Visnja RR
|
IZVORNA PORUKA: pocahontas IZVORNA PORUKA: doublemum Meni je lahko sad pametovati, ali i ja (već sam napisala) kad u vanrednim situacijama neće da jede-fino u blender i našopam ga-ja sam tvrdoglava-sve mislim ako preskoči obrok-biće mu nešto! Tako i sa starijim-zna sjediti po 2 sata(baš 2 sata) i jesti i nekad kontam da ga pošaljem na spavanje gladnog da se opameti, ali opet me strah! Pocy-možeš mu u kašiku zajedno jogurt i pitu(moji nekad uzmu komad i umaču jogurt )! Izvini što te davim, ali eto makar nešto... samo ti davi, ja to volim jer meni treba praktičnih savjeta..dakle komad pite i u jogrut... a sad pitanje..koliko je normalno da pojede jedan dvogodisnjak (2,5) količinski? ja nema orijentaciju uopste kada je kruta hrana u pitanju..jer negdje pročitah ovdje neko dijete mladje od mog R, pojede tri kriske za dorucak..i meni je ovo previse pa reko mozda ja nesto grijesim je li mu recimo dovoljna kriska hljeba po obroku i koliko pite i otalih karafeka i ozbiljne hrane? IZVORNA PORUKA: zaha poky ja neznam koliko treba kolicinski da pojede,mi nemamo pravila,jede koliko moze...nekad za dorucak pojede krisku hljeba,a nekad ni zalogaj,nekad citav dan samo jede a nekad moram je tjerati...jedino voca i kiselog kupusa moze uvijek Te tri kriske neznam da je moja E ikad pojela,neznam da u toku dana toliko pojede....Meni je dovoljno sto jede raznoliku hranu(meso,jaja,supe razne,voce,povrce)pa ne mora to biti nesto obilno IZVORNA PORUKA: doublemum E sad će nas definitivno proglasiti ludima(mislim ako još krenemo mjeriti količinu koju pojedu ) Moj stariji ne voli hljeb(nekada mu ostane kriška pored tanjura, a da je i ne dotakne)-mlađi bi i suh jeo... ali neophodno je da unose žitarice u organizam-obavezno jedu pahuljice za rani doručak(ja pomješam iz svih kutija ) a za onaj kasniji jedu svašta(jaje, rastop, kiflice, namaze, piju mlijeko ili čaj). Za ručak ako je varivo mlađem udrobim hljeb,ako je pita ili neki "uljevak"(zeljanik, povrće u palačinci...i sl)i ne treba mu! Uvijek mu izvadim neku porciju"po meni" dovoljnu za nj i ako traži još-meni srce k'o kanta, a ako pojede i pola znam biti zadovoljna...(a ako baš ne pojede više od 3 kašike-i ja izblendam-mada nisam baš odavno)! Ma sve ti je pocy individualno-moja dvojica-nebo i zemlja... Ovo pišem čisto da se možeš orjentisati, a u biti-ako dijete fino napreduje i zdravo je -znači da mu i ne treba više