MAMA MA
|
Evo čitam ove vaše postove,i vidim da ima jos "psiha"poput mene ....Moj Faruk(2 god.9 mjeseci) je uvijek bio napredna beba do godinu dana sa super apetitom...kada je prohodao i postao ultra mega aktivan apetit je lagano splahnuo...jeo je jednom na dan i to isključivo makarone...ponekad bananu,i neke gluposti milk šnite, pingvin...ja sam ludila...Zaboga nemože mi dijete živjeti od tjestenine i slatkisa ponekog....meso nikakvo nije htio...u ustima je zalogaj čuvao po 10 minuta...bez zvakanja...ta faza je trajala do 2 rođendana.....a onda dolazi nova....htjela sam probati da jedemo na okupu ja muz i on...pa kao da vidi od nas...i da i on jede...ali.....kontraefekat...on se za stolom igrao sa hranom....zaokupljale su ga druge stvari na stolu(solnica,kasike,salvete)hrana nikako....ne bi uzeo dva zalogaja u usta....ja luda....sta god napravim samo proba nekad proguta,nekad pljune,ostalo bacim...i onda sam shvatila poentu svega kad sam pronasla jedan tekst na netu...govorio je o tome da dijete koliko god malo jelo obično jede onoliko koliko mu je zaista potrebno...i pomirila sam se s činjenicom...ako je trazio čokolino dobio je....dva zalogaja mesa-super,10 kasika supe-super....i prestala ja nosati tanjir za njim....Sad se zna...dorucak sam trazi(upoznao je osjecaj gladi-prije nije imao priliku jer sam ga ja non stop nutkala necim)....pojede cokolino,ili krisku pavlake,maslaca,džema,eurokrema,uz sve to mlijeko sa kraš-ekspresom,uzina-sve sto traži sam(tj.sto vidi da ima) jabuka banana smoki cokoladica....rucak kad bude gotov ja njemu lijepo sve serviram na jednu tacnu,postavim muzu za sto sam da jede i nas dvoje idemo u sobu,pustimo crtani,i ja ga hranim(mozda je ovo neispravno ali mi je bitnije da jede)uglavnom pojede sve sto mu stavim,popije sok ili jogurt,desert obavezno puding, sutlija, ili kolač....kad ustane sam traži ako je opet gladan,vecera oko 8 tjesteninu,pizzu malu,sendvič neki,isl....pred spavanje nekad opet trazi cokolino,nekad samo mlijeko...i nemam problema....ima skoro 3 godine,visok je 98 cm i ima 20 kg.ja neznam je li to po nekim parametrima OK ili nije ali on je super,nije debeo niti mrsav...a ne pamtim kad je bio bolestan....
|