Asteris -> RE: Kiretraža ili Čišćenje (12.5.2013 15:54:14)
|
Sad kad sam pročitala ovih par postova gore, u meni je toliki bijes da bih mogla pošamarat sve te doktore i osoblje... [sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif] Sramota me zemlje iz koje sam! Tako mi je žao svih žena, a zamislite samo koliko ih je koje ne pišu ovdje već svoje traume nose sa sobom u svakidašnjem životu! @dandi84 Ponovljena kiretaža je sramota doktora i nek ne brblja da je to zato jer je bila potpuna anestezija. Logičnije je da bi pri budnom stanju i tvom otimanju napravio propust nego kad si izvan svijesti... Da ne govorim kako to rade na neimobiliziranoj ženi, pa rizik da je povrijedi je trostruk! Kako reče moj doktor, mjerenjem dubine maternice prije zahvata, zatim uporabom ultrazvuka za vrijeme i odmah nakon zahvata, rizik od ponavljanja se svodi skoro na 0% @mirce Ovo za stažiste bi trebalo biti zabranjeno za slučajeve spontanog, kad je žena pod psihološkim pritiskom gubitka i još u nevjerici da to sve mora prolazit. Stažisti mogu učiti na slučajevima namjernog pobačaja, kad žena to svojevoljno radi i psihički je spremnija jer sve što želi je riješit se trudnoće. Naravno da svatko ne može odvojiti novac za privatnika, ali mislim da se uvijek u bolnici može naći netko s kim bi se moglo razgovarati o totalnoj anesteziji, pa ako treba i platiti. I mislim da kiretažu općenito treba raditi doktor specijaliziran za ginekološku kirurgiju, a ne lik poput ovog "ja ne smijem, idemo zvati drugog doktora! Oprostite na psovanju, ali WTF??? I evo samo da napišem, moja kiretaža je odrađena savršeno, nakon 30 i par dana sam dobila menstruaciju koja je vrlo slaba i totalno bezbolna nakon cijelog života užasnih bolova. Doktor kaže da je to sasvim OK, jer se kiretaža nekad primjenjuje kod slučajeva bolne menstruacije. Navodno to može biti znak da se maternica teško čisti sama od sebe, pa se jako grči... Kaže da je normalno da imam slabiju menstruaciju sad prvi put. U biti moj doktor kaže jako puno, odgovara smireno, detaljno, inzistira da ga zovem za bilo što da me zanima. Da ga mogu klonirati pa poslat u sve zemlje svijeta 100 takvih, da što manje žena ima traume... Osim što je vrhunski kirurg, čovjek je kao osoba predivan, a to je nekad - najvažnije!
|
|
|
|