malecka60 -> RE: Odgoj djeteta (16.8.2011 16:19:36)
|
Moram se i ja ukljuciti u ovu temu. Ja mislim da imam veliki problem s odgojem svog djeteta. Naime, kad smo sami slusa, dobar je. Otkako je mm na godisnjem, dijete ne mogu prepoznati. Stvar je u tome sto mu mm sve pusta, i kad A nesto pogrijesi, tj. lijepo se ne ponasa (bez razloga histerise, tuce tatu, svekrvu... mene jos ne smije...) i mene to njegovo uzasno ponasanje jako nervira. Imam tolerancije prema djetetu, ali kao majka znam sta moze a sta ne. E sad je tu jos jedan problem, barem ja mislim da je. Zivimo blizu svekrve, ulaz do ulaza i A cim ustane hoce kod nje, i pokusava tatu ucijeniti da ce tamo jesti a ne u svojoj kuci. Ja na to bijesnim. MM nikad ne moze "istjerati" svoje i uvijek malom pusti. Svekar i svekrva takodjer. Ja i na to bjesnim. Sa njima razgovaram i kazem da to ne moze tako, ne moze ga cetvero ljudi odgajati, ja sam za to da roditelji trebaju imati autoritet i oni odgajati svoje dijete. U nezavidnoj sam situaciji gdje vise nemam snage, jer je mali uzasno postao bezobrazan. Sta da radim? Cak sam razmisljala otici kod djecijeg psihologa na razgovor. A i gubim strpljenje, uhvatim me zivcana i znam da ima jos majki koji prolaze kroz ovakve situacije... s toga molim za savjet...
|
|
|
|