bebbe RR -> RE: Razvod braka!! (16.7.2010 23:21:30)
|
Sarayka, pratila sam tvoju prriču, iako ti se nisam do sada javljala. Razlog je to što se mi je činilo da vladaš situacijom, uprkos užasu koji prolaziš, bolje nego ikada iko koga poznajem, a da je bio u sličnoj situaciji. Vaša ljubavna priča još uvijek nije gotova, može doći do raznih preobrata i zato vjerovatno nije zahvalno ovo što ću ti reći, a nekako osjećam potrebu da to uradim. Prije svega, ja sam uvjerena da tvoj muž ima razlog za koji ti nije rekao. Sada, da li je to ljubavnica, kocka, bolest ili neka situacija koja ne pada na pamet iz prve - ne znam. Ali, jedno znam - brak se ne razvodi zbog sitnih svadjica i razmirica. A, šta god da je njegov razlog - ima pravo na njega. Kako god bilo bolno, ima pravo da te ne voli i ne želi više. No, ono što ga je kroz tvoju priču sasvim srozalo u mojim očima je to što te i pored godina provedenih zajedno nije dovoljno cijenio da sjednete, da ti pogleda u oči i da ti kaže istinu. Zbog toga mislim da te ne zaslužuje. Odnosno, mislim da ti zaslužuješ čovjeka sposobnog i spremnog da sa tobom dijeli cijeli svoj život i sve svoje istine, pa i onda kada su nelijepe. Skontala sam iz tvojih postova da si jaka žena, te da imaš dovoljno bliskiih ljudi da ti budu i utjeha i rame za plakanje. Znaš i sama da ćeš kroz sve ovo proći i izaći i snažnija nego što jesi. Ne zaboravi uvijek hodati dignute glave. Želim ti svu sreću. P.S. Slažem se sa mišlju Anais Nin koja ti stoji u potpisu.
|
|
|
|