gordanasi -> RE: Optuznica KCU Koševo (7.7.2009 15:01:59)
|
Drage moje, danas su bile završne riječi tužilaštva i odbrane. Da vas puno ne gnjavim tužilac je izio sve dokaze i obrazložio sva svjedočenja i tražio je maksimalnu kaznu od 3 godine zatvora. Da, da... to vam je maksimalna kazna!!!??? Tražio je oduzimanje licence i građansku parnicu za oštečene; muža i mene. Onda je sudija rekao da ja kažem završne riječi???? Ja sam bila pravo iznenađena i šokirana. Nisam imala pojma da imam pravo na to i jako, jako mi je žao jer bi se pripremila ionako već dvije godine čekam da kažem svašta nešto...To mi je bila jedinstvena prilika. Na kraju sam i rekla da nisam znala da imam pravo na to, pošto već 2 godine nemam pravo na NIŠTA pa sam rekla doktorici citiram: " Sram vas bilo što mi ni saučešće niste izjavili, sram vas bilo za sve laži koje ste izrekli i ŽELIM VAM DA SE OSJEĆATE KAO ŠTO SE JA OSJEĆAM, to vam je velika kazna..." Znam da sam joj mogla još svašta reći ali stvarno ne mogu vam opisati kako se ja svaki put osjećam. Meni je opet srce toliko lupalo da se tresla stolica na kojoj sam sjedila i mislila sam da ću se onesvijestiti... Završne riječi odbrane su toliko bezvezne i nejasne da ih neću ni spominjati. Uglavnom odbrana je naravno tražila oslobađanje optužbi... Doktorka smrt i njene završne riječi su bile da ona nije uradila ništa krivo niti van zakona, da ona ne zna šta je pacijentica uzimala od lijekova i da u slobodnoj prodaji ima 30 i nešto vrsta lijekova koji se mogu kupiti bez recepta.... Eto... PRESUDA JE U PETAK, 10.07.2009 u 12.00 NA OPĆINSKOM SUDU, II SPRAT SOBA 217, sudija Slobodan Nastić. Puno bi mi značilo kada bi bar neko od vas došao da mi da podršku...
|
|
|
|