|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant 2
5.5.2013 0:11:52   
Dz3ni

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: Dz3ni

Evo jedne početnice sa možda glupim pitanjem... user posted image
Može li ova torta pod fondant http://www.coolinarika.com/recept/torta-monte/


ja nešto nisma sigurna...
kremasta je dosta da bi fondat izdržala...
možda da joj gore odradiš koru pa da uspije...mada sačekaj nekoga sikusnijeg...ja ne što nisam sigurnauser posted image


Zato i pitam...a šteta, lagana za napraviti meni ovako smotanoj, obradovala sam se kad sam je našla. Hvala u svakom slučaju, lijepa ti je torta btw. :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2276
   RE: Fondant 2
5.5.2013 14:04:43   
mala_sa
Ljubicice hvala draga user posted image

Kod nas je jos uvijek Maki sas user posted image , i upravu si, ako su ga djecaci prepoznali onda je definitivno to to user posted image


< Poruku je uredio mala_sa -- 5.5.2013 14:06:13 >


_____________________________

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 2277
   RE: Fondant 2
5.5.2013 14:18:10   
lepetetka
divne torte user posted image
mala_sa prelijepa user posted image boje su extra user posted image

_____________________________

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 2278
   RE: Fondant 2
5.5.2013 21:39:37   
Honey3
user posted image
user posted image
evo moja jos jedna user posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 2279
   RE: Fondant 2
5.5.2013 21:41:55   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 2280
   RE: Fondant 2
5.5.2013 21:48:01   
InLove

IZVORNA PORUKA: zaha

user posted image
user posted image
evo moja jos jedna user posted image



user posted image user posted image user posted image

Moja bi se odusevila kad bi ovo vidjela,a da mama jos napravi auuuuuu .. al mama nema vremena nazalost,bit ce neka sa slikom user posted image

_____________________________

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 2281
   RE: Fondant 2
5.5.2013 21:53:17   
Honey3
InLove i ovo je slikauser posted image
Samo sam imala problem,sliku sam malo namazala kremom da se zalijepi,ali se ona poguzvala na fond.i jutros je fond.poceo pucati,razlijevati se,da li zbog kreme preko njega nemam pojmauser posted image Ali uglavnom torta je stigla citava na odrediste i slavljenica je bila odusevljenauser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 2282
   RE: Fondant 2
5.5.2013 22:06:47   
InLove
InLove i ovo je slika


Evo raspitujem se moze li mi stici ovakva jedna slika do 9.maja user posted image

_____________________________

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 2283
   RE: Fondant 2
5.5.2013 22:30:00   
minie
Torte su za svaku pohvalu user posted image

Je li neko koristio ove boje:

http://www.oetker.co.uk/oetker_uk/our_product_range/home_baking_range/colours__flavours/food_colours.html

ja danas kupila plavu, a necu uskoro probati, p á ako valjaju da kupim jos neke user posted image


_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu InLove)
Neposredna veza do poruke: 2284
   RE: Fondant 2
5.5.2013 22:39:28   
Honey3
minie ja nisam koristila,a gdje si ih kupila i koliko kostaju ??? Ja sam kupovala samo one eterika u prahu i tecne,i nisu bas nekeuser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 2285
   RE: Fondant 2
5.5.2013 23:15:05   
minie
Na ove slucajno naletih danas u jednoj prodavnici gdje moji roditelji zive, kostaju 1,6-1,8 KM i bile su jos crna, zelena, crvena, zuta. Kupila bih svaku po jednu, da znam da su dobre. I dodju u maloj tubici i ima 10 gr u njoj. Pise da se koriste za kreme i ukrase od marcipana (a to je slicno fondantu, koliko ja znamuser posted image )

_____________________________

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 2286
   RE: Fondant 2
5.5.2013 23:22:29   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: Dz3ni


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: Dz3ni

Evo jedne početnice sa možda glupim pitanjem... user posted image
Može li ova torta pod fondant http://www.coolinarika.com/recept/torta-monte/


ja nešto nisma sigurna...
kremasta je dosta da bi fondat izdržala...
možda da joj gore odradiš koru pa da uspije...mada sačekaj nekoga sikusnijeg...ja ne što nisam sigurnauser posted image


Zato i pitam...a šteta, lagana za napraviti meni ovako smotanoj, obradovala sam se kad sam je našla. Hvala u svakom slučaju, lijepa ti je torta btw. :)


Ovakva ne, ali mogla bi se malo promjeniti.


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 2287
   RE: Fondant 2
5.5.2013 23:33:49   
Dz3ni

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR


IZVORNA PORUKA: Dz3ni


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: Dz3ni

Evo jedne početnice sa možda glupim pitanjem... user posted image
Može li ova torta pod fondant http://www.coolinarika.com/recept/torta-monte/


ja nešto nisma sigurna...
kremasta je dosta da bi fondat izdržala...
možda da joj gore odradiš koru pa da uspije...mada sačekaj nekoga sikusnijeg...ja ne što nisam sigurnauser posted image


Zato i pitam...a šteta, lagana za napraviti meni ovako smotanoj, obradovala sam se kad sam je našla. Hvala u svakom slučaju, lijepa ti je torta btw. :)


Ovakva ne, ali mogla bi se malo promjeniti.



Otvorena sam za sve prijedloge, savjete i sugestije user posted image user posted image user posted image
Mojoj E je za 9 dana prvi rođendan, a ja se ne usuđujem nešto puno expermentisati, a nemam baš iskustva da bi nešto komplikovano pokušala...user posted image Već me lagano panika hvata. user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2288
   RE: Fondant 2
7.5.2013 7:58:09   
Mya_81 RR
Ne znam koliko je sad cvrst fil dok ga ne napravim, ali ima jednostavnih tortica i dobrih poput ove. Mozda da probas sa teodorom, stvarno je ukusna i nije komplicirana.

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 2289
   RE: Fondant 2
7.5.2013 8:05:50   
Dz3ni

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Ne znam koliko je sad cvrst fil dok ga ne napravim, ali ima jednostavnih tortica i dobrih poput ove. Mozda da probas sa teodorom, stvarno je ukusna i nije komplicirana.


Mislim da ćemo jesti teodoru 14. maja. Hvala na prijedlogu user posted image Čak je jednostavnija od ove gore...

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 2290
   RE: Fondant 2
7.5.2013 8:21:00   
bebacha
ja pravim monte pod fondan samo stavim cokoladnu koru,smedji fil,bijelu koru,zuti fil pa opet cokoladna kora
a teodora je extra

ja kontam od cega da pravim spuzvu boba,3D.
mislim koju okus

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 2291
   RE: Fondant 2
7.5.2013 15:10:50   
Honey3
Po kojem receptu pravite teodoru?Vidim ima ih vise ...

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2292
   RE: Fondant 2
7.5.2013 15:19:36   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: zaha

Po kojem receptu pravite teodoru?Vidim ima ih vise ...

ovom...ima na temi torte
TORTA TEODORA

Sastojci:

Za prvu koru (tamna kora):
8 jaja
8 kasika secera
12 kasika mljevenih oraha
4 kasike prezle
1 kasika kakao-a

Za drugu koru (bijela kora):
5 jaja
5 kasika secera
150g sjeckanih oraha

Za fil:
5 zumanjaca
250g secera u prahu
150g cokolade za kuhanje
3 supene kasike kuhane kafe
250g putera


I KORA
Umutiti 8 cijelih jaja sa 8 supenih kasika secera. U to dodati 12 supenih kasika mljevenih oraha, 4 supene kasike prezla i 1 kakaoa.
Peci u okrugloj modli (26cm) na 180 stepeni. Peceno je kad se ivice torte pocnu odvajati od kalupa. Moze se i probati cackalicom koja mora ostati suha kad se probode kora.
Pecenu tortu presjeci na dva dijela, tako da se dobiju 2 kore.

II KORA
Umutiti 5 bjelanaca i u umuceno dodati 5 supenih kasika secera pa ponovno mutiti. U umuceno dodati 150 gr sjeckanih oraha. Peci u istom kalupu kao i gornji dio.

FIL
Umutiti na pari 5 zumanjaca sa 250 gr staub secera. Kad se zgusne dodati 150 gr cokolade za kuhanje i 3 supene kasike kuhane kafe.
U hladno dodati umucen puter.

Slaganje:
tamna kora - fil - bijela kora - fil - taman kora - fil

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 2293
   RE: Fondant 2
7.5.2013 17:38:49   
bebacha
moja teodora je punooo jednostavnije a okus fantazija

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2294
   RE: Fondant 2
7.5.2013 20:58:00   
vila_7
evo i mene s pitanjem user posted image
Mozete li mi nabrojati par tortica (recepte cu sama pronaci da se ne zafrkavate jos s tim) , ali da nisu komplicirane za napraviti i da nisu skupe...ali naravno da su cvrste dovoljno za fondant!

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2295
   RE: Fondant 2
7.5.2013 21:03:18   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: vila_7

evo i mene s pitanjem user posted image
Mozete li mi nabrojati par tortica (recepte cu sama pronaci da se ne zafrkavate jos s tim) , ali da nisu komplicirane za napraviti i da nisu skupe...ali naravno da su cvrste dovoljno za fondant!

http://www.ringeraja.ba/forum/m_29249/mpage_73/key_/tm.htm

na strani 73 imaš moj post s aviše troti...
među njima najskuplja je teodora i reform...
carska je super povoljna a lagana za napraviti...

na strani 74 ili 75 imap farah tortu...velika baš a nije skupa...

a nije skupa ni ova lamija torta...
http://www.ringeraja.ba/clanak/torta-lamija_941.html

farah i lamija su nastale kombinacijom recepta od onoga što sma imala u kući...i pokazale suse superuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2296
   RE: Fondant 2
7.5.2013 21:07:44   
vila_7

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Eh evo i naseg Mikija, nadam se da cete ga prepoznati user posted image

[img=http://www5.picturepush.com/photo/a/12831778/640/12831778.jpg]

[img=http://www5.picturepush.com/photo/a/12831803/640/12831803.jpg]


kakve si boje koristilapa su ovako lijepe jake?

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 2297
   RE: Fondant 2
7.5.2013 21:09:44   
vila_7
Hvala Hanady puno! odoh ih kopirati pa da vidim koja mi nece biti teska user posted image

Sad sam narucila i crvenu i crnu boju u onoj Slatkoj caroliji pa ce mi poslati postom ali dok dobiju i crni flomaster.
A i narucila sam BILJNI glicerin, jel to kao onaj u apoteci...mislim jel dobar fondant ispadne ?

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2298
   RE: Fondant 2
7.5.2013 21:10:19   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: vila_7

Hvala Hanady puno! odoh ih kopirati pa da vidim koja mi nece biti teska user posted image

Sad sam narucila i crvenu i crnu boju u onoj Slatkoj caroliji pa ce mi poslati postom ali dok dobiju i crni flomaster.
A i narucila sam BILJNI glicerin, jel to kao onaj u apoteci...mislim jel dobar fondant ispadne ?


jeste...ok je...user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 2299
   RE: Fondant 2
7.5.2013 21:28:20   
vila_7
ne mogu otvoriti ovaj link 73-ce stranice ali nema veze zapisala sam prijedloge-samo n znam gdje cu naci carsku (recept).
I da jos pitam user posted image : koliko sam citala moze se umejsto butter kreme obloziti i marmeladom? Jel dodje na isto?
Da li je najbolje da ce figurice suse na zraku ili u frizideru?
Na cemu vi valjate fondant? Ja kad sam pravila-valjala sam na radnoj povrsini ali ako ne stavim puno secera ispod-zalijepi se, a ako stavim puno-ne zalijepi se al zato mi fondant bude malo neuredan-"brasnjav"

_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 2300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *