slono -> RE: Vjezbe za trudnice u Sarajevu (1.11.2008 13:18:50)
|
Vjezbe su zakon, pogotovo kad vam je to prva trudnoca.Ja sam prije vise od 5 godina bila redovna na vjezbicama kao u skoli i tamo upoznala zenicu sa kojom sam postala sjajna prijateljica i djeca nam se druze evo 5 godina,a naravno nas dvije smo tako bliske kao da se znamo od djetinjstva. Osim toga naucila sam puno toga, disanje koje je najvaznije i samo da vam potvrdim koliko to znaci za prvu trudnocu.U bolnici, dok sam primala indukciju za otvaranje,disem ja u 16,prvi tip disanja mi lezi i njega furam jer su konrakcije svake minute,muz mi stopa na sat, a babica ulazi u sobu i posmatra me i pita da li sam ja to isla na vjezbe.U toku poroda sa dr Puzicem vodim konverzaciju kao da se ne poradjam i na kraju ballade njih dvoje, dr i babica, komentarisu kako je divno poradjati edukovane trudnice koje se ne deru i ne trose energiju na galamu. Divno je to iskustvo bilo. Sad sam vec u 34.nedjelji druge trudnoce, nisam jos ugrabila vremena da odem , ali cu obavezno barem par puta da ponovim disanje,ali to je problem kad imas dijete i gomilu obaveza i onda nista ne stizes. Zato ako vam je prva trudnoca, idite sto cesce.Meni je te 2003.god. bilo pakleno ljeto, na plus 35-40 sam isla svaki put ka su vjezbe vodile sestre Nura i Berina- Otoka! Malo me sad prpa poroda, ali nadam se da ce biti i brzi i laksi od prvog, iako je i onaj bio filmski. Pusa svima i lijep pozdrav!!!!!!!!! Valjda nisam upeglala!!!!!!
|
|
|
|