mišur
|
Luka ima 3g.i 10 mjeseci. Inače nije ljubitelj hrane, sve mu to dođe pod moranje, ali do sada se usješno borimo sa njegovim jelom. Voli dosta toga, i to jede bez problema. Ono što ne zna od hrane, ne želi čak ni da proba, tako da još uvijek nije probao ni roštilj, ni picu, paštete, salame, suhomesnato, luk(mladi,crveni, bijeli), paradjz, krastavce...ima tog još puuuuuuno! Evo njegovog menija: Kad ustane popije čaj sa medom. Doručak oko 7.30(moja djeca su već u 6h na nogama, i u ovom terminu već uveliko traže da jedu) -pura, kajgana, kuvano jaje, griz, cornflakes-obavezno sa nekim sirom, kajmakom, jogurtom I nakon toga 2 dl mlijeka, kozijeg ili kravljeg; Nakon doručka ide u vrtić, gdje je doručak oko 9h, i obično i tu uzme ponešto, ali ja volim da sam sigurna da je nešto jeo, pa ih zato obavezno hranim prije vrtića, oboje Užina oko11h - voće, da li u komadu ili izgnječim i dodam meda u to.obično banane u kombinaciji sa svim i svačim U vrtiću je isti režim ishrane kao i kod kuće, tako da prije spavanja jedu voćnu užinu Onda je na redu spavanje do 14h otprilike. Ručak: oko 14.30-15h -čorbice svih vrsta, supe, pite i sve ostalo, sa dosta hljeba Nakon ručka obavezan je iscijeđeni sokić od narandže ili nekog drugog voće koje imamo u kući. Između ručka i večere dobiju neki keksić, ponekad štapiće, plazmu, sušene brusnice, monte ili neki voćni jogurt, rijetko čokoladu ili neku bombonu, isjeckano voće koje mu se jede itd. Večera je oko 19.30-19h i to najmanje količinski pojede. Na repertoaru imamo plazmu sa mlijekom, koja je omiljena, palačinke, džem sa puterom i hljebom, neki sirni namaz, griz sa kakom i medom, Nestel čokolino....I obavezno 2dl mlijeka uz to. U toku dana pije još kompot, vode, rijetko onih kupovnih sokića, jer gledam da im što više cijedim prirodnih, posebno kad idu u vrtić. I da...i Ana ima potpuno isti meni, a njoj je 21mjesec. S tim da ona voli slanine u svakoj prilici, i jede kad god neko sjedne za sto, uvijek je gladna i ima mjesta za još
|