NurLejla -> RE: Visok prolaktin (PRL) (15.8.2009 23:39:01)
|
Ajnur, a koliki ti je bio prolaktin, pa si ga uspjela oboriti čajevima? I ja sam počela piti vrkutu prije 10tak dana i popijem po 2-3 čaše dnevno. I pijem PMS FREE kapsule od Enciana, a to je isto biljka za obaranje prolaktina. To ću ovaj mjesec dok ne dođe vrijeme za dostinex. Ja više vjerujem u biljke i narodnu medicinu nego u lijekove, pa valja sve pokušati. Lilipop, kako sam ja shvatila doktora, prvo se provede terapija dostinexom da se pokuša prolaktin dovesti u normalu (kao za stalno), jer se dostinex dobro podnosi. Ukoliko to nije moguće, i prolaktin nastavi šetati, onda se pije bromergon jer je on siguran u trudnoći i njime se "drži stanje pod kontrolom" kako bi došlo do začeća. Mada, dostinex doktori izbjegavaju preporučiti u trudnoći jer nije dokazana njegova sigurnost, ali isto tako nije dokazana ni nesigurnost. Jednostavno, nisu sigurni u njegovo djelovanje na plod. Vjerovatnije je da nema lošeg uticaja, ali svako izbjegava preuzeti odgovornost. To ti je. Nego, drage moje, preduslov naših trudnoća jeste da se opustimo i smanjimo stres i nervozu. Meni je čak doktor Sulejmanpašić, koji mi je radio MR rekao da bi dobro bilo da naučim meditaciju. Uglavnom, zdrav i optimističan duh liječi bolesno tijelo. Psiha je čudo. Zato, nebitno šta da praktikujete: meditaciju, molitvu, namaz ili nešto četvrto, treba pokušati u tim minutama zaboraviti na sve, ramišljati pozitivno, shvatiti kako je život jednostavan. Takvo stanje duha hormone dovodi u ravnotežu a čovjeku donosi sreću. E sada, ovo je lahko reći, ali valja sprovesti. Ja sebe tjeram, zasada neuspješno, ali se nadam.... Izvinite ako je ovo previše pametovanja!
|
|
|
|