Esmica
|
Ja sam vec pisala za moju djecu,svi su zdere Za dorucak: jaja na razne nacine (sve s hljebom naravno,i domaci pravim,sa svim vrstama brasna i sjemenki),poslije jaja mazem im mlijecne namaze,kajmak,abc sir,zdenka,itd. Ponekad im poslije tih namaza namazem bestilja ili eurocrema.I UVIJEK ja prekidam dorucak,kazem hajde,dosta,najeli smo se,jer oni bi jos. Druga verzija je kad napravim ustipke ili pogacu,onda jedemo s dimljenim sirom,ili suhim mesom,i ove ostale mazalice. Izmedju dorucka i rucka jedu voce,nekad jabuke,nekad nar,sta se nadje u kuci. Za rucak : Uvijek nesto drugo,nekad pita,velika tepsija bude za sve,i vecinom s jogurtom.To najvise vole,i najvise pojedu.Jedu sve sto napravim,od svih variva,do pita,svega.Ova najmanja isto ne bira,zvace dakle od tvrde kore hljeba,pa mesa,sve sve. Za veceru: Tjestenina sa sirevima,pura,isto mjenjam svasta. Uglavnom hvala Allahu s mojima nemam problem da nesto nece da jedu,ili da nece da zvacu,vec imam drugi problem,a to je da nece da se maknu od sofre,vec se takmice i broje koliko je ko pojeo zalogaja..Nekad imam osjecaj da ih to i navodi da vise jedu. Samo da ne budu debeli