Fluffyy -> RE: Vaše mišljenje i iskustva - velika svadba ili nesto skromnije (7.1.2012 1:28:07)
|
Prije svega, hvala na dobrodoslici [sm=smiley1.gif] Vec duze vas citam pa se na neki način osjećam kao "dio vas" [sm=smiley1.gif] I ja sam vise za varijantu skromnog vjencanja jer prva stvar - ne zelim krkanluk kakav se kod nas na svadbama obicno desava, a druga stvar - glupo mi je potrosit hiljade maraka (koje cemo, iako se necemo zaduzit, jedva nekako skupit i skupljat duzi period) da bi se drugi ljudi proveli 4-5 sati, najeli i napili i na kraju vjerovatno svako nasao po neku zamjerku... A i ako ne bude zamjerki, opet to nije neki dozivljaj i uzivanje pa da vrijedi tolike pare potrosit za par sati, pogotvo ako to ne zelis i ako to nije tvoje idealno vjencanje. Uredu ako imas para pa mozes kako hoces i mozes to sve fino uredit da bude savreno. I ja i moj zarucnik smo vise za skromniju varijantu, prvo one tradicionalne stvari (on dodje po mene, opstina, dzamija, kod njega odemo i tako to) i da onda sa kumovima i najnajuzom familijom (mladjim clanovima), to je 15ak ljudi, odemo na rucak ili veceru, zavisi koliko bude sati. A roditelji kod kuce da organizuju kako oni zele, ali i to sa najuzom familijom (starijim clanovima). Medjutim... njegovi roditelji, kao sto je vec neko i pisao, se mnogo bune, sin jedinac itd... A mene to nervira, ne zelim da se svadjamo s njima, ali ovo je nasa svadba i smatram da treba da bude kako mi zelimo, a oni su imali svoju... Pa vidjecemo, sve su ovo slatke muke... Zanimalo me vase misljenje i iskustva, hvala vam na odgovorima. [sm=rozica.gif]
|
|
|
|