Anoniman -> RE: Odgoj djeteta (15.9.2011 11:53:51)
|
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa Idina mama, navodis kako u Njemackoj mame razgovaraju i razgovaraju sa djecom...za sve imaju vremena, ne uzrujavaju se i sl. Da, mame u Bosni (VECINOM) vrlo brzo planu, nemaju takta, lupe dijete po guzi...jer im sve puca o glavu(nikad ne opravdavam batine, ali razumijem nase zene kao i one preko "grane"). Nase mame su najugrozenije mame u Evropi od minimalca koje primaju za vrijeme porodiljskog, djecjeg doplatka koji je mizeran i koji bas oni najugrozeniji primaju(a kad su vec najugrozeniji, trebali bi ga primati u minimalno 5x vecem iznosu), do usluga u zdravstvu, skolstvu...do sigurnosti nihove djece na ulicama, a Boga mi i domovima. I kad sve to jednu zenu strefi, zena je cesto nasekirana, anksiozna, da ne kazem i depresivna i stalno je pod pritiskom. Gdje ce ispuhati ventil...na djetetu, nazalost. Jos jednom kazem, ne opravdavam ovakav vid ponasanja, ali razumijem. Jer to smo mi, to je nasa drzava...Malo je onih zena koje su materijalno sigurne ili koje uprkos tome kojima stalno skripi pod nogama imaju osmijeh za svoje dijete, jer se znaju uzdignuti od problema... Draga moja i ovdje se ja bojim kad jednom bude izlazio sam sta ce biti nije ovo zemlja iz bajke , vec kontam kako da ga izdvojim od ove djecurlije iz getoa ,sve sami kriminalci ....A Boze moj ima i ovdje bjede,neimastinje problema, ali nazalost to se ne rjesava izduvavanjem na djetetu....Nema covjeka na zemaljskoj kugli da ga nesto ne tare..I da i ovdje su nekad imali metode sipkice i puc puc po guzi ,ali vise ne ....Ni ja kad sam spomenuladansku nisam rekla da kod nas nema osoba koje tako ne postupaju , mozda sam trebala neke imenovati da se ne nadju uvrijedjene ,ali bilaje anketa i kad sam vidjela koliko forumasica podrzava to puc puc po guzi , nista drugo reci nego zalosno
|
|
|
|