilje pozivamo vas na prvi ovogodišnji susret Grupe za podršku dojenju

Udruženje DjeCa, u okviru programa Dojenje je IN, u subotu 17. marta 2012. u svojim prostorijama, Nadežde Petrović b.b. (preko puta zgrade broj 18, Dobrinja C-5) u Sarajevu, organizuje prvi ovogodišnji susret Grupe za podršku dojenju.
Grupa za podršku dojenju podrazumjeva susrete mama dojilja i trudnica, te razmjenu iskustava i neformalne razgovore na temu dojenja i njege bebe.
Susrete vode Mame savjetnice za dojenje Udruženja DjeCa.
Tema ovog susreta je
"Dojenje – uživanje ili problem?”.
Početak susreta je u 11:30 sati, predviđeno trajanje 90 minuta.
Za detaljnije informacije možete nazvati broj telefona: 061/538-467
Zbog ograničenog broja mjesta molimo da nam se prijavite na mail dojenje@djeca.org ili SMS-om na gornji broj telefona.
Dobro nam došle!

Kako doći do naših prostorija možete se pomoći ovom kartom:

user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2553
12.3.2012 15:05:01   
ivannna
Draga Lejla Ka i druge forumasice,
imam bebu od nesto vise od mjesec dana, doji od pocetka i dobila je oko 800g za mjesec, ali se u zadnje vrijeme desava da doji 5-10 min, onda pusti dojku i kad hoce ponovo da uhvati, ne moze fino, onda pocne trzati glavom i nabijat se na dojku, sva se zacrveni, pocne plakati i cviliti, nekad joj uspijem nekako namjestiti da fino uzme, a nekad ne.
Ne znam sta je to, ali izluđuje me, sva mokra budem, zao mi je, i bojim se jel dovoljno pojela, jer nakon ovoga moramo prestati pa cesto jede samo 10-ak min. Ima jedna stvar a to je da preko noći i kad je jako gladna i smirena to ne radi, vec normalno posisa dok hoce.
Pomagajte izludit cemo obje user posted image
Hvala

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2554
12.3.2012 15:16:24   
enči80
Lejla,koliko bi bebe od punih 6mj trebale imati podoja?
Mi smo počeli sa kašicama,ali ništa značajno(pojedu zajedno 150gr) ali ima evo par dana npr.doje ujutru oko 8 pa tek nekad oko 12...jučer je npr.bilo i pola jedan kad sam ih ja na svoj zahtjev stavila da doje,pa smo imali kašicu oko 2 i onda su dojile u pola 4,6 i 8h.
Dojile su uvijek na zahtjev pa mi ovo malo čudno.Da su gladne valjda bi tražile ,samo što je meni čudno prije mjesec i pol su dojile svako 2h a sada eto prođu i 4h.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 2555
12.3.2012 15:28:04   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: ivannna

Draga Lejla Ka i druge forumasice,
imam bebu od nesto vise od mjesec dana, doji od pocetka i dobila je oko 800g za mjesec, ali se u zadnje vrijeme desava da doji 5-10 min, onda pusti dojku i kad hoce ponovo da uhvati, ne moze fino, onda pocne trzati glavom i nabijat se na dojku, sva se zacrveni, pocne plakati i cviliti, nekad joj uspijem nekako namjestiti da fino uzme, a nekad ne.
Ne znam sta je to, ali izluđuje me, sva mokra budem, zao mi je, i bojim se jel dovoljno pojela, jer nakon ovoga moramo prestati pa cesto jede samo 10-ak min. Ima jedna stvar a to je da preko noći i kad je jako gladna i smirena to ne radi, vec normalno posisa dok hoce.
Pomagajte izludit cemo obje user posted image
Hvala

10 minuta dojenja ako beba za to vrijeme intenzivno guta je sasvim dovoljno. Nervoze na dojci su normalne i dosta česte faze u razvoju bebe, nema razloga da se brineš. Probaj bebu umiriti nosanjem, ljuljuškanjem, nečim što joj godi pa probaj opet ponuditi dojku. Bebe ne gladuju svjesno, one kad su gladne traže jesti. Beba dobro napreduje. Normalno je da kako raste skraćuje podoje, jer je jača i može za kraće vrijeme popiti veću količinu mlijeka.
Predpostavljam da dojiš na bebin zahtjev.

Ovakve nervoze najčešće imaju neki drugi razlog, a ne glad. Beba možda bude umorna i nervozna pa joj se ne da dojiti kad najveći pritisak u dojkama splasne nakon početka podoja. Možda ju interesuje nešto iz okoline što bi radije pratila od dojenja. Sve je to normalno i znak da beba raste.
Pokušaj napraviti neku mirnu i stišanu atmosferu kod dojenja. Pošto znaš da te nervoze nisu nikakav problem, nemoj da te sekiraju već pokušaj biti smirena i pokušaj umiriti bebu. Kako se ti nervoziš beba dodatno postaje nervozna. Što si ti mirnija i samouvjerenija beba će osjetiti tvoju sigurnost i lakše će se smiriti.

Ne brini, to što se dešava neće naškoditi bebi, i beba nije gladna.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 2556
12.3.2012 15:32:13   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: enči80

Mi smo počeli sa kašicama,ali ništa značajno(pojedu zajedno 150gr) ali ima evo par dana npr.doje ujutru oko 8 pa tek nekad oko 12...jučer je npr.bilo i pola jedan kad sam ih ja na svoj zahtjev stavila da doje,pa smo imali kašicu oko 2 i onda su dojile u pola 4,6 i 8h.
Dojile su uvijek na zahtjev pa mi ovo malo čudno.Da su gladne valjda bi tražile ,samo što je meni čudno prije mjesec i pol su dojile svako 2h a sada eto prođu i 4h.

A kad dobiju tu kašicu?

Važno je na zahtjev! I onda nema problema, nema beba koje drže dijetu user posted image

Sad su one velike cure, interesuje ih okolni svijet, nisi im ti više sve na svijetu user posted image .

Ako dojiš na zahtjev teško je reči koliko treba biti podoja jer nekad će tražiti na sat nekad na 4 sata. Ako ti vidiš da su one dobro, vesele, napreduju samo se vodi njihovim željama.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 2557
12.3.2012 15:33:59   
animagical

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: animagical

teacher ista sam bila, sreca sad me bas proslouser posted image imam pitanje za lejlu, ponekad imam posjecaj da ne jedem dovoljno tokom dana, ali ne osjetim glad, tako fda je mozda i dovoljno... ujutru pojedem pahljuice ili neki slican zdravi dorucak, za rucak jedem kao i prije, normalni rucak, a veceru cesto zamijenji jogurtom i jabukom,jer stvarno nisam gladna...kazu mi da moram vecerati jer dojim, pa sam neko vece probala i povracala, bas me zabolio zeludac... moram li se tjerati da jedem? tecnosti pijem bas dosta, uglavnom vodu

Ja mislim, nemoj me pogrešno shvatit user posted image , da ti imaš odakle, tako da je sasvim dovoljno. Večera ti je super. Još mazni neku voćkicu u toku dana. A vi sad jedete i na kašiku tako da to nije ista situacija kao kad isključivo dojite.

nemam te sta pogresno shvatiti, sve mi je jasnouser posted image imam rezervi i za podijelitiuser posted image imam i podpitanje-moj momak doji prije cvrstog obroka, na nekih pola sata, sat, ali poslije jela ne doji nekada i po tri sata, da li da racunam da smo izbacili jedan podoj?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2558
12.3.2012 15:38:34   
Lejla Ka
A zašto ti treba ta računica? user posted image

Ne računaj ništa, daj kad traži. To ti je draž dojenja na zahtjev, nema brojeva, nema matematike, čista poezija i proza user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2559
12.3.2012 16:20:01   
enči80

IZVORNA PORUKA: enči80

A kad dobiju tu kašicu?

Važno je na zahtjev! I onda nema problema, nema beba koje drže dijetu user posted image

Sad su one velike cure, interesuje ih okolni svijet, nisi im ti više sve na svijetu user posted image .

Ako dojiš na zahtjev teško je reči koliko treba biti podoja jer nekad će tražiti na sat nekad na 4 sata. Ako ti vidiš da su one dobro, vesele, napreduju samo se vodi njihovim željama.

Popodne između 2-3 h ,pa mi je zato još više čudno...nisam nabrojala onaj podoj ujutru oko 2...one su hB super...moguće da je i do odrastanjauser posted image ...hvalauser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2560
12.3.2012 23:11:54   
animagical

A zašto ti treba ta računica? user posted image

Ne računaj ništa, daj kad traži. To ti je draž dojenja na zahtjev, nema brojeva, nema matematike, čista poezija i proza user posted image

nemam pojma, mislila sam da je vazno znatiuser posted image

Sad su one velike cure, interesuje ih okolni svijet, nisi im ti više sve na svijetu user posted image . -joj jest ovo mene rastuzilo, bas sam blesavauser posted image tcno me crnjak uhvati kad ga nekad ponudim, a on nece, gleda momak crtani...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2561
12.3.2012 23:17:22   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: animagical

Sad su one velike cure, interesuje ih okolni svijet, nisi im ti više sve na svijetu. -joj jest ovo mene rastuzilo, bas sam blesavauser posted image tcno me crnjak uhvati kad ga nekad ponudim, a on nece, gleda momak crtani...

Ouuuuuuuuu, ti si neki teži slučaj user posted image
A ja mislila ti si mi skroz cool user posted image

P.S. Ja i sad, 3,5 godine nakon sinovog rođenja hoću da zaplačem kad čujem "braću ne donose rode već ih rađaju majke"

Nema šanse da otpjevam "onda jednog lijepog dana dođe mama nasmijana, pravo iz porodilišta, kao da to nije ništa, i reće sa vrata - DONOSIM TI BRATA" bez jecanja user posted image user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 2562
12.3.2012 23:24:58   
animagical
nisam ja cool, ja sam pekauser posted image raste mi dijete,a meni i drago i zao... joj, ovih dana sunetimo momka, nemoj mi tih emotivnih pjesmica, Boga mi cu se skroz rasplakati, sva sam...pih...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2563
13.3.2012 13:29:11   
ivannna
http://www.ringeraja.ba/forum/fb.asp?m=1248637
Lejla hvala ti puno, sad mi je lakse, sada ne insistiram da nastavi s dojenjem kad je nervozna, vec napravimo pauzu pa probamo opet. To je najvise izrazeno navecer, pa smo sinoc jeli iz tri puta, da bi se smirila i prestala plakati.

Inace je dosta "nervozna" beba, kad je budna skoro stalno plače, ne voli ni kupanje ni mjenjanje pelena, jedva cekamo da ta faza prođe da se malo igramo s njom kad je budna user posted image

Neposredna veza do poruke: 2564
15.3.2012 17:31:18   
mamina princeza
evo i nas s novom situacijom tj. tim nrvozama. vrlo slicnokao kod ivanne al kod nas se javlja nakon mimnnutu dojenja. imam jak mlaz na pocetku iz dojke cak mni se desi ako izvuce iz usta da samo nastavi da prsce okolo i predpostavljam da mu to smeta. ja nekad izdojim rucno taj prvi dio da mu bude lakse al se bojim svaki put jer izbacim onda to prvo vodenasto mlijeko svaki put pa se boijm jer i ono ima neku funkciju da utoli zed jel tako? ako ga bas svaki put izbacim hocel mu nesto faliti.

lakse doji kad je poluprazna dojka mada i tad ima nervoza. dizem ga sto puta da podrigne al svaki put kad ga vratim ista orica mase nogama i rukama isteze se izbaci bradavicu pa je onda panicno trazi. njega malo muci i stomacic ima nekih dana jako puno vazduha ima i kao neke grcice vec pa sad ne znam ima li i to veze.

ima dva tri dana poceo je i intenzivnije da bljucka - do sada je skroz malo al tme ne pridajem vaznost jer vjerovatno se nije toliko ni najeo do sada pa nije imao sta ni previse bljuckat. stolice i pise su namhB redovne.

mozda bih ja trebala biti umjerenija s teconošću zbog ovog jakog mlaza ... al ne mogu , jako jako sam zedna non stop pijem uglavnom vodu i caj od komoraca.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 2565
15.3.2012 17:37:15   
mamina princeza
i da jos nesto ... ja sam par dana bila bas nervozna .. imala neke privatne probleme s blizim u familiji .. mm i neki drugi kazu da je to od mene da osjeti moju nervozu. mozel to biti razlog? sad se nekako saberem i zatrpam to u sebi al njemu i dalje ostaje ta nervoza pri dojenju ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 2566
15.3.2012 17:50:16   
Hurma
sad se jos jedi da je zbog tebe, pa ce ti mislim biti puno lakse, grrrr... svako poslije poroda ima nervoze vece ili manje... najvise zbog drugih...
probaj rijesiti... ali nemoj sebe dodatno gristi da si za sve ti kriva....

Neposredna veza do poruke: 2567
15.3.2012 17:55:40   
mamina princeza
ja se zaista smirim maksimalno najvise zbog dojenja jer mi je do toga stalo ... inace bih zbog svih desavanja bila jos gora . ovako me dojenje i zelja da uspijemo primora da se saberem i smirim:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 2568
15.3.2012 17:59:54   
Hurma
ti imas pravo na sve i biti nervozna i dati misljenje... a tm i bliži i svi ostali nemaju pravo ni na sta... osim da te paze i da ti idu niz dlaku...

Neposredna veza do poruke: 2569
15.3.2012 18:07:46   
Lejla Ka
Mamina princezo ništa ne griješiš. Slobodno izdoji prvi mlaz, bebi ništa neće faliti. Maksimalno insistiraj na podrigivanju. Jak mlaz uzrokuje da beba proguta više vazduha pa joj onda to stvara probleme sa stomačićem. Kad ufatiš priliku da nije tek jeo, a nije ni gladan (user posted image ) izmasiraj stomačić u smjeru kazaljke na satu, stavi ugrijanu krpicu na pupu kad presvlačiš.

Nervoze su normalne, kod vas najvjerovatnije zbog jakog mlaza. Ništa ne brini.

To što si se ti sekirala nema veze. Nije rješenje da gutaš i zatomljuješ, nekad će puknuti, ali će onda biti nagomilano. Slobodno se ti nasekraj user posted image , ako će ti poslije biti lakše.

Sve je to OK, nema razloga da sumnjaš.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 2570
15.3.2012 19:43:04   
mamina princeza
Hvala puno draga moja na brzom javlljanju.Kaze meni muz ti samo nesto dumas i trazis sta ne valaj... st acu kad se bojim...
reko a ti ko da si zavrsio kurs za savjetnicu za dojenje ... hihi.. al hB pa je on opusteniji nego ja pa ima neko ko govori non stop sve je normalno piski kaki ka dje gladan sam trazi zna i on koliko mu treba i onda j ei meni lakse. Prsoli put smo svi panicili i prvi on se slozio s patronaznnom da je beba gladna i da treba hipp.

Sad smo sretni sto nemamo u kuci. Jos neki dan komentarsiemo mozda bi trebali nabaviti ne daj Boze da s emeni sta desi sta bi mali... reko e vala necu i da mis e nesto desi ia dezurna apoteka kupice se nesto ( ovo sve kad sam ja nervozna pa me prepada da se smirim) A eto vidis smijem se bez griznje savjesti i isplakati :( Inace sam ja velika placljivica pa mi se i tesko suzdrzavati.

Ma i jamislim da smo dobri ... :)))) Samo jos akoBog da da preguramo prvo kontrolu i vaganje i onda cu biti akoBog da ponosna ako bude kako treba napredovao.
Hvala jos jednom :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2571
15.3.2012 19:45:24   
mamina princeza

IZVORNA PORUKA: Hurma

ti imas pravo na sve i biti nervozna i dati misljenje... a tm i bliži i svi ostali nemaju pravo ni na sta... osim da te paze i da ti idu niz dlaku...

Hvala i Hurmi sto me ohrabruje. MM ne smijem kriviti kao sto rekoh velika mi je podrska posebno kod dojenja jer zna koliko me tistilo sto prosli put nisam uspijela.:) A ostali ... hmmm ... malo je reci da ih nema na mapi al nema veze. Sve sto nas ne ubije ojaca jel tako ono se kaze:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 2572
15.3.2012 21:36:16   
Lejla Ka
I tvoje je razmišljanje normalno user posted image

Ja sam sa sinom čekala probleme iza čoška da im za vrat skočim, a oni se nisu ni pojavili. Sve su to hormoni.

Isplači se, to je velika korist. Ne možeš se ti opustiti ako gutaš jed. Možeš se opustiti i logično razmišljati samo kad to izbaciš vani.

Vidim, dobro si obučila muža prije poroda user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 2573
16.3.2012 8:26:58   
Majčica

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

evo i nas s novom situacijom tj. tim nrvozama. vrlo slicnokao kod ivanne al kod nas se javlja nakon mimnnutu dojenja. imam jak mlaz na pocetku iz dojke cak mni se desi ako izvuce iz usta da samo nastavi da prsce okolo i predpostavljam da mu to smeta. ja nekad izdojim rucno taj prvi dio da mu bude lakse al se bojim svaki put jer izbacim onda to prvo vodenasto mlijeko svaki put pa se boijm jer i ono ima neku funkciju da utoli zed jel tako? ako ga bas svaki put izbacim hocel mu nesto faliti.

lakse doji kad je poluprazna dojka mada i tad ima nervoza. dizem ga sto puta da podrigne al svaki put kad ga vratim ista orica mase nogama i rukama isteze se izbaci bradavicu pa je onda panicno trazi. njega malo muci i stomacic ima nekih dana jako puno vazduha ima i kao neke grcice vec pa sad ne znam ima li i to veze.

Kod nas je ovo identično, s tim da se sad to manje dešava, jer je vjerovatno veći pa može bolje vladati tim mlazom (sad mu je mjesec i po). Najgore je po noći bilo prvih mjesec, možda što je produkcija mlijeka po noći veća, pa se on izmakne, pa ga poštrca svukuda i onda plače jer hoće da se vrati na dojku. Ja sam uvijek imala pelenicu pri ruci i stavljala bih mu ispod obraščića kad mu iz usta curi u navali mlijeka a i da ja uhvatim dojku kad je on pusti da mlijeko ne prska naokolo i po njemu. I onda ujutro bude nervozan, prducka, jer se vjerovatno naguta zraka preko noći.
Prijateljica mi je neki dan bila koja je isto dojila i ona se baš začudila kad je vidjela kako prska mlijeko, kaže njoj se to nikad nije dešavalo. Niti joj j ikad curilo na takaav način niti je ikad nosila tufere. Ja ne znam šta bih bez tufera.

Što se nervoze tiče, ja sam ista i MM-ovi su nam slični, pa je barem lakše da nas neko ohladi kad mi počnemo haosirati user posted image . Ali ja to nešto puno ne pripisujem hormonima jer sam inače takva, mada naravno ima i hormona u cijeloj toj priči.

T. 2008.
H. 2012.

Neposredna veza do poruke: 2574
16.3.2012 11:59:51   
buba2011

IZVORNA PORUKA: ivannna

http://www.ringeraja.ba/forum/fb.asp?m=1248637
Lejla hvala ti puno, sad mi je lakse, sada ne insistiram da nastavi s dojenjem kad je nervozna, vec napravimo pauzu pa probamo opet. To je najvise izrazeno navecer, pa smo sinoc jeli iz tri puta, da bi se smirila i prestala plakati.

Inace je dosta "nervozna" beba, kad je budna skoro stalno plače, ne voli ni kupanje ni mjenjanje pelena, jedva cekamo da ta faza prođe da se malo igramo s njom kad je budna user posted image

ivannna, ne bih da pametujem, ali možda ti beba ima grčeve. Moja cura je bila takva. Nekada nije mogla ni da jede, krene fino, a onda počne da se baca, a da ne pričam da je svaki dan preplakala. Noću je lijepo spavala, budila se na svaka tri sata da jede i nastavljala da spava bez ikakvih problema. A otkad je to prošlo, lijepo jede, spava, super je stvarno. Naravno, ušli smo u fazu kad je zanima sve oko nje, pa često dok je hranim prekida da bi nešto proučila, ali kasnije nastavi.

Ono što sam ja naučila dojeći bebu, jeste da se moraš naoružati strpljenjem i vjerovati da imaš mlijeka i ne posezati za dohranom. Mene je dr stalno naručivala na dodatne kontrole, jer joj se činilo da beba malo dobija na težini i bila sam se stvarno istripovala da je gladna i sl. pa sam je hranila svaki čas, čak i kada nije tražila. Sad znam da mi je dijete sito (samo je dojim već tri i po mjeseca) i ona je prava vesela beba. Kad ne spava, stalno se smije i guguče, noću se sad budi samo jednom, nekad dva puta, ali stvarno sam prezadovoljna. I stvarno mi je drago što nisam poslušala svekrvu kad me nagovarala da dohranjujem bebu. user posted image

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 2575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Komarci
kaktuscic

Sta vam se pokazalo najbolje u borbi protiv komaraca? Mislim na ove mazalice po nama :)

molim odgovor (91%)

molim odgovor (9%)

Broj svih glasova: 33

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *