ljubicas_ta
|
Pozdravljam cijelu ekipu na ringeraja! Nova sam članica, i možda nije najsretnija tema za pristup forumu :(. Trudna sam 9 sedmica i par dana...Prije 2 dana odlučila sam se uraditi prvi ginekološki pregled kako bih dobila "zvaničnu potvrdu" i kako bih konačno čuvanu tajnu otkrila svojim i muževima roditeljima, koji nestrpljivo čekaju moje "drugo stanje". Nakon dugo pretraživanja po internetu kojem ginekologu otići, odaberemo suprug i ja konačno jednu gin.ordinaciju i tada nastajee šok... Mi kao golupčići odemo, sretni da konačno vidimo tu našu bebaru.. Doc.kojoj sam otišla bila je hladnokrvna u komunikaciji, ali nejse, ultrazvuk...monitor ispred mene...vidim maternicu...očita mi je i vidim da j nešto čudno...prazna,ploda nema, savršeno čista linija ruba, bez igdje naznake ploda..i tako dijagnoza "blighted ovuum"...uz nikakov objasnjenje osim 100 puta ponavljanja "ovo nikako nije dobro" dotična mi kaže, ovo treba "očistiti" otkuca, i pozdravi. Pod šokom, tako podijelim s mužem to saznjanje...za taj termin nismo nikada čuli, jer zbilja žene o tome ne pričaju a navodno pojava je raširena...sljedeći korak internet...istražimo hiljade slučajeva, Odlučimo otići kod drugog doc. da potvrdimo, klinika Clarus, ovaj put ljubazno osoblje, i konačno detaljnije ispitivanje i pregled... dijagnoza ista...blighted ovuum. Ono što mi slijedi po preporuci ove doc jeste provjera količine hcg hormona u raspono od 72h, da li se radi o blighted ovuum ili mozda vanmatericnoj trudnoci, a s obzirom da me nista ne boli, vjerovatnoca je na strani blighted.. Nakon toga, kiretaža...Na forumu sam pročitala sve ove stranice pod ovom temom. Živim u Sarajevu, gdje je najbolje raditi kiretažu (ne želim privatno) da li koševo?vojna?jezero? da li se radi u zavudu za zastitu zena i materinstva?kojeg doc traziti?.... nemam koga pitati, ne zelim ovo dijeliti ni s kim, tako da savjete od poznanika propustam.. Tako da...milovanje stomačića koji je rastao, radost u bujnijim grudima koje su stalno podsjecala za sta se spremaju, mučnine, sve polahko nestaje... Željela sam da se to sve prirodno okonča, prirodan pobačaj, međutim doc mi je objasnila da to nije dobro... Bojim se boli, ne volim pomisao da mi neko "čačka" nešto dole, strah me da mi nešto ne poremete... Nisam ni sanjala da će mi se ovo desiti...niti da ovo postoji...teško je...molim Boga da sve prođe kako treba. Hvala svakome na odgovoru.
|