|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
23.5.2011 9:18:46   
gerberka
da potpisem budućumamu user posted image  teacher..da nije korektno, ali...user posted image

sud trazi samo dokaze, a mnoge se stvari ne mogu dokazati

koliko zena prozivljava emocionalno zlostavljanje, pokrene zahjev za razvod , u ponistenju braka pise nepomirljive bracne nesuglasice user posted image  ispade i ona crna ovca.. user posted image

user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 701
23.5.2011 12:21:29   
Anoniman
 Henna ze, sto se tice toga dali se moze postom,ja sam frisko rastavljena pa cu ti napisati kako je kod mene bilo.Kako sam ja nakon rastave otisla u drugi grad,ja i moj tadasnji muz smo se dogovorili o sporazumnom razvodu braka bez prava na zalbu na presudu.on se pojavio na sudu,i sve je bilo gotovo isti dan jer smo se odrekli prava na zalbu kako sam napisala.ja sam angazovala advokata i potpisala sam mu punomoc da me zastupa na sudu.takodjer moju presudu je uzeo advokat taj dan jer smo se tako dogovorili pa mi ju je naknadno predao. ja mislim da se moze postom sve odraditi i bez advokata samo kada se predaju papiri mora se naznaciti koja ti je recimo trenutna adresa i da molis sud da se rasprava odrzi bez tvog prisustva i da se odrices prava na zalbu na presudu,tako da to bude gotovo isti dan. i oni ti postom posalju presudu.
ja sam ovo isto mogla i bez advokata ali kako se poznajemo samo sam sebi olaksala.od svakog advokata zavisi koliko ce ti traziti.ja sam dala nesto simbolicno.moja prijateljica koja je isla isto preko advokata rekla mi je da je platila 500 eura.dakle,samo njemu. da napomenem da je sudska taksa, 200km,dakle dok ovo ne uplatis-nece zapoceti proceduru.dobijes uplatnicu,platis i onda cekas rociste. moje je trajalo oko 2 mjeseca od trenutka kada smo predali na sud,pa do dana kada sam dpbila pravomocnu presudu.

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 702
7.6.2011 23:43:44   
slomljena krila
pozdrav svima, ja sam novi clan

i kod mene brak nije bas sjajan a kako smo se voljeli...
od prvog dana smo "znali da smo sudjeni jedno drugom" od naseg prvog susreta sam znala da se on biti covjek za kojeg cu se udati i zivjeti sretno do kraja zivota a kako sam samo pogrijesila, sad se pitam gdje mi je pamet bila i slicno.
u vezi smo bili 2 godine i u braku smo 2 godine, imamo djevojcicu od 14 mjeseci.
on radi u jednoj firmi u smjenama, jednu sedmicu prva a jednu druga smjena, kada je druga smjena spava do podne ustane popije kafu i ode na posao, navece dodje donese sebi pivo i to ono od 2 l sjedi za racunarom igra poker i pije, al to je jos i dobro kako bude kada je prva smjena, nikad ne dodje pravo kuci sa posla, prva stanica je kafana i makar jedno pivo a cesto i vise od jednog. i onda kada dodje pokusava me ubijediti da nije nigdje bio a kasni sat vremena ili par sati ( to me najvise nervira sto smatra da sam toliko glupa ) Evo npr danas kasni kuci sat vremena i kaze bio na benzinskoj da napuse gumu user posted image sta sam ja? budala - da povjerujem u to. i onda kaze ide do kolege da mu odveze jedan madrac i ja ga upozorim da se vrati odma kuci a on dodje nakon 5 sati pijan i kaze da je bio kod tog kolege, a ja vec provjerila i znam da nije, samo ostavio madrac i otisao. i koliko god se j atrudila da se ne raspravljam snjim kada je pijan ne mogu izdrzati kada mi kaze sta si ljuta kao on svetac nije nista skrivio a ja digla nos i onda se naravno posvadjamo. drage moje pisem vam puno kao roman nadam se da ne zamjerite

prije imena svog sam ja tugu dobila al smijem se jer tuzni se smiju najljepse...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 703
7.6.2011 23:55:06   
slomljena krila
da se nadovezem na svoj roman :) ili bolje receno tragediju :(

tako vam otprilike izgleda moja svakodnevnica, bude i lijepih dana, nista pretjerano ali ono normalnih dana ali cini mi se da jedan takav platim sa 10 uzasnih dana. uglavnom poslje ovakvog ponasanja on se sutradan kao kaje govori da me voli itd. nije nimalo posvecen porodici, kcerka ga obozava po cijeli dan samo zove tata tata a on nju uzme 5 minuta malo je zagrli poljubi i nastavi po smov rezimu, pivo i to je to. moram ga molit da je malo pricuva kad hocu da se okupam i to mi sto puta kaze pozuriiiiiiii. a ja se zaista trudim od samog pocetka da budem dobra supruga al vise nemam snage, mislim da ovo nije zdravo okruzenje za nasu kcerku i dosta puta sam pozeljela da se razvedem ali se bojim da ce on dobiti starateljstvo, jer on radi a ja ne, zanima me ako neka od vas zna kolike su mi sanse da ja dobijem starateljstvo, da li moze moja mama da se potpise da garantuje da ce nas ona izdrzavati dok ne nadjem posao ili nesto tako, nebi mogla bez svoje princeze a isto tako mislim da on nije u stanju da joj bude staratelj kada joj ni sada ne pruza nimalo paznje. josa da napomenem plata mu je 400km i znate kakve su sada cijene i zaista je tesko zivjeti s tolikim primanjima, podizati dijete placati racune i ostalo ali je se trudim da ustedim svaki fening a on bas njega briga, nekad imamo 10 km a plata tek za 10 dana a on ipak od toga uzme 3-4 km za pivo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i dosta je razmazen i mama ga naucila da puno trosi i sada se oslanja na nju kad sta treba trazi od nje a ja bih voljela da zivimo normalno i da se borimo i trudimo da zivimo od te plate, a on zna da ce mu ona pomoci pa se nimalo ne brine koliko trosi i da li ce dijete sutra imati sta jesti

prije imena svog sam ja tugu dobila al smijem se jer tuzni se smiju najljepse...

(odgovor članu slomljena krila)
Neposredna veza do poruke: 704
7.6.2011 23:55:51   
bebbe RR
Slomljena Krila, dobro došla na RR!
Uvjerena sam ti da će ti članice pomoći koliko je u njihovoj moći da riješiš svoj problem, ili, ako ništa drugo, da si olakšaš dušu podijelivši ga.
Ne znam kako bih te posavjetovala, ali ti u svakom slučaju želim puno sreće!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

Neposredna veza do poruke: 705
8.6.2011 0:00:42   
slomljena krila
moram jos i ovo da kazem ja se pred svima pretvaram da je sve ok ne zelim da bas svi znaju kako mi je tesko i lose u braku, trudim se da moja mama ne primjeti da on toliko pije da ga ne zamrzi, brat i snaha takodje, i oni imaju dijete isto od 14 mj al kod njih je bas fin brak i stalno su zajedno svugdje idu zajedno trude se oko sina, sve zajedno, a ja sve sama, pa ako je onda sama odgajam i brinem se za nju valjda bi to mogla i bez njega, barem necu sve to trpiti, samo se bojim da bi on dobio starateljstvo a to je jedino s cim se nikada nebi mogla pomirit. nadam se da mi mozete pomoci sa nekim savjetom i ako je neka od vas prosla kroz nesto slicno da mi kaze ima li nade za mene, i jos jednom se izvinjavam sto sam ovoliko napisala bas ste se trebale potrudit i dovojit dosta vremena da procitate moje jade, hvala vam, jedino sam vama i ispricala

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 706
8.6.2011 0:01:52   
slomljena krila
hvala puno bebbe od  user posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 707
8.6.2011 0:08:44   
virgulina
a jesil razgovarala sa njim ? Mislim da bi trebalo , kad je trezan da mu kazes kako to vise ne moze tako jer mi se cini da on ni ne zna da ti razmisljas o razvodu

Neposredna veza do poruke: 708
8.6.2011 0:15:22   
Anoniman
I ja bih sjela skontala sta zelim od zivota pa onda sa njim lijepo sjedi izbaci karte na sto pruzi mu sansu da se promijeni , a ako nema promjena ja bi otisla...Alkoholizam , svadje , prepiranja to uopste nije zdravo za odgoj i kad tad se odrazi na neciju psihu a tobi u ovom slucaju bila vasa kcerka...Ako se ne zeli promijeniti radi nje onda je i nije vrijedan...

(odgovor članu virgulina)
  Neposredna veza do poruke: 709
8.6.2011 0:17:40   
Anoniman
mislim da su negdje forumašice govorile da dijete uvijek ide s majkomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu virgulina)
  Neposredna veza do poruke: 710
8.6.2011 0:30:45   
slomljena krila
pa naravno da sam pokusala bezbroj puta, ali on me uopste ne slusa, ako mu sta kazem kad je pijan onda me vrijedja i govori da ce mi oduzet kcerku a kad je trijezan jednostavno nezeli da prica samo nesto promrmlja kaze necu vise i to je to, ili samo suti a ja pricam kazem sve sto imam i kazem da cu ga ostaviti da ce ostat bez nas a on nista, a cak se zna i on naljutit kad sta skrivi valjda ono napad je najbolja odbrana... pa kad se ja trebam naljutit on se kao ljuti, ma samo me nervira tim svojim postupcima, i onda dan poslje salje poruke s posla kako me volinemoze bez mene i sl. i ja i tada iskoristim priliku odgovorim mu kazem mu da se mora promijenit da pokusamo ovo sve popravit da nam kcerka ima fino djetinstvo ali to nikako ne dopire do njega

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 711
8.6.2011 2:34:41   
slomljena krila
iskreno se nadam da je tako, da dijete uvijek pripadne majci

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 712
8.6.2011 7:29:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: slomljena krila

pa naravno da sam pokusala bezbroj puta, ali on me uopste ne slusa, ako mu sta kazem kad je pijan onda me vrijedja i govori da ce mi oduzet kcerku a kad je trijezan jednostavno nezeli da prica samo nesto promrmlja kaze necu vise i to je to, ili samo suti a ja pricam kazem sve sto imam i kazem da cu ga ostaviti da ce ostat bez nas a on nista, a cak se zna i on naljutit kad sta skrivi valjda ono napad je najbolja odbrana... pa kad se ja trebam naljutit on se kao ljuti, ma samo me nervira tim svojim postupcima, i onda dan poslje salje poruke s posla kako me volinemoze bez mene i sl. i ja i tada iskoristim priliku odgovorim mu kazem mu da se mora promijenit da pokusamo ovo sve popravit da nam kcerka ima fino djetinstvo ali to nikako ne dopire do njega

Pa ako si mu do sad pruzala prazne rijeci o odlasku vjerovatno je skontao posto nisi otisla da moze kako hoce

Neposredna veza do poruke: 713
15.6.2011 13:58:50   
budućamama
Po mom mišljenju, a i iz dosadašnje prakse, činjenica da on radi a ti ne radiš, njemu ne garantuje dobijanje starateljstva nad vašom mldb djevojčicom. Osim toga, dijete je još uvijek jako malo, a ti o djetetu brineš i ponašaš se poput prave majke, tako da ne vjerujem da bi Centar za socijalni rad dao mišljenje da se dijete povjeri njemu. To ne znači da bi on bio loš otac, ali jednostavno znači da je u najboljem interesu djeteta, radi cjelokupnog razvoja, bolje da dijete odrasta uz majku, s tim da se redovno održavaju kontakti između oca i djeteta ukoliko dođe do razvoda.
Tako da ta prepreka nije razlog da ti ne zatražiš razvod, ukoliko si to čvrsto odlučila.
Ipak, po mom mišljenju, uvijek je bolje da se pokuša učiniti sve prije nego se podnese tužba za razvod braka.
Moj ti je savjet da se obratiš Centru za socijalni rad na opštini u kojoj živiš i potražiš referenta koji se bavi poremećenim bračnim odnosima. Ispričaj svoju priču kako bi dobila stručnu pomoć. Oni mogu i njega pozvati na razgovor čime bi tvoja prijetnja o razvodu dobila na težini, da te shvati ozbiljno.

Ukoliko ništa ne upali, bar ćeš bez žaljenja znati da si dala sve od sebe da imaš normalan brak i cjelovitu porodicu.

Držim ti fige da se desi ono što je najbolje za vas sve troje.
Sretno!!!

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

Neposredna veza do poruke: 714
15.6.2011 15:00:56   
gerberka
IZVORNA PORUKA: slomljena krila

dosta puta sam pozeljela da se razvedem ali se bojim da ce on dobiti starateljstvo, jer on radi a ja ne, zanima me ako neka od vas zna kolike su mi sanse da ja dobijem starateljstvo, da li moze moja mama da se potpise da garantuje da ce nas ona izdrzavati dok ne nadjem posao ili nesto tako, nebi mogla bez svoje princeze a isto tako mislim da on nije u stanju da joj bude staratelj kada joj ni sada ne pruza nimalo paznje. josa da napomenem plata mu je 400km i znate kakve su sada cijene i zaista je tesko zivjeti s tolikim primanjima,

draga ne brini ništa, kćerkica ide majci, Sud odredi viđanje i kontaktiranje sa ocem..tek dijete napuni 3 godine moze sa tatom da bude cijeli dan ili da ide na nocenje. Maloljetna djeca idu majci bez obzira sto ona ne radi - zato otac daje alimentaciju za dijete i time je rješeno to pitanje.
Ne plaši se i ne dozvoli da manipuliše tvojim strahom prijeteći ti da ce ti uzeti dijete.
Kazem ti jer znam - to mi je dio posla koji obavljam.

Sretno

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

Neposredna veza do poruke: 715
19.6.2011 15:11:22   
slomljena krila
hvala Vam puno mnogo ste mi pomogli 

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 716
19.6.2011 15:12:49   
slomljena krila
hvala buducamama sad mi je lakse

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 717
24.7.2011 10:38:28   
motorcycles
Slomljena krila kao da si pisala moju pricuuser posted image
S tim da je kod nas zapravo glavni problem svekrva i moje stanje nakon poroda.Porodila sam se prije 4 mjeseca i iako mi svi govore da super izgledam,ne mogu da se pomirim s tim da imam strije,opada mi kosa,da imam sav koji ruzno izgleda.Vremenom smo prestali biti intimni,jer sam toliko pricala o tome(kako on kaze) i na kraju ga ubijedila da nista ne valjam i nema vise zelju da bude sa mnom...Svekrva mi od prvog dana govori svasta protiv njega,kao da zeli da nas razdvoji a prema meni glumi da je divna.Od njenih gluposti svaki dan(zove po nekoliko puta na telefon i prica istu pricu) sam totalno pukla.Iznerviram se na svaku,pocnem da bacam stvari.Mm radi u jednom net caffeu,poceo prije nekih 20-ak dana,i rekao je da ce on raditi,a ja trebam brinuti o svemu ostalom.i bas tad su malenu poceli da muce zubici,pa je nervozna i place,on dodje s posla ja nisam stigla da napravim veceru(da napomenem da obavezno kasni),naljuti se na mene i kaze mi da izmisljam i da nase dijete nikad ne place.Svekrva nam je poslala ugao od njene sestre,koji je tapetar presvukao i neku ruznu boju i rekla sam joj da mi se ne svidja,nakon cega me je napala i rekla kako mi se ne svidja kad je taj materijal 150KM po metru.Poludila sam,jer me vec 2 godine polako ubija psihicki,i pocela sam da galamim i prevrcem namjestaj.On se samo pokupio i otisao na posao.Cekala sam ga da popricamo i da mu kazem da zelim potraziti strucnu pomoc,jer nije normalno sto se tako iznerviram,ali on je s kasnjenjem od 2 sata dosao i rekao da zeli razvod i najbolje bi bilo da se sporazumno razvedemo i da mala bude kod njega 7 dana,pa 7 kod mene.Moram napomenuti da sam bila u postporodjajnoj depresiji i znala sam nekad zagalamiti kad bi beba plakala satima(znala sam i pretjerati rekavsi da cu joj slomiti ruku nastavi li plakati,naravno da to ne bih ucinila,ali on kaze da bi to sve mogao iskoristiti protiv mene),rekao mi je da ne pokusavam traziti dijete jer bi to napomenuo na sudu i oni bi mi zabranili da je vidjamuser posted image .Takodjer je rekao da svekrva zna i sudije i advokate i da bi sigurno sredila da ne cujem za malenu.Buduci da je jako mala,ne mogu tek tako biti bez nje toliko vrijeme.Dalje,moj otac krajem godine ostaje bez posla,zive u jako malom stanu s jednom sobom,mamina plata je neredovna.Dok svekrva ima redovnu platu od 1300KM i on je ubijedjen da bi on u svakom slucaju imao prednost.Ja imam samo porodiljnu naknadu i pocinjem ovih dana raditi,pa bih za 2,3 mjeseca mogla biti prijavljena.Sta mi je raditi?Da li je najbolje ovako kako smo se dogovorili ili da ipak probam traziti starateljstvo,jer stvarno ne mogu bez nje?(On i dalje pije,u zadnje vrijeme svaki dan,pa ne vjerujem bas da se moze brinuti o djetetu)Ako mi neko moze pomoci,bila bih zahvalna.

Lea Chiara-19.03.2011. u 16:45h,teska 4100gr,duga 54cm :)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 718
24.7.2011 12:42:39   
bebbe RR
Motorcycles, baš me je rastužila tvoja prič.
Ne znam gdje živiš, ali koliko sam upratila na ovim savjetovanjima, po novom bh zakonu muž ne može ni podnijeti zahtjev za razvod do navršene 3 godine djeteta. Vjerujem da je i u svim drugim zemljama, upravo radi ovakvih manipulacija kakvu nad tobom trebutno želi izvršiti muž, žena, pogotovo tako kratko nakon porođaja, zaštićena. To je što ja znam s pravnog aspekta. Kao i činjenicu da ti zbog takve izjave ne može uzeti djevojčicu.
Ne znam da li ti misliš da je zaista trenutak da staviš tačku na svoj brak, ali ako misliš, onda se dobro obavijesti o svemu.
I još - pp depresija je često stanje, ali ne bi bilo loše da zbog nje, takvih misli o svojoj bebi, te tih napada bijesa koje si opisala, kao i tog pada samopouzdanja, svejedno potražiš stručnu pomoć, dok ti se još stvari nisu izmakle kontroli. To je odgovorno ponašanje koje si dužna sama sebi. Koliko god svekrva i muž imaju uticaja na tvoj život, ipak ih ne možeš za sve okriviti. Otiđi ljekaru, neka te uputi psihologu i psihijatru, složi samu sebe, da tako kažem, riješi se straha da će ti uzeti dijete - jer to ne može bez da dokaže da si prostitutka, narkomanka ili alkoholičarka, i onda ćeš vidjeti kako probleme riješavati dalje.

< Poruku je uredio bebbe RR -- 24.7.2011 12:43:43 >

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu motorcycles)
Neposredna veza do poruke: 719
24.7.2011 13:17:25   
motorcycles
Hvala na odgovoru,zivim trenutno u Ilijasu.Ja sam htjela da razgovaram s njim i kazem mu da zelim potraziti sturcnu pomoc,a on je je samo rekao da zeli razvod i da ne moze vise.Svekrva je glavni uzrok tolike moje nervoze,jer se mijesa od pocetka u bas sve,nazove me i govori sta trebam raditi sa svojim djetetom,sta trebam pricati s muzem,sta kuhati itd.do najsitnijih detaljauser posted image (kad se ona ne javlja i ne idemo kod nje jednostavno sve je super,niti sam ja nervozna niti on ima potrebu da pije).Ja sam za to da probamo popraviti situaciju,ali vidim da je on digao ruke od svegauser posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 720
24.7.2011 13:44:15   
mala86

IZVORNA PORUKA: motorcycles

Hvala na odgovoru,zivim trenutno u Ilijasu.Ja sam htjela da razgovaram s njim i kazem mu da zelim potraziti sturcnu pomoc,a on je je samo rekao da zeli razvod i da ne moze vise.Svekrva je glavni uzrok tolike moje nervoze,jer se mijesa od pocetka u bas sve,nazove me i govori sta trebam raditi sa svojim djetetom,sta trebam pricati s muzem,sta kuhati itd.do najsitnijih detaljauser posted image (kad se ona ne javlja i ne idemo kod nje jednostavno sve je super,niti sam ja nervozna niti on ima potrebu da pije).Ja sam za to da probamo popraviti situaciju,ali vidim da je on digao ruke od svegauser posted image

joj bas me rastuzi tvoja prica user posted image

zelim to svu snagu da sto lakse prezivis period koji ti slijedi user posted image !
vidim da ti je stalo da sacuvas svoj brak,ali mislim da se ne vrijedi borit za nekoga tko nije uz tebe u najgorim trenutcima,pogotovo u periodu poslije poroda kad smo sve psjetljive,ipak se toliko toga desi u nasem organizmu

a to sto govoris malenoj-ruzno zvuci,ali sigurno ti zbog toga nitko nece oduzet dijete,jer ti nju nisi povrijedila,vec si samo u trenutku bijesa,nemoci izgovorila ....

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 721
25.7.2011 21:42:21   
motorcycles
Mala86
Hvala
Rekao mi je da je upoznao nekoga,i da MISLI da mu se svidja i da je zaljubljen,ali da mene i dalje obozavauser posted image .Nije siguran sta hoce,tako da mislim da oboje imamo problem.Jako me boli sto nema povjerenja vise u mene,sto svima prica sve sto mi radimo i pricamo,jutros je glumio da je sve ok(cak mi je cestitao godisnjicu braka i rekao da cemo proslaviti kad bude slobodan),a onda se kasnije kad smo se culi telefonom izderao na mene kad sam pitala da kupimo sutra trpezarijski stol,kaze kako kad sam potrosila sve pare(nesto sice sto smo imali sam dala za ormaric za kupatilo,a ne zna da sam ustedila nesto pa imam).Nista vise ne zna normalno reci,samo galami i svadja se,za sve okrivi mene,pa se onda izvinjava i govori da je on kriv.Vidim da je u nekoj kriticnoj fazi i trudim se da razgovaram s njim i pokusavam popraviti stvari dok nije kasno,ali ne mogu da doprem do njega :(.Vec nekoliko puta je trazio da odem kod svojih,da razmisli,nakon nekoliko sati nazove i moli da se vratim,jer ne moze bez mene.user posted image Moze li mi neko objaasniti ukratko kako ide procedura kod sporazumnog razvoda,troskovi,koliko traje?Da li se par pokusava pomiriti ili je to slucaj samo kod tuzbe?U svakom slucaju,ja sam se psihicki pripremila za razvod,ali se ipak nadam da necemo morati prolaziti kroz sve to.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 722
25.7.2011 22:03:03   
mala86

Mala86
Hvala
Rekao mi je da je upoznao nekoga,i da MISLI da mu se svidja i da je zaljubljen,ali da mene i dalje obozavauser posted image .Nije siguran sta hoce,tako da mislim da oboje imamo problem.Jako me boli sto nema povjerenja vise u mene,sto svima prica sve sto mi radimo i pricamo,jutros je glumio da je sve ok(cak mi je cestitao godisnjicu braka i rekao da cemo proslaviti kad bude slobodan),a onda se kasnije kad smo se culi telefonom izderao na mene kad sam pitala da kupimo sutra trpezarijski stol,kaze kako kad sam potrosila sve pare(nesto sice sto smo imali sam dala za ormaric za kupatilo,a ne zna da sam ustedila nesto pa imam).Nista vise ne zna normalno reci,samo galami i svadja se,za sve okrivi mene,pa se onda izvinjava i govori da je on kriv.Vidim da je u nekoj kriticnoj fazi i trudim se da razgovaram s njim i pokusavam popraviti stvari dok nije kasno,ali ne mogu da doprem do njega :(.Vec nekoliko puta je trazio da odem kod svojih,da razmisli,nakon nekoliko sati nazove i moli da se vratim,jer ne moze bez mene.user posted image Moze li mi neko objaasniti ukratko kako ide procedura kod sporazumnog razvoda,troskovi,koliko traje?Da li se par pokusava pomiriti ili je to slucaj samo kod tuzbe?U svakom slucaju,ja sam se psihicki pripremila za razvod,ali se ipak nadam da necemo morati prolaziti kroz sve to.

ne znam ti ja bas o ovome,jedni se prijatelji razvode,cini mi se da prvo moraju kod socijanog radnika
mozda da malo prelistas prethodne postove,mozda ima nesto,a nadam se da ce se javit neka forumasica koja zna nesto

nadam se da ce se tvoj brak sredit,jer vidim da i ti zelis,a i zbog malene,jer vidim da je bebica!
tm je mozda zbunjen,naisli su problemi i on se ne zna nosit s njima
mislim svi mi imamo neka zatisja u braku i vece ili manje krize

kakva mu je sitacija na poslu,mozda tamo ima probalema,pa je nervozan user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 723
25.7.2011 22:16:54   
LELA 77

Moze li mi neko objaasniti ukratko kako ide procedura kod sporazumnog razvoda,troskovi,koliko traje?Da li se par pokusava pomiriti ili je to slucaj samo kod tuzbe?U svakom slucaju,ja sam se psihicki pripremila za razvod,ali se ipak nadam da necemo morati prolaziti kroz sve to.

Sporazumni razvod kao što mu samo ime kaže jeste razvod na osnovu sporazuma bivših supružnika.To znači da tim sporazumom bivši supružnici moraju da regulišu sva ključna pitanja, a to je način vršenja roditeljskog prava ako imate dece, odnosno da li ćete vršiti roditeljsko pravo zajednički, ili jedno od roditelja, zatim pitanje visine alimentacije i pitanje deobe zajedničke imovine.Postupak mirenja i posredovanja između supružnika se sprovodi samo u slučaju kada se brak razvodi na osnovu tužbe.U svakom slučaju, razvod na osnovu sporazuma je brži i manje bolan nego razvod u postupku koji se sprovodi po tužbi jednog od supružnika, pa bih ti savetovala sporazumni razvod braka.

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

Neposredna veza do poruke: 724
25.7.2011 22:27:20   
LELA 77
Kažeš porodila si se prije 4 meseca.Onda tvoj muž nema pravo na tužbu dok dete ne napuni 3 godine pod uslovom da se na vas primenjuje Porodični zakoh federacije, zavisi gde živiš.Ali opet ti ponavljam ako je došlo već do toga razvedi se sporazumno, manja je muka.

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

malokrvnost u trudnoci
skorpi

u 37 nedelji sam trudnoce vadila sam nalaze i pokazalo se da sam malokrvna sutra idem odnjeti doktorici nalaze a interesuje me cim osim cvekle i spinata da popravim krvnu sliku prirodnim putem

džigerica (57%)

pilece meso (3%)

paradaiz (2%)

nesto drugo (38%)

Broj svih glasova: 93

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *