teacher75 -> RE: Odgoj bez batina - konkretni primjeri (4.1.2012 23:09:36)
|
ova moja slusa puno bolje mm nego mene, mada je on nikada nije udario za razliku od mene, a ja provodim i puno vise vremena s njom. on joj bas predstavlja autoritet, ne znam zasto, ili zeli da mu se dokaze i umiljava mu se ili ga se boji na neki nacin. evo npr. do nedavno je stalno razbacivala sudice, ja trudna jedva se saginjala i kupila svaki cas, molila je da skloni, prijetila i nista nije pilo vode. kad je mm jednom dosao s posla i vidio razbacane sudice rekao joj da skloni. kaze ona: necu, mama ce. on na to: sta, mama ce?!! sad ce ovo sve letjeti u smece! i pokupio sve sudice u kesu i sakrio 2-3 dana. u ta 2-3 dana je pitao hoce li sklanjati i ona tvrdoglavo govorila da nece i pricala kako je tata ljut i da je bacio sudice u smece. 3.dan je rekla da ce skloniti i on joj je tada sve vratio. od tada, cim cuje da on ulazi u kuci, ona leti prema sudicima (ma sta drugo da radi u tom trenutku), kupi ih i slaze na kuhinjicu i govori: "tata ljut" i zove ga poslije da mu pokaze kako ih je slozila[sm=smiley36.gif]ista stvar sa psovanjem, jedan dan cula od rodice i vratile se mi kuci i lana citavo popodne psuje li psuje, ja je pustila, rekoh ignorisacu i proci ce je, a kad je mm cuo kaze: kakvo ignorisanje!zovnuo je i kaze: fine curice ne psuju, ako te jos jednom cujem da psujes dobices po guzi (a nikad je nije udario), to ne valja nikako, necu vise da te cujem, jel jasno?! od tada vise nije opsovala. a ja kad joj nesto govorim da ne valja nekad poslusa a nekad ne, mogu govorit i derati se na nju do sutra
|
|
|
|