Azure -> RE: Razgovori o svemu po malo (28.12.2009 16:10:19)
|
Drage moje, bas vam sve pozeljela. Vidim dobro se drzite. Ja sam ko u klimaksu. Stalno mi je vruce i preznojavam se. Djeca su toliko nestasna stomak mi stalno skace i to vide svi ljudi oko mene. Evo i posljednja suknja i pantalone su mi knap knapova, ali ne nemjeravam nista vise kupovati. Danas idem na kontrolu svom privatnom dr. Jedva cekam da vidim bebice. malena zasto vec sada svaki treci dan na kontrolu. Joj to ti je bas tegobno, ali sta ces. Vjeruj mi mila ponekad pomislim porodicu se prijenove, a ponekad opet mislim da cu ipak u januaru. Vec sanjam da sam se porodila i u snugovorim muzu pogledaj svog sina i kcerku, ili gdje je Azrica, pripazi je da podojim djecu. Porodila sam se jednom, ali svejedno opet me malo panika hvata u odredjenim momentima. Tako mila moja moja da nije cudo sto i tebe panika hvata. Prva trudnoca i plus blizanci, ali bice to sve kako treba. Danas sam zvala GAK da pitam za proceduru kako bimoj suprug prisustvovao porodu. Rekli su mi da zbog virusa n1h1 do daljnjeg su zabranjena prisustva oceva. smrc smrc ali ovaj put bi mi zaista trebala njegova potpora. Sinoc me uhvatila neka sjeta. Pa sam malo i plakala, ali to jenormalno. I ja sam sve pripremila, ma stalo sve u mm. A u sobici sem jedne natkasne nemam niti jedan ormar. Azrica hoce da joj kupimo krevet na sprat sa toboganom, a ispod sator. Kazemo mi njoj moze duso, ali onda moras spavati u sobi sa nanom. A njoj oci zasuzile, kaze pa mama ja cu sa vama tamo u sobici, a ja nemam u sobicu gdje da stavim taj krevet. E bas me tuga uhvatila. irena nadam se da si se vec smirila. I drago mi je da je sve ok. Bas si bila zabrinuta, ali i nas si zabrinula sa onim nalazima dr. VAla ja bih voljela kaficu prije Nove. leva daj pridruzi nam se na prvoj kafici. Ma sve nesto kontam ako budemo cekale kaficu iza Nove nece jeni biti. Valja nam dvoriti nase male bebice. Ja sam jucer popeglala stvarcice za bebe i spakovala u kese i napisala sta je za djecaka sta za djevojcicu. Mama je od uzbudjenja prosli put zaboravila bodic za Azricu pa su joj sestrice obukle odijelce ali je onda umotale u pelenu. Ne zelim da se isto desi. suzi moja prva trudnoca se jako razlikuje od ove. Jesam bila na cuvanju negdje od sestog mjeseca, ali ni priblizno ovom cuvanju. Nije bilo krvarenja, nije bilo lezanja u bolnici, sirklaze i ovoliko lijekova. Nije bilo ovako rizicno. Jedino sto je isto nisam povracala kao ni sada. Tada sam jela sve i voce i povrce i pila dosta sokova. Sada to nista ne mogu. Smeta mi vocna kiselina, pijem tablete za pritisak, sto u prvoj trudnoci nisam a bio je malo povisen. Grudi su mi narasle u prvoj trudnoci jako puno, a sada nosim amo za jedan br. vise. Pojavilo se desetak tankih strija ud nu stomaka, a sada mi je stomak zivi horor. Ipak svi mi kazu da sam izgledala deblja, a sa sam se sada udebljala samo u stomak i kazu mi da sam ljepsa nego uz prvoj trudnoci, a u prvoj su mi govorili da sam jako lijepa trudnica. Eto to su neke razlike. LJubim vas i grlim sve i oprostite ako sam koju izostavila. Moram se spremati sad ce mi doci dragi da rucamo pa idemo na kontrolu. DRzite mi fige. Cujemo se i pomazite tibice a ti mirnac svoje bebice.
|
|
|
|