hanabanana -> RE: Razvod braka!! (11.6.2010 10:30:59)
|
IZVORNA PORUKA: sarayka TI kazes nisu te iznenadili njegovi roditelji...mene jesu zaista, nemogu da vjerujem da je npr.moja zaova koja je i sama razvedena i ima curicu kao moja L, cesto u isto vrijeme kad i ja online na FB i nema zelju da pita za bratičnu, ne za mene Ma to je meni fuj. al valjda covjek polazi od sebe pa zato se začudi kod ovakvih stvari... Sarajko, naravno da je to fuj....ali napisala sam ti: to je kod nas tako, a izuzetaka ima, tu su da potvrde pravilo. Isto tako kod nas u većini slučajeva otac zaboravi da djecu kada se razvede. Ne valja žena, ne valjaju djeca! To je strašno, ali nažalost kod nas se i to vrlo često sreće, puno češće nego suprotno. Ali treba reći da ima i drugačijih slučajeva, naravno! Ja mislim da je bitno pokušati sve, ali isto tako mislim da je vrlo bitno znati kada treba odustati. Ne znam da li bi tvoj muž pristao na razgovor kod bračnog savjetnika?? S druge strane, ja zaista ne znam da li bih mogla nastaviti živjeti s nekim ko kroz cijeli ovaj period mi govori da je razvod najbolja opcija, a ja se ne osjećam krivom zbog okolnosti koje su dovele do toga?! U svakom slučaju, dobar razvod je uvijek bolje rješenje nego loš brak. Opet bih ti napomenula najbitnije u cijeloj priči, L! Ne zaboravi da djeca sve vide, sve čuju i sve osjete. Nikada nemoj dozvoliti da se s njim obračunavaš preko dijeteta.
|
|
|
|