de_de
|
IZVORNA PORUKA: Nunichi Eh ovako...bilo je jako tesko doci do pravih informacija. Islo je na guranje, Aidina mama je glavna karika svega. Ona je ta koja sve sredjuje, novac je kod nje, knjizice i sl. U toku je sredjivanje njihovog osiguranja, tako da ce knjizice biti ovjerene do kraja mjeseca. Neko im je ponudio i advokata da pokrene razvod. Treba im se javiti tokom naredne sedmice. Sve kontrole su krajem mjeseca...ja sam se ponudila da im pomognem oko toga. Rekle smo joj da mora malo konce preuzeti u svoje ruke, da ako nesto zapne zove nas, ali pod uslovom da se pokrene naredne sedmice...plati bolnici dug (novac vec imaju), zavrsi papire oko osiguranja i pokrene razvod. Bilo je stvarno tesko, srecom mama2009 je onako ostra na jeziku a bebacha ima dobar vid, pa smo nekako uspjele u gomili papira vidjeti da je racun iz 2009 i da nema veze sa bebom. Uglavnom, maleni je med, postavicu koju sliku, samo da jedem...umirem. Vidjecemo koliko ce ona uraditi, pa cemo znati treba li jos nasu pomoc. Tako smo joj i rekle, nismo samo mi uz nju, nego mnogo zena i ako se potrudi malo i sama mi cemo i dalje biti tu za njenu djecu. Novi momenat je da je kcerka kod muzeve sestre...nisu se vidjele neko vrijeme. Kaze da joj je zabranjeno da je vidja. Tu se nista ne moze dok se ne pokrene razvod, jer oni su jos u braku. Tako vam je to mile moje, neka me de de i bebacha dopune...jer bridi mi glava, mozda sam nesto i propustila. Vazno je napomenuti da je otac zabranio mami Aidi da vidi kcerku, one su isle i na policiju da prijave, ali su im rekli da to treba uraditi socijalna sluzba, i da ce tek tada reagovati. Aida nam je rekla da razlog njenog odlaska od supruga je stalno maltretiranje od strane njegove sestre (koja ju je cak i tukla) i njegovo zanemarivanje nje i djece (zivjela je u kuci koja je bila u veoma losem stanju, nije htio kupovati potrebne stvari za hranu, higjenu, on je odlazio u Hrvatsku da radi, a nju ostavljao na milost i nemilost svoje sestre). Prije 15-20 dana je dosao i odveo curicu, a nakon toga otisao u Hrvatsku, a curicu ostavio svojoj sestri, Aida ga je zvala sa molbom da ju posjeti, ali joj je zabranio, zbog toga sto je sa svojom pricom izasla u medije. Takodje nakon operacije zvala ga je da kupi djetetu pelena, hrane.., na sto je on rekao, sta ce dijetu pelene, pa on i ne zna sta je to, tako da je odbio ikakvu pomoc. Ovo prenosim sto nam je ona pricala. Ma bilo je dirljivo, mali je premeden, guguce, smije se... Sto se tice skupljenih para, jucer sam o tome pisala, pola Lukavca se diglo da pomogne malom, tako da me ne cudi sakupljeni iznos. Aida nam je sama rekla da je jucer dobila paket iz Njemacke. Ako se jos neceg sjetim napisat cu.